علم بهتر است 1 تا 12 فروردین از ساعت 15:00 به مدت 30 دقیقه

بررسی روش های تخمین آثار باستانی مولوی در "علم بهتر است"

برنامه "علم بهتر است" این هفته از یافته های اخیر باستان شناسان از دست سازه های دست بشر و تمدن 7000 ساله تهران می گوید.

1399/05/01
|
14:52
|

خبر پیدا شدن اسكلت هفت هزار ساله در مولوی تهران، تاریخ تهران را ناگهان به سالهای غیر قابل تصوری برد.
میرعابدین كابلی باستان شناس پیشكسوت در گفتگو با روابط عمومی پژوشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفته است: نظر كاوشگران «مسافر چشمه علی» را اصطلاحی برای تداعی برخی ویژگی های «ارتباطی» و «مبادلاتی» بین تپه چشمه علی و مكان تازه كشف شده در جنوب خیابان مولوی دانست و نه نامی خاص برای فرد تدفین شده یا تعیین هویت او.
وی گفت: سازه حرارت دیده در بالای محل دفن اسكلت نشان از آن دارد كه این منطقه به طور یقین سكونتگاهی بوده كه در آنجا زندگی جریان داشته و پخت و پز انجام می شده است.
كابلی با اشاره به اینكه این اسكلت بنابر شواهد، متعلق به زمانی است كه مردگان را در كف اطاق ها دفن می كردند ، گفت: در جایی كه تكه های استخوان و سازه حرارتی وجود دارد به طور یقین سكونت وجود داشته است.
او گفت: در حال حاضر گروه كاوش فقط یك گور را پیدا كرده است و در صورتی كه حفاری ها ادامه یابد شاید بقایای معماری و گورهای دیگری هم آشكار شود.
كابلی با اشاره به فاصله 7 كیلومتری مكان كشف این اسكلت با تپه چشمه علی به خط مستقیم، اظهار داشت به طور حتم در اطراف تپه چشمه علی محوطه ها و روستاهایی وجود داشته و هیچ بعید نیست محل مورد بحث از جمله چنین سكونتگاه هایی بوده است.
این باستان شناسِ با سابقه تاكید كرد: با شواهد موجود می توان به این نتیجه رسید كه قدمت سكونت در محدوده ای كه امروزه به تهران موسوم است به هفت هزار سال می رسد.

در همین راستا برنامه "علم بهتر است" پنجشنبه 2 مردادماه با اجرای سیاوش صفاریان پور و احسان مهرجو و كارشناسی دكتر مولود السادات عظیمی از پژوهشگران پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به تببین و بررسی تمدن 7000 ساله شهر تهران بنا بر شواهد و یافته های باستان شناسان می پردازد.

علاقمندان می توانند این برنامه را روی موج اف ام ردیف 94 مگاهرتز از ساعت 21:00 به مدت 60 دقیقه بشنوند.
شایان ذكر است؛ عوامل برنامه ساز "علم بهتر است" هم به پویش" صدای ما را از پشت ماسك می‌شنوید" پیوسته اند.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
علم بهتر است