بخش مهمی از تحریم‌های كشور با عضویت در پیمان شانگهای، خنثی می‌شود+فایل صوتی

یحیی آل اسحاق با تاكید بر اینكه پیمان شانگهای در حال تبدیل شدن به بزرگترین پیمان جهانی است گفت: بخش مهمی از تحریم‌های كشور با عضویت در پیمان شانگهای، خنثی می‌شود.

1401/06/28
|
13:26
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، یحیی آل اسحاق وزیر بازرگانی پیشین و رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در گفت و گو با ویژه برنامه عشق؛ علیه السلام با اشاره به اینكه عضویت دائم ایران در سازمان همكاری‌های شانگهای در راستای ایجاد ظرفیت‌های اقتصادی جدید و تاثیرات مثبت آن برای كشورمان گفت: عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای برای ایران و كشورهای دیگر عضو این سازمان تاثیرات مثبتی به همراه دارد. كشورهای عضو پیمان شانگهای ، 42 درصد اقتصاد جهان و حجم عظیمی از نفت و گاز را از لحاظ تولید و مصرف در اختیار دارند. این پیمان 10 عضو( چین ، روسیه، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، ازبكستان، مغولستان، بلاروس، هند و پاكستان) دارد و كشورهای دیگری در انتظار تایید عضویت هستند. كشورهای عضو پیمان شانگهای در حوزه ای سیاسی، اقتصادی امنیتی با یكدیگر همكاری دارند.

پیمان شانگهای در حال تبدیل شدن به بزرگترین پیمان جهانی است
آل اسحاق با بیان اینكه پیمان شانگهای در حال تبدیل شدن به بزرگترین پیمان جهانی است گفت: برخی كشورها سالهای درازی است منتظر تایید برای عضویت در این گروه هستند. جمهوری اسلامی ایران مركزیت خاور میانه را در اختیار دارد به دلایل جغرافیایی و ذخایر عظیم نفت و گاز دروازه های طلایی منطقه در كشور ما قرار دارد. به همین جهت ما نقش موثری در این پیمان داریم. روسای جمهور چین، روسیه و هند اقرار كردند بلاید در ایران موقعیت ویژه ای داشته باشند.

بخش مهمی از تحریم ها با عضویت در پیمان شانگهای، خنثی می‌شود
وی تاكید كرد: در حوزه اقتصاد و صادرات و واردات می توانیم ازحضور دیگر كشورهای عضو این پیمان بهره مند شویم همانطور كه آنها هم از حضور ایران در ابعاد مختلف منتفع خواهند شد و مهمتر از همه اینكه می‌توان بخش مهمی از تحریم‌ها را با عضویت در این پیمان خنثی كرد. در حوزه ای اقتصادی توسعه تجارت كاملا مقدر است و بنابر گفته معاونت وزارت صمت در ماه‌های اخیر 9 میلیارد دلار به این كشورها صادرات داشته ایم.

ثبات قوانین و مقررات؛ اصلی الزامی برای استمرار روابط تجاری با كشورهای عضو شانگهای است
وزیر بازرگانی پیشین كشورمان با تاكید بر اینكه كارهای حقوقی و قراردادی عضویت در پیمان شانگهای انجام شده و 49 موافقت نامه در 40 حوزه وجود دارد كه باید توسط نمایندگان مجلس تصویب شود گفت: مسئولان دولتی و فعالان اقتصادی باید درست توجه كنند. مهمتر از فمر محتوای بحث است. ما باید زیربنای لازم سخت افزاری و نرم افزاری این كار را آماده كنیم. دولت باید در حوزه قوانین و مقررات و تسهیلگری قوانین به گونه ای عمل كند كه به راحتی بتوانیم با كشورهای عضو شانگهای واردات و صادرات مستمری داشته باشیم. ثبات قوانین و مقررات، مهمترین موضوع برای موافقت نامه های مدت‌دار بین این كشورها است. بسترهای لازم در حوزه حمل و نقل و امور بانكی باید ثبات داشته باشد و حوزه های زیربنایی در خصوص معادن و سرمایه‌گذاری داخی و خارجی ؛ بنادر و آموزش‌های مورد نیاز و حمایت از بخش تولید باید با كمك دولت به خوبی انجام شود. فعالان اقتصادی بخش خصوصی ما باید بداند وارد عرصه ای می‌شود كه 42 درصد تجارت دنیا را در اختیار دارد. آنها باید قیمت، كیفیت ، نوع محصول و خدمات پس از فروش را تا حدی ارتقاء دهند كه بتوانند در عرصه بین المللی حضور پیدا كنند.

