پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

پس از این؛ صدا و سیما اجازه نخواهد داد مشكلات مردم روی زمین بماند+فایل صوتی

رئیس رسانه ملی با تاكید بر نقش تاثیرگذار صدا و سیما در راستای پیگیری و حل مشكلات و مطالبات مردم اظهار داشت: اگر در رسانه ملی با دقت و امانتداری مطالبات مردم و دستاوردهای نظام را دنبال كنیم ، مشكلی نخواهیم داشت.

1400/12/18
|
22:01
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران با برنامه پل مدیریت 18 اسفندماه به گفت و گو نشست.

رادیو بی‌تردید پیشران توسعه و پیشرفت اجتماعی در جامعه است
رئیس سازمان صدا و سیما درباره رسانه شنیداری رادیو به عنوان تنها رسانه ای كه می‌تواند با فضای مجازی رقابت كند گفت: به عنوان یك شهروند و همكار رسانه ای شما، اعتقاد دارم رادیو بی‌تردید پیشران توسعه و پیشرفت اجتماعی در تمامی كشورهای جهان است. رادیو همدم اقشار كم دیده شده و محروم جامعه و آنهایی است كه دسترسی به مناطق مركزی ندارند. رادیو در مقایسه با بقیه رسانه ها اعم از رسانه های مكتوب و دیداری و شنیداری اگر نگوییم مردمی ترین ولی از گرمترین و صمیمی ترین رسانه ها است.

رادیو با هیچ چالشی از میان برداشته نمی‌شود
وی با اشاره به ماندگاری رادیو گفت: زمانیكه رسانه‌های دیگر در كنار رادیو به تدریج از اوایل قرن بیستم ظهور كردند بسیاری اعتقاد داشتند عصر رادیو به پایان رسیده اما همچنان در عصر تكنولوژی‌های نوین و اینترنت و شبكه های اجتماعی و گستردگی فضای ارتباطی، رادیو پیشران است و اصالت خود را حفظ كرده و با هیچ چالشی از میان برداشته نمی شود.

صدا و سیما، امانتدار مردم است
دكتر جبلی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره ماموریت محوری رسانه ملی گفت: صدا و سیما از مهمترین عناصر زندگی اجتماعی در كشور است و نقش اجتماعی و فرهنگی آن در زندگی روزمره مردم را هیچ یك از دستگاه ها نمی‌توانند ایفا كنند .صدا و سیما جزئی جدایی ناپذیر از زندگی مردم است. صدا و سیما فقط یك سازمان نیست بلكه امانتدار مردم است. آنها لحظات خوشحالی و نگرانی خود را با صدا و سیما سپری می كنند و انتظار اخبار ومحتوای فاخرو سالم را دارند چون خود را صاحب رسانه ملی می دانند . ما امانتدار مردم هستیم .مردم می‌خواهند باورها، اعتقادات، فرهنگ، تاریخ، نگرش و سرنوشت آینده شان در صدا و سیما متجلی شود و نمی‌خواهند از صدا و سیما چیزی ببینند یا بشنوند كه با فرهنگ و باورهایشان در تناقض باشد.

اگر جمهوری اسلامی روزی از مردم جدا شود، دیگر جمهوری اسلامی نیست
رئیس سازمان صدا و سیما یادآور شد: خودمان را امانتدار مردم می دانیم. مردمی كه در سال های پرحادثه انقلاب، دفاع مقدس و پس از آن در برابر مشكلات و دشمنی‌ها تاب آورده و حماسه آفریدند. آنها به گردن همه مسئولان حق دارند. ما امانتدار انقلابی هستیم كه مردم با خون و جان خود آن را ایجاد و از آن نگهداری كردند.انقلاب اسلامی حاصل خون ده‌ها هزار شهید است. افتخار می‌كنیم كه بهترین واسطه بین نظام و مردم باشیم. مردمی كه حق دارند دستاوردها را بشنوند و جمهوری اسلامی هم حق دارد از همراهی مردم برخوردار باشد. اگر جمهوری اسلامی روزی از مردم جدا شود دیگر جمهوری اسلامی نیست و مردم اگر دغدغه كمك و همراهی با آن را نداشته باشند، نظام در مسیر دیگری قرار می گیرد. خوشبختانه تا كنون اعتماد بین مردم و نظام جاری بوده است. سرمایه اصلی حكومت مردم هستند و مردم هم انتظار خدمت دارند.

امكان ادامه خدمت نیروهای رسمی صدا و سیما تا 30 سال، در حال پیگیری است
دكتر جبلی در ادامه گفت و گو با برنامه پل مدیریت با تاكید بر اینكه تمامی همكاران ما در سازمان با هرنوع رابطه استخدامی برای ما عزیز هستند گفت: در تمامی سازمان ها بخشی از نیروها رسمی هستند و بخشی از ماموریت ها به صورت برون‌سپاری یا قرارداردی انجام می شود. بنابراین طبیعی است كه رابطه تمامی همكاران ما به صورت رسمی نباشد تمام تلاش ما براین بوده است كه هیچ همكاری بدون بیمه و قرارداد و سنوات و بازنشستگی نباشد. اینكه تلاش‌های ما به نتیجه رسیده و كارها به درستی انجام شده جای بحث و بررسی دارد. قطعا باید خلل‌ها را برطرف كنیم. یكی از این موارد، همكاری 25 ساله نیروهای رسمی سازمان است كه تلاش می كنیم مثل همكاران دارای بیمه تامین اجتماعی امكان حضور همكاران تا 30 سال را فراهم كنیم و تا پیش از عید نوروز نتیجه آن را اعلام كنیم. شرمنده همكارانم هستم. زحمات آنها با هیچ حقوق مادی قابل جبران نیست تمامی تلاش خود را انجام می‌دهیم تا بتوانیم حداكثر رفاه و حقوق معیشتی همكاران را ارتقا دهیم.

پس از این صدا و سیما اجازه نخواهد داد مشكلات مردم روی زمین بماند
رئیس رسانه ملی با تاكید بر نقش تاثیرگذار صدا و سیما در راستای پیگیری و حل مشكلات و مطالبات مردم اظهار داشت: تلاش ما طی مدت 5 ماه اخیر براین بوده كه از رسیدگی به مشكلات مردم عقب نمانیم. خدمت مردم عرض كردم پس از این صدا و سیما اجازه نخواهد داد مشكلات مردم روی زمین بماند. اگر در رسانه ملی با دقت و امانتداری مطالبات مردم و دستاوردهای نظام را دنبال كنیم، مشكلی نخواهیم داشت. به عنوان مثال آزادسازی سواحل موردی بود كه با پیگیریهای جدی صدا و سیما انجام شد. اگرچه آزادسازی سواحل در برابر مشكلات دیگر مردم بزرگ نیست اما اینكار نشان داد اگر رسانه ملی و مسئولان با هم هماهنگ باشند می‌توانند مشكلات را از پیش پای بردارند.

چابك‌سازی یكی از ضرورت‌های دوره تحولی جدید رسانه ملی است
وی با اشاره به گسترش صدا و سیما در حوزه های مختلف طی سال های گذشته تصریح كرد: چابك سازی یكی از ضرورت های دوره تحولی جدید است. در دوره های پیشین مدیریتی صدا و سیما، بنابر اقتضائات گسترش كمی قابل توجهی در شبكه های مختلف رادیویی و تلویزیونی به لحاظ ساعت پخش و تعدد عناوین داشته ایم. اما زیرساخت‌های لازم گسترش مثل بودجه، فنی و نیروی انسانی، فرآیندی، مدیریتی و تشكیلاتی همگام با این گسترش اتفاق نیفتاده است به همین دلیل شبكه های رادیویی و تلویزیونی ازپشتیبانی لازم فنی و نیروی انسانی به معنی كفایت سرمایه انسانی لازم برخوردار نیستند . در چابك سازی نباید كیفیت و كمیت فدای یكدیگر شوند.

توضیح رویكردهای تحولی صدا و سیما در هفته آینده
وی در پاسخ به اینكه تصویر شما از صدا و سیمای 5 سال بعد چیست؟ گفت: امیدی كه نسبت به صدا و سیمای 5 سال آینده داریم با اتكا به تلاش همكاران شكل گرفته است. بار اصلی به دوش آنان است. تمام تلاش ما این است كه نگاه كاركنان نسبت به مدیریت و برنامه‌های سازمان مثبت باشد. برنامه های تحولی در سه رویكر تحول محتوایی، رویكردی و سازوكاری خواهد بود. هفته آینده برنامه ای در سازمان خواهیم داشت تمامی این توضیحات به همكاران و مدیران ارائه خواهد شد.

صدا و سیما باید خود را جزئی از جامعه بداند
رئیس رسانه ملی در پاسخ به اظهارات شوقی گوینده برنامه مبنی بر اینكه برخی می‌گویند، صدا و سیما به اقشار خاص تعلق دارد و در بیان انتقادات آزاد نیستید گفت: صدا و سیما جدای از تحولات اجتماعی و فرهنگی جامعه و تافته جدابافته نیست بلكه جزئی از واقعیت‌های اجتماعی جامعه است. اتفاقات و تحولات اجتماعی و فرهنگی در جامعه رخ داده كه ما هم از آن مستثنی نیستیم و همراه مردم در این مسیر پر فراز و نشیب حركت می كنیم. اگرچه برخی مواقع به دلیل وجود برخی چارچوب‌ها از جامعه فاصله گرفته‌ایم ولی ضروریست كه صدا و سیما خود را جزئی از جامعه بداند. بسیاری از مواردی كه به آن نمی پردازیم به دلیل محافظه‌كاری بی مورد و خودسانسوری است كه هیچ كسی هم از ما نخواسته به این شكل عمل كنیم. اگر با امانتداری و اعتماد به نفس و شجاعت كار خود را انجام دهیم و در جایی كه باید بنشینیم و كاری را كه باید انجام دهیم و در عین حال امانتدار نظام و مردم باشیم به جایگاهی می‌رسیم كه مردم به ما اعتماد كنند و هر روز هم این اعتماد بیشتر شود.

باید عقاید همه مردم را به رسمیت شناخت
وی در تعبیر همبستگی ملی گفت: جامعه ما اقشار، طبقات و لایه‌های متنوعی داریم كه باید به رسمیت شناخته شوند و برای آنها پیام داشته باشیم . این قشرها می‌توانند نگاه منفی، خاكستری یا مثبت داشته باشند. ما صدا و سیمای 85 میلیون نفر هستیم همانطور كه نظام جمهوری اسلامی خود را ملزم به خدمت رسانی به 85 میلیون نفر می داند.

صدا و سیما كِشتی است كه مردم و دولت در آن نشسته اند
دكتر جبلی در خصوص انتظار خود از بودجه سال 1401 و نمایندگان مجلس را اینگونه عنوان كرد: صدا و سیما كِشتی است كه مردم و دولت در آن نشسته اند. صدا و سیما اگر قوی باشدجامعه و كشور قوی است و اگر ضعیف باشد جامعه و كشور ضعیف خواهد بود. صدا و سیما منفصل از دولت و حاكمیت نیست. اگر صدا و سیما به درستی از طرف دولت و مجلس حمایت شود می تواند حلال تمامی مشكلات باشد. به شرطی كه به رسمیت شناخته شود.

برنامه‌های صدا و سیما، فاصله معنی‌داری با مردم دارد
وی افزود: شرایط دولت را به واسطه تحریم و برخی ناكارآمدی‌های مدیریتی درك می كنیم ولی از طرفی معتقد هستیم حداقل‌هایی كه باید در اختیار ما قرار داده شود قابل صرف نظر كردن نیست. باید دست ما باز باشد تا بتوانیم با بدنه همراه، برنامه های مورد توجه مردم و دولت را ارائه كنیم. نظرات ما درباره برنامه های سازمان مهم نیست بلكه مردم باید از برنامه های ماراضی باشند ولی احساس می كنم فاصله معنی داری با مردم داریم و نیازمند بازنگری در حوزه خبر، سریال و برنامه‌های سراسری، محلی و استانی هستیم. سعی كردیم در مورد حوزه زودبازده خبرعلائم تحولی رادر سازمان نشان دهیم چنانچه در مورد هك سامانه های سوخت با ورود به موقع، سریع و هوشمند از یك فاجعه و بحران در جامعه جلوگیری كردیم. ولی تحول در برنامه های سیما در حوزه نمایش و سرگرمی زمان بیشتری نیاز دارد.

تحولات اساسی سازمان صدا وسیما آغاز شده است
دكتر جبلی تاكید كرد: تحولات سازمان آغاز شده است. آسیب شناسی محتوای آنتن، مشورت با كارشناسان فن، اصلاح فرآیندی برای تولید محتوا، تجربه این اصلاح فرآیندی بدون تغییر ساختار و در صورت نیاز اصلاح فرآیندی با تغییر ساختار در حال انجام است.

صدا و سیما؛ تریبون نظام جمهوری اسلامی است نه روابط عمومی نهادهای اجرایی
رئیس رسانه ملی در ادامه این گفتگوی رادیویی با اشاره به اینكه ما روابط عمومی هیچ دستگاهی نیستیم گفت: با افتخار می گوییم كه تریبون نظام هستیم. روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی یعنی اینكه فقط خوبی‌ها را ببینیم و از نقاط ضعف چشم پوشی كنیم. ما روابط عمومی دستگاه ها نیستیم. اما برای خدمت به نظام و مردم چشم خود را بر روی مطالبات مردم و كوتاهی برخی دستگاه ها نمی‌بندیم. ما دستاوردها و آورده‌های نظام را با افتخار بیان می‌كنیم. هیچ كدام از نقش‌های ما در تعارض با دیگری نیست. مردم اگر دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی را ببینند به آینده امیدوارتر می‌شوند.

احتمال محدودیت در شبكه‌های رسانه ملی وجود دارد
دكتر جبلی در توضیح برنامه 5 ساله خود گفت: در دوره مسئولیت آقای لاریجانی از 72 تا 83 بسط و گسترش كمّی صدا و سیما به دلیل اقتضائاتی همچون ظهور شبكه‌های ماهواره ای و تهاجم فرهنگی اتفاق افتاد و گسترش كمی صدا و سیما پسندیده بود اما این گسترش با سرعت گسترش زیرساخت‌ها همراه نبود .این چالشی است كه امروز با آن روبرو هستیم . اگر بتوانیم كمیت كنونی را به كیفیت تبدل كنیم و با تغییر ماموریت، شبكه‌های كم‌مخاطب و بی‌مخاطب را به شبكه‌ای محبوب تبدیل كنیم در همین راستا قدم بر می‌داریم در غیر اینصورت این شبكه ها را محدود خواهیم كرد.

رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه گفتگو با برنامه پل مدیریت به پاره ای از پرسش‌ها به صورت مختصر پاسخ داد.

برنامه‌های تلوبیون به صورت رایگان و نیم بها ارائه می‌شود
وی در خصوص تعرفه اینترنتی تلوبیون گفت: برخی برنامه‌های تلوبیون به ویژه پخش زنده برنامه های سازمان، رایگان و برخی نیم بها است. فیلم منصور به صورت رایگان ارائه می شود است. امیدواریم بتوانیم با گسترش زیرساخت تلوبیون و ایرانصدا، تمامی خدمات را رایگان ارائه دهیم.

هم افزایی شبكه خبر و خبرگزاری صدا و سیما در راستای تحولات اساسی رسانه ملی صورت می‌گیرد
دكتر جبلی درباره طرح ادغام شبكه خبر و خبرگزاری صدا و سیما گفت : این طرح باعث كاهش ظرفیت این بخش‎ها نمی شود. این طرح به تببین و توضیح بیشتری نیاز دارد. با توجه به اینكه در میانه راه اجرای این طرح هستیم ترجیح می دهم به جای ادغام از هم افزایی شبكه خبر و خبرگزاری صدا و سیما نام ببریم. در این طرح قصد داریم از تمامی ظرفیت های همكاران معاونت سیاسی سازمان در راستای ایجاد حوزه‌ها و میزها و پیگیری تخصصی موضوعات بهره‌مند شویم. در حال حاضر هم پیگیری تخصصی موضوعات با استفاده از حضور همین همكاران انجام می شود.
وی درباره انتقاد یكی از مخاطبان برنامه‌های رسانه ملی مبنی بر آرایش زیاد مجریان خانم گفت: ما امانتدار فرهنگ و اعتقادات و دین مردم هستیم. طبیعتاً همكاران ما به ارزش‌های جامعه احترام می‌گذارند و امیدواریم اگر مواردی رعایت نشده توجه بیشتری صورت گیرد.

