رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران از لغور تمام تورهای بلوك غرب كه قصد سفر به ایران را داشتند خبر داد.
ایران بنا به گفته شورای جهانی سفر و گردشگری، در صنعت توریسم بین 185 كشور در جایگاه 35 قرار دارد اما شرایط چند روز اخیر در كشور این اقتصاد را چنان تحت تاثیر قرار داد كه بنا به گفته حرمتالله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران تمام تورهای بلوك غرب كه قصد سفر به ایران را داشتند، سفر خود را لغو كردهاند.
رفیعی اعلام كرد كه تورهای ورودی از آمریكا و كانادا 100 درصد، تورهای استرالیا و حوزهی اقیانوسیه 80 درصد، تورهای ورودی از اروپا 60 درصد و تورهای ورودی آسیا 60 درصد سفرهای خود را لغو كردهاند.
اگرچه معیار درآمدزایی این صنعت در بودجه كلان كشور منفك از لغو تورها در روزهای اخیر است اما برخی كارشناسان صنعت توریسم نگران تاثیر پایدار این حوادث بر صنعت گردشگری هستند.
علیپور، مدیر فنی یكی از شركتهای گردشگری كه در زمینه تورهای ورودی به كشورمان فعال است گفت: هرجای دنیا كه ناامنی شود یا تصویری از ناامنی از آن كشور در دنیا منتشر شود، مسافران و گردشگران برای سفر به آن منطقه مكث میكنند یا در تصمیمشان تجدید نظر میكنند.
مونسان، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اما نگاه مثبتی دارد و با اعلام اینكه میتوان به شرایط نرمال بازگشت گفت: اگر چه در هفتههای اخیر اتفاقاتی افتاد كه بر روی صنعت گردشگری تأثیر گذاشت اما اعتقاد داریم كه این صنعت قابل جبران است و میتواند به سرعت رشد كند و وضعیت گردشگری كشور نرمال خواهد شد.
سازمان میراث فرهنگی میانگین درآمد ورود هر گردشگر خارجی را 1200 دلار اعلام كرده بود. دولت هم به دنبال ورود سالانه بیش از 5 میلیون گردشگر خارجی بود تا با درآمد ناشی از آن ضمن توسعه و ایجاد اشتغال، از میزان وابستگی كشور به درآمدهای ناشی بكاهد. در افق 1404 ایران باید به درآمد 30 میلیارد دلاری از گردشگر خارجی برسد و سالانه میزبان 20 میلیون گردشگر باشد، رقمی كه صرفاً با روند تصاعدی ورود گردشگر به ایران در سالهای كنونی به دست خواهد آمد، اما با روند فعلی رسیدن به درآمد مذكور تقریباً غیرممكن خواهد بود.