كرونا برای ما آدم بزرگها ویروس خطرناكیست كه باید خودمان را در مقابلش ایمن كنیم اما برای كودكان كرونا چه مفهومی دارد؟ شما روزی چند بار نام كرونا را در كنار كودكتان به زبان میآورید؟ چقدر به اخبار درباره كرونا در كنار كودكتان گوش می دهید؟
«سعید صدقی» دانشآموخته روانشناسی و از فعالان عرصه ترویج فرهنگ مطالعه و كتابخوانی است.
او معتقد است ما جامعهای بهشدت نگران، مضطرب، افسرده و غمگینی داریم و وقتی این احساس ناامنی را در كودكان ایجاد میكنیم و مدام آنها را مخاطب قرار میدهیم و یا در گفتوگوهای بین والدین و خودمان هشدار میدهیم كه مثلاً بیماری آمده كه اگر مبتلا شوی میمیری بدون شك كودك از این حرفها تأثیر خواهد گرفت.
صدقی میگوید: مخصوصاً كودكان زیر هشت سال آسیب پذیرتر هستند. آنها ذهنی دارند كه تلاش میكند قواعد دنیا را كشف كنند و بسیار هم در این زمینه ضعیف عمل میكنند؛ یعنی با كمترین اطلاعات بزرگترین نتیجهگیریها را انجام میدهند.
صدقی به والدین یاداور میشود كه بدون شك این بیماری خواهد رفت اما میگوید: ما با ایجاد این ناامنی روانی فرزندانی را بهجا خواهیم گذاشت كه احساس خواهند كرد كه دنیا جای ناامنی است و دنیا هرلحظه با یك اتفاق عجیبوغریب میخواهد او را نابود كند. احساس امنیت بنیادین پایههای سلامت روانی است؛ هیچكس نمیتواند بگوید كه من سلامت روان را منهای احساس بنیادین امنیت روانی تعریف میكنم. ما سعی میكنیم در كودكانمان مثلاً با تهدید كردن و ایجاد ترس، توجه به بیماری و ایمنی آنها را بالا ببریم؛ درحالیكه عملاً در حال آسیب زدن هستیم.
او میگوید: فرضاً از این ویروس نجاتشان دادیم، اما اختلال و اضطرابی كه تمام عمر اذیتشان خواهد كرد و این احساس را كه دنیا گویی جای خیلی ترسناكی است، به آنها انتقال دادهایم. خلاصه اینكه در این روزها حواسمان به خودمان، به بغلدستیهایمان و مخصوصاً كودكانمان باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360