طراح دستگاه «تشخیص حاشیه تومور سرطانی در حین جراحی» گفت: این دستگاه با دقت بالای 93 درصد و در مدت زمان كوتاه 15 ثانیه؛ بافت سلولهای پیش سرطانی و سرطانی را در حین عمل جراحی اسكن و به پزشك اعلام میكند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، زهره سادات میریپور عضو یك شركت دانش بنیان گفت: این دستگاه برای اولین بار در دنیا ساخته شده است و در آمریكا و ایران ثبت اختراع شده است همچنین نتایج عملكرد این دستگاه در مقالات بین المللی به چاپ رسیده است.
دكتر میریپور افزود: بررسی حاشیه تومور در حین جراحی بیماران مبتلا به سرطان پستان، برای تضمین حذف قطعی سلولهای مشكوك و پرخطر با كمترین آسیبرسانی به بافتهای سالم، بسیار حیاتی و مهم است. این دستگاه با دقت بالای 93 درصد و در مدت زمان كوتاه 15 ثانیه بافتهای آلوده به سرطان باقی مانده در بدن بیمار در حین جراحی را تشخیص و به پزشك اعلام میكند.
وی افزود: باقی ماندن سلولهای سرطانی درون بدن موجب جراحیهای مجدد و اقدامات درمانی اجتنابناپذیر پس از جراحی میشود كه عوارض جانبی بسیاری به همراه خواهد داشت. استفاده از این دستگاه عوارض جانبی جراحی سرطان پستان را كاهش میدهد.
این محقق اظهار داشت: تكنیك پاتولوژی «فروزن» تومور در حین عمل، یك روش مرسوم پذیرفته شده از لحاظ بالینی به منظور هدایت جراح برای هرگونه نیاز به جراحی مجدد است. اما این تكنیك زمانبر و دقت بررسی سلولهای سرطانی در این شیوه بسیار اندك است به طوری كه بر اساس آمارها تشخیص سلولهای سرطانی در این شیوه 20 درصد خطا دارد.
دستگاه تشخیص حاشیه تومور در حین جراحی (cdp) داخل بدن را ظرف مدت 15 ثانیه اسكن میكند و باقی ماندن سلولهای پیش سرطانی و سرطانی را در حین عمل جراحی به پزشك اعلام میكند.
وی خاطر نشان كرد: بیمارستانهای خاتم الانبیاء (ص)،امام خمینی(ره)، شهید بهشتی و كلینیكهای جراحی سرطان هم اكنون برای جراحی سرطان پستان از این دستگاه استفاده میكنند.
دكتر میریپور افزود: از سال 1394 تاكنون این دستگاه بر روی بیش از 600 بیمار مبتلا به سرطان پستان و حدود هزار بافت سرطانی تست شده است با توجه به این آزمایشها توانستیم حدود 30 درصد از خطاهای تشخیص روشهای معمول از جمله پاتولوژی را شناسایی كنیم. این آمار قابل توجهی است و مانع بازگشت مجدد این بیماری در افراد مبتلا و افزایش طول عمر آنها خواهد شد.
طراح دستگاه تشخیص حاشیه تومور در حین جراحی؛ در پایان خاطر نشان كرد: با توجه به مراحل اداری طی شده در یك سل گذشته هزینه ساخت این دستگاه توسط وزارت بهداشت تعیین شده است. با كمك معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دستگاه برای بیمارستانهای دولتی خریداری میشود و بیمار باید تنها هزینه درمان را پرداخت كند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.