مدیر انجمن سینمای دفاع مقدس با اشاره به ساخت آثاری قوی در این حوزه طی سالهای اخیر گفت: نسل جوانی سركار آمدهاند كه كارهای شگفتانگیزی را به تصویر میكشند. همه متخصصان اذعان دارند كه جریان جدیدی در روایتگری دفاع مقدس به وجود آمده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدمحمد حسینی مدیر گروه فیلم و سریال بنیاد روایت فتح و مدیر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در گفتگو با برنامه پشت صحنه رادیو تهران به محمدرضا ایمانیان، كارشناس برنامه، درباره فعالیتهای بخش مدیریتی خود گفت: انجمن سینمای دفاع مقدس دیرپا است و فكر میكنم از دهه 70 فعالیت خود را شروع كرده است اما معاونت فیلم وسریال، بخشی است كه تا به حال نگاهی متمركز به آن نبوده است. انجمن و معاونت فیلم و سریال با هم ادغام شدند و تشكلی را برای نگاه به موضوع و حوزه تصویر و سینما تشكیل دادند كه عملا با اینكار یك مدیریت متمركز به وجود آمد و یك نگاه رو به جلو رقم خورد. من تلاش میكنم كه اتفاقات خوبی رقم بخورد، انشاءالله.
حسینی درباره رویكرد بنیاد روایت فتح در حوزه مستند دفاع مقدس گفت: البته ترجیح میدهم درباره چشماندازهای دوردست صحبت نكنم بلكه درباره مسایل پیش رو صحبت كنم. مباحثی كه باید حل و فصل شود، ما وامدار جریانی هستیم كه از تلاش گذشتگان به ما رسیده و بخشهای عمدهای از مولفههای سینمای دفاع مقدس شكل گرفته است. از عناصری كه توجه به آن بسیار مهم است این است كه در حوزه نیروی انسانی و تكنسینهایی كه بتوانند اثار سینمای دفاع مقدس را تصویر كنند، ما چیزی كم نداریم. یعنی كشور ما اتفاقا بسیار غنی است، به خصوص با نسل جوان و جدیدی كه سركار آمدند و كارهای شگفتانگیزی را تصویر میكنند. همه متخصصان اذعان دارند كه جریان جدیدی در روایتگری دفاع مقدس باز میشود.
وی ادامه داد: از مشكلات این فضا، یكی مسئله پخش و اكران است. به دلیل پرهزینه بودن غالب آثار سینمای دفاع مقدس هنوز به وجوه بسیاری از این رویداد نپرداختهایم. یعنی هنوز هیچ اثری دال بر فتح خرمشهر آنچنان كه بایسته و شایسته یك حماسه بزرگ ملی ما است، تولید نشده است. دلیلش نبود اراده برای تولید نیست، دلیلش این است كه هزینه چنین تولیدی، هزینه جدی بوده و این هزینهای است كه جغرافیای سینمای ایران كفاف بازگشت سرمایهاش را نخواهد داشت. یعنی اساسا ما در سینمای ایران با تعداد كم و بیش 500 پرده نمایش در حال كار، نمیتوانیم روی فیلمهایی حساب كنیم كه رقم تمامشدهشان كلان است.
مدیر گروه فیلم و سریال بنیاد روایت فتح و مدیر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در بخش دیگری از این گفتگو عنوان كرد: وجهی از سینما كه به تولیداتی عظیم میپردازد، انقدر رقم جدی میشود كه نهادها و ارگانهایی كه متولی این كار هستند، احتیاط كرده و كمتر جلو میآیند. به همین دلیل است كه تا به حال این آثار ساخته نشدهاند. حماسه خرمشهر انقدر بزرگ است كه به قول حضرت امام(ره)، خرمشهر را خدا آزاد كرد.
وی افزود: در برخی حوزهها مثل جبهه مقاومت، حضورمان خیلی كمرنگ است. درواقع جریانی كه در دنیا وجود دارد و شما به میزان درآمد آثار ناظر بر پدیده داعش نگاه كنید، چین در این زمینه فیلم ساخته است و من 2 فیلمش را دیدهام، هند، سوئد، آلمان و خیلی از كشورهای دنیا صرف نگاه به گیشه هم فیلم ساختهاند و خودشان را قهرمان آن فضا نشان دادهاند. در حالیكه این فضا جولانگاه مردان این سرزمین بوده و بزرگان جبهه مقاومت از مردان فوقالعاده این سرزمین بودهاند كه ما كمتر درباره آنها حرف زدیم، كمتر تصویر كردیم و آثار تصویری ساختیم. به نظرم این نقصی جدی است كه ما باید سریع به فكر آن باشیم. علاوه براینكه آثار سینمای دفاع مقدس یك وجه ارزشی دارند و نگاه ارزشی باید به آنها داشته باشیم، باید به این وجه نیز دقت كنیم تا طوری ساخته شوند كه یك پیوست اقتصادی درست و منطقی نیز داشته باشند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.