محققان دانشگاه صنعتی امیركبیر موفق به كسب دانش فنی ساخت سبكترین ماده دنیا با نام «آئروگرافن» شدند. این ماده هیچگاه دور ریز ندارد و پس از خروج از یك كاربرد میتواند برای كاربرد دیگری مورد بهره برداری قرار بگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، آرش قاضی تبار دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیركبیر و مجری طرح كسب دانش فنی ساخت سبكترین ماده دنیا با نام آئروگرافن درمورد این دستاورد گفت: این ماده در سندهای تحول و نقشه راههای علمی كشورهای دنیا قرار گرفته است و به دلیل امكان استفاده در صنایع مختلف و ایجاد تحول در اكثر صنایع، بسیار مورد توجه جهانیان است.
مجری این طرح با بیان اینكه این ماده سبكترین ماده دنیا است و میتواند باعث كاهش وزن تجهیزات شود و در كنار آن خواص ویژهای برای آنها ایجاد كند، تاكید كرد: این ماده در شرایط خلاء 7 برابر از هوا سبكتر است همانطور كه با ساخت فولاد انقلاب بزرگی در صنعت به وجود آمد؛ با ساخت آئروگرافن نیز انقلاب دیگری در صنعت رخ خواهد داد.
قاضی تبار ادامه داد: یكی از كاربردهای«آئروگرافن» افزایش ظرفیت باتریها و ابرخازنها و افزایش طول عمر آنها تا پنج برابر است. ضمن اینكه منجر به كاهش خطرات زیست محیطی میشود. همچنین یكی دیگر از كاربردهای این ماده سبك استفاده از آن به جای كربن در فرآیند استخراج طلا و نقره از معدن است.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیركبیر افزود: این ماده سال 2013 در دنیا ساخته شد؛ ما كمی دیرتر آغاز به ساخت این ماده كردیم ولی توانستیم همگام با اهداف سایر كشورها در این حوزه پیشرفت كنیم.
مجری طرح كسب دانش فنی ساخت سبكترین ماده دنیا تاكید كرد: این ماده هیچگاه دور ریز ندارد و پس از خروج از یك كاربرد میتواند برای كاربرد دیگری مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
وی افزود: تمام تجهیزات ساخت این ماده، تجهیزات داخلی بوده است و قابلیت تولید در مقیاس بزرگ وجود دارد تا كمترین وابستگی به خارج از كشور برای تولید آن وجود داشته باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.