برنامه "تهران تو"، یكشنبه 27 بهمن به ویژگیهانمایندگان منتخب مردم و مطالبات مردمی از نمایندگان و نقش احزاب و تاثیر آن در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداخت.
"مهدی رونقی"، مجری تهران تو از مخاطبان این برنامهی رادیویی پرسید، با رای دادن به احزاب و لیست های منتشر شده از آنان چقدر ممكن است به مطالبات خود از مجلسیها دست پیدا كنیم؟
حزب در لغت به معنای گروه و دسته و طایفه بوده و در سیاست گروه یا فرقههایی را گویند كه در امور اجتماعی نظرهای مخصوص یك جمعیت یا یك طبقه را تعقیب كنند. در حزب، اعضا یا اجزا تبدیل به كلیتی میشوند كه اهدافی واحد و شكل گرفته از تشكلشان را دنبال میكنند.
شهروندان تهرانی كه در برنامهی مردم محور تهران تو با مجری به گفتگو پرداختند اگر چه كلیت حزب را امری خوب و كارآمد عنوان كردند اما معتقد بودند آنقدر تجربههای بدی از انتخابات گذشتهی مجلس شورای اسلامی در خاطرشان است كه حتی دیگر اعتقادی به فعالیتهای گروهی و دنبال كردن هدفی مشخص كه احزاب پیش از انتخابات به مردم میگویند، ندارند.
یكی از شهروندان تهرانی در تماس با تهران تو گفت: آنقدر در روند فعالیتهای مجلس شورای اسلامی اشتباه داشتتیم كه دیگر برای مردم مهم نیست كدام حزب قانونگذاری را در كشور به عهده بگیرد. تنها چیزی كه از مجلسی ها میخواهم این است كه برای مردم اتفاق مثبت رقم بزنند، دزدی نكنند و به درستی فعالیت كنند.
وی ادامه داد: كسانی كه چهار سال پیش تایید صلاحیت شدند امروز به عنوان افرادی به مردم معرفی میشوند كه صلاحیت حضور در مجلس را ندارند. چطور از ما انتظار دارند به این فكر نكنیم كه نامزدهای تایید صلاحیت شدهی امروز همان بیصلاحیتهای چهارسال بعد نباشند.
از دیگر مخاطبان تهران تو به رونقی گفت: فكر نمیكنم احزاب بتوانند گرهای از مشكلات مردم بگشایند. احزاب ما به گونهای تشكیل شدهاند كه برای بوجود آمدن تعاریف استاندارد حزب را در نظر نداشته اند. بنابراین بنده برای انتخابات به لیستهایی كه احزاب معرفی میكنند توجهی نخواهم داشت.
وی افزود: معتقدم برای انتخابات صرفا باید به خروجیها و اعتمادی كه مردم به عملكرد یك فرد دارند و همچنین به رفتار و اعتقاداتش اتكا كنند چون تجربه به ما نشان داده اعضای لیستها اصلا به آن چیزی كه گفته بودند عمل نكردهاند.
مخاطبی دیگر نیز گفت: من كلا با حزبی بودن مخالفم. زیرا حزبی بودن عواقبی را را برای انتخابات بعدی به دنبال دارد. حزبها اختیار را از مردم میگیرند. امروز مملكت ما به سمت باسوادی پیش میرود و سردمدارهای نظام جمهوری اسلامی باید دقت كنند برای انتخابات مجلس افرادی را تایید صلاحیت كنند كه باسواد، كاردان و فعال باشند.
وی افزود: احزاب تنها به دنبال سیاسیكاری هستند. ما به افراد تحصیلكرده و كاردان نیاز داریم و به سیاست در مجلس دردی از مردم را دوا نمیكند. امیدوارم روزی برسد كه سیاست از مجلس جدا شود چون هر چه سالهای گذشته در این سمت پیش رفتیم عملا ملت ایران متضرر شده است.
مخاطب دیگر رادیو تهران گفت: اگر مردم میخواهند به احزاب هم رای بدهند وظیفه دارند بین افراد لیست، گزینش كرده و تمام لیست احزاب را در برگهی رای خود وارد نكنند. متاسفانه حزبها به درستی فعالیت نكردند. آنها تنها یارگیری میكنند و پس از به دست آوردن رای از دولت سهمخواهی میكنند.
وی افزود: در احزاب كشورهای مختلف حزبها پشت ملت هستند اما اینجا احزاب پشت دولت پنهان شده و منافع خود را در نظر دارند. مجلس دورههای قبلی كه حزبی عمل كردند خروجی مناسبی نداشتند و این مساله مردم را از احزاب گریزان كرده است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360