عضو هیات مدیره كانون انجمنهای صنایع غذایی كشور گفت: از دیدگاه مسئولان كله و پاچه گوسفند جزو محصولات آسیبرسان به سلامت نیست؛ ولی دل و جگر مرغ كه ممكن است عدهای به دلیل مشكلات مالی از آن استفاده كنند؛ جزو محصولات آسیبرسان به سلامت است! مسئولان عواقب قوانین این چنین را در نظر نمیگیرند؟!
تولیدكنندگان به دنبال حذف مالیات بر ارزش افزوده بودند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا مروت پور عضو هیات مدیره كانون انجمنهای صنایع غذایی كشور در گفت و گو با «بازار تهران» اظهار داشت: از زمانی كه دولت مالیات بر ارزش افزوده را مطرح كرد، تمام فعالان صنعت غذایی به دنبال این بودند تا هماهنگ با تمام دنیا ارزش افزوده را از صنعت غذایی حذف كنند.
به دنبال مالیات بر ارزش افزوده، تعداد مصرف كنندگان كاهش مییابد
وی با تاكید بر اینكه مالیات بر ارزش افزوده را مصرفكننده پرداخت میكند گفت: تولیدكنندگان میدانند قشری از مصرفكنندگان امكان خرید محصول آنها را نخواهد داشت؛ به همین دلیل به دنبال حذف مالیات بر ارزش افزوده هستند.
درگیر مالیات بر ارزش افزوده بودیم؛ كه مالیات كالاهای آسیبرسان به سلامت را مطرح كردند!
عضو هیات مدیره كانون انجمنهای صنایع غذایی كشور گفت: درگیر مالیات بر ارزش افزوده بودیم كه مالیات و عوارض كالاهای آسیب رسان به سلامت را نیز مطرح كردند! واژه «آسیب رسان» بسیار واژه نادرستی است.
ما باید فرهنگ استفاده را اصلاح كنیم نه اینكه مالیات تعیین كنیم
مروت پور با تاكید بر اینكه واژه كالاهای آسیب رسان بر صنعت غذایی كشور اثر منفی گذاشته است؛ تصریح كرد: هر محصولی بیش از اندازه مصرف شود آسیب رسان است؛ ما باید فرهنگ استفاده را اصلاح كنیم. به عنوان مثال آب مایه حیات است اما اگر بیش از اندازه مصرف شود قطعا آسیب رسان خواهد بود.
مروت پور در ادامه گفت و گو با رادیو تهران گفت: بعید میدانم تولیدكنندهای وجود داشته باشد كه بخواهد در تولید محصول آسیبرسان سرمایهگذاری كند.
آیا افزایش مالیات سیگار منجر به كاهش مصرف آن شده است؟
این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: روی سیگار عكسهای ناراحت كنندهای از سرانجام استفاده آن چسبانده شده است؛ اما آیا مصرف سیگار كمتر شده است؟ آیا افزایش مالیات سیگار منجر به كاهش مصرف آن شده است؟ فكر میكنم قبل از افزایش مالیات باید فرهنگسازی كرد.
در تمام دنیا مشخص است مالیات بر محصولات زیان ده؛ كجا هزینه میشود
عضو هیات مدیره كانون انجمنهای صنایع غذایی كشور گفت: در تمام دنیا اخذ مالیات از تولیدكنندگان محصولات زیان ده مرسوم است؛ اما روی محصول درج شده كه مالیات اخذ شده در كجا هزینه میشود. اگر بدانیم مالیات اخذ شده كجا هزینه میشود مردم به راحتی این مالیات را پرداخت میكنند.
اگر محصولی آسیبرسان است نباید برای تولید آن مجوز صادر شود!
وی در ادامه گفت و گو با رادیو تهران گفت: به عنوان مثال صنعت نان كشورمان صنعت فقیری است، اما چقدر درباره اینكه استفاده از این نانها چه زیانهایی برای مصرفكنندگان دارد اطلاع رسانی میشود؟ اگر دغدغه مسئولان سلامت مردم بود، قطعا اخذ مالیات و عوارض محصولات غذایی آسیب رسان به سلامت اثرگذار بود. اگر محصولی آسیب رسان است نباید برای تولید آن مجوز صادر شود.
كله پاچه مالیات ندارد؛ ولی دل و جگر مرغ مالیات دارد!
وی در پاسخ به پرسش گوینده برنامه مبنی بر اینكه این مالیات بر دل و جگر و سنگدان مرغ هم لحاظ شده است؛ آیا این محصولات هم زیانده است؟ تصریح كرد: از دیدگاه مسئولان كله و پاچه گوسفند جزو محصولات آسیب رسان به سلامت نیست؛ ولی دل و جگر مرغ كه ممكن است عدهای به دلیل مشكلات مالی از آن استفاده كنند؛ جزو محصولات آسیب رسان به سلامت است! مسئولان عواقب قوانین این چنین را در نظر نمیگیرند!؟ چون مصرفكننده و تولیدكننده هر دو تحت فشار قرار میگیرند.
وی در پایان تاكید كرد: شورای عالی سلامت در حال بررسی این قانون است؛ این قانون كه پول محصول زیانده را بده و استفاده كن منطقی نیست!
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.