با عملكرد موفق در پیمان شانگهای با بسیاری از كشورهای دنیا تعامل خواهیم داشت
آل اسحاق با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در راستای هم افزایی منطقه ای و فرامنطقه ای گفت: پیمان شانگهای یكی از پیمان‌هایی است كه دولت سیزدهم در راستای آن قدم برداشت و آن را محقق كرد. پیمان بریكس یكی دیگر از پیمان‌های مهم جهانی است كه مقدمات عضویت آن برای ما وجود دارد.اگر ما در پیمان شانگهای موفق عمل كنیم با بسیاری از كشورهای دنیا تعامل خواهیم داشت و بسیاری از نارسایی‌های ما در سایه دیپلماسی اقتصادی حل خواهد شد به شرطی كه دولت و فعالان اقتصادی نقش خود را به خوبی ایفا كنند.

بر اساس تاكیدات رهبری؛ تولید كشور باید اقتصاد محور باشد
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینكه مقام معظم رهبری در ماده 22 بند سیاست‌های خارجی كشور تاكید كرده اند كه دولت و دیگر قوا باید سیاست های خود را به گونه ای تنظیم كند كه تولید كشور، اقتصاد محور باشد گفت: باید رفتارهای ما به حضور معنادار ما در بازارهای جهانی بینجامد.

جدایی وزارت بازرگانی از صمت، اقدامی بسیار مثبت است
وزیر بازرگانی پیشین كشورمان در خصوص جداسازی وزارت بازرگانی از وزارت صمت گفت: جداسازی وزارت بازرگانی از وزارت صمت، اقدامی بسیار مثبت است. بخشی از تمامی تهدیدها و فرصت‌های كشور در حوزه های مختلف به سیاست ها و راهبردهای تجاری و همكاری های منطقه ای باز می گردد. وزارت صمت مسئولیت چهار حوزه معدن، صنعت و بازرگانی داخلی و خارجی را بر عهده دارد كه كاری بسیار سخت است. دولت قبل و دولت كنونی هم تاكید دارند وزارت صمت نمی تواند از عهده این مسئولیت بزرگ بر بیاید. حتی كشورهای بزرگ و موثر در نظام مهندسی دنیا مثل چین، روسیه و هند و آمریكا وزارت بازرگانی دارند. ایران به همراه روسیه، چین و هند در حال تبدیل شدن به قطب بزرگ است و جنگ اول دنیا اقتصادی است؛ دلیل اینكه برخی با جداسازی بخش بازگانی از وزارت صمت مخالف هستند را نمی‌دانم.

رابطه ایران و عراق، استراتژیك است
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره ظرفیت‌های تجاری بین دو كشور ایران و عراق گفت: رابطه ما و عراق، استراتژیك است. روابط این دو كشور در هم تنیده است. دو كشور توافق كرده‌اند. كف تحقق اهداف دو كشور در حوزه تجارت 20 میلیارد دلار خواهد بود. در 5 ماه گذشته تبادلات تجاری ایران و عراق كمی اُفت كرده و در ماه اخیر حدود 25 درصد رشد داشته ایم. البته اُفت تبادلات بیشتر در خصوص گاز و برق است اما در حوزه صادرات غیر نفتی روابط خوبی داریم. اگرچه موانعی هست كه دولت باید مقررات حوزه اداری، بنادر، گمركات، استانداردها و سخت افزار و قوانین و مقررات عراق تسهیل شود.

راه ایجاد توازن بین واردات و صادرات ایران و عراق؛ ترانزیت كالا است
آل اسحاق در پایان این گفت و گوی رادیویی متذكر شد: تبادلات تجاری كشور ما و عراق بیشتر یك طرفه است چون عراق محصولات زیادی ندارد. سال گذشته حدود 8 میلیارد دلار صادرات داشتیم اما واردات ما از كشور عراق در حدود چند صد میلیون دلار بوده است. راه ایجاد توازن بین واردات و صادرات؛ ترانزیت كالا است. ما می توانیم خیلی از كالاها را از طریق عراق وارد یا صادر كنیم. پیش از این عراق، مقررات تزانزیت نداشت اما به تازگی با تصویب مجلس، 7 مرز عراق مشمول ترانزیت شده است كه 3 مرز آن هم مرز مشترك بین ایران و عراق است. مشكلاتی هم در حمل یكسره داریم كه در حال حل شدن است. اگر مشكلات ترانزیت حل شود در تعامل دو طرفه حدود 6 میلیارد دلار از طریق ترانزیت عایدی خواهیم داشت. اما ما نباید فقط به صادرات اكتفا كنیم بلكه باید در عراق سرمایه‌گذاری كنیم و همینطور عراقی ها هم در كشور ما سرمایه گذاری كنند تا تولیداتی مشترك داشته باشیم. اگر درست عمل كنیم ، بازار عراق، 10 تا 15 سال آینده بهترین بازار برای ایران خواهد بود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع