در رادیو تهران مطرح شد: اقتصاد ایران مجهز به فناوری نیست

عضو شورای حقوق شهروندی وزارت اقتصاد، صادرات بازارهای جهانی و حتی تامین نیازهای كشور را دچار ضعف دانست و گفت: علت این امر عدم تجهیز اقتصاد به علم و فناوری است.

1398/03/26
|
11:10
|

كیومرث یزدان پناه عضو شورای حقوق شهروندی وزارت اقتصاد و استاد دانشگاه در گفت و گو با برنامه «جمعه با سیاست» رادیو تهران اظهار كرد: موضوع اقتصاد نه تنها مهمترین موضوع كشورمان ایران است، بلكه مهمترین موضوع در تمام دنیاست. اقتصاد ایران باید از قید و بندها رهایی پیدا كند، از جمله وابستگی به مواد خام و تبدیل حضور دولت در اقتصاد از مدیریت به نظارت اقتصادی كه با بررسی بیشتر این دو موضوع احساس نیاز به علم و فناوری در اقتصاد كشور ایجاد می شود.

كیومرث یزدان پناه در ادامه به بیان ضعف های اقتصادی كشور پرداخت و گفت: ایران كشوری نسبتا توسعه یافته و دارای زیر ساخت های تولید است؛ اما در صادرات به بازارهای جهانی و حتی در تامین نیازهای كشور ضعف های اساسی دارد و علت این امر عدم تجهیز اقتصاد به علم و فناوریست. اقتصاد ایران، اقتصاد گسترده ای است اما به خاطر وابستگی به دولت همانند یك كودك معلول به مراقبت احتیاج دارد.
این كارشناس مسائل اقتصادی پیرامون ملزومات اقتصاد بین الملل و پایداری در ارزش پول ملی اظهار كرد: ابزارهای پول، تولید، بازار و تجارت، اجزای غیر قابل تفكیك در ایجاد اقتصاد بین الملل هستند؛ كشوری كه در تولید پایه محكم عمل كند، دچار نوسان در پول ملی نخواهد شد.اولین عامل برای افزایش اعتبار پول ملی مدیریت شفاف دولت بر عرصه اقتصاد كشور است.
به گفته این كارشناس؛ متاسفانه از دوره قاجار تجارت محوری بر تولید محوری اولویت داشته است؛ یعنی سازندگی متكی بر منابع و ظرفیت های داخلی. اما در كشور شاهد قبضه اقتصاد توسط دولت هستیم در نتیجه با هر تلنگر در بازار نوسان رخ می دهد. لازمه ی ثبات در اقتصاد نداشتن طمع از جانب دولت در تولید و اقتصاد است. برای نمونه كشور تركیه كه تولید محوری را آغاز كرد و پس از دو دوره الان به یك ثبات اقتصادی رسیده است. ما می‌توانیم به ثبات برسیم و ارزش پول ملی خود را ارتقا بدهیم به شرط اینكه دولت از بنگاه داری و سلطه بر اقتصاد كنارگیری كند و اقتصاد رقابتی ایجاد گردد.

دسترسی سریع