رفع تبعیض حقوقی بین همكاران صدا و سیما در راستای تحقق شعار عدالت‌گستری
وی درباره افزایش حقوق كاركنان صدا و سیما خاطرنشان كرد: در ارتباط با نمایندگان كاركنان و بازنشستگان سازمان سعی كرده ایم توضیح دهیم كه افزایش هزینه‌های معیشتی روی زندگی همه از جمله كاركنان سازمان تاثیر گذاشته اگر تورم 3 سال اخیر نبود شاید همكاران ما از حقوق دریافتی خود راضی بودند تلاش می كنیم در كنار افزایش سالانه بودجه، در درجه اول تبعیض دریافتی همكاران اصلاح شود. دو شغل مشابه اگر دریافتی مثل هم نداشته باشند ضرر بیشتر ی دارد. عدالت گستری باید از سازمان ما آغاز شود. هرآنچه در ید قدرت ما باشد و نیاز به پپچیدگی قانونی نداشته باشد اعمال خواهد شد. در یك ماه اخیر سعی كردیم این امر را در مناسبت‌های مختلف اثبات كنیم. سال آینده هم این روند ادامه پیدا خواهد كرد. عیدی به تمامی همكاران پرداخت شده اما اگر مورد خاصی هست همكاران به امور اداری واحدهای خود مراجعه كنند. من هم این موضوع را پیگیری خواهم كرد.

ورود بازنشستگان صدا و سیما به داخل سازمان، منعی ندارد
وی تاكید كرد: سازمان خانه بازنشستگان عزیز است. اولین دستور بنده در روز معارفه این بود كه ورود بازنشستگان به سازمان آزاد است منتهی برای نظم و انضباط بیشتر، لازم است یك روز قبل از ورود در صفحه شخصی خودشان را آفیش كنند تا براحتی وارد سازمان شوند.

ایثارگران موجب افتخار رسانه ملی هستند
دكتر جبلی در ادامه با اشاره به حضور 9 هزار نیروی ایثارگر در رسانه ملی گفت: با افتخار در خدمت این همكاران هستیم و حضور آنها موجب افتخار رسانه ملی است.

رئیس رسانه ملی از كاركنان این سازمان برای حضورشان در روزهای كرونایی تقدیر كرد
وی به تقدیر از همكاران در دوران كرونا اشاره كرد و گفت: این تقدیر به صورت مكتوب صورت گرفت. در شرایطی كه همه خانه نشین بودند و از ترس كرونا از یكدیگر فرار می كردند، همكاران ما در سازمان حضور داشتند. به این هماران ادای احترام می كنم و آرزوی مغفرت و رحمت الهی را برای همكارانی دارم كه آنها را در دوره كرونا از دست دادیم.

صدا و سیما سهم خود از حق پخش مسابقات ورزشی را به خزانه واریز كرده است
رئیس رسانه ملی درباره حق پخش مسابقات ورزشی گفت: در این ماجرا مظلوم واقع شدیم. در عین حال كه خودمان را خادم ورزش كشور و مدیون ورزشكاران و قهرمانان كشور می‌دانیم در فضایی كه ایجاد شد برخی متولیان امر در حق ما كم لطفی كردند.
صدا و سیما باید درآمدهای حاصل از تبلیغات مسابقات ورزشی را به خزانه دولت واریز كند و وزارت ورزش هم باید این درآمدها را به خزانه دولت واریز كند. 70 درصد مجموع واریزی ها در اختیار صدا و سیما و 30 درصد آن در اختیار وزارت ورزش قرار می‌گیرد تا بین باشگاه ها توزیع شود.
حداقل در سال های 1399 و 1400 ، صدا و سیما ده‌ها میلیاردتومان درآمد حاصل از تبلیغات مسابقات ورزشی را به خزانه واریز كرده ولی وزارت ورزش این كار را انجام نداده است. در این شرایط وظیفه صدا و سیما نیست این مبلغ را به باشگاه‌ها پرداخت كند بلكه این وظیفه بر عهده وزارت ورزش و دولت است. ما كاملا پایبند به قانون هستیم و از دیگر دستگاه‌ها هم انتظار داریم به قانون پایبند باشند.

كاركنان تبصره 4 رسانه ملی منتظر خبرهای خوش باشند
وی درباره نیروهای تبصره 4 سازمان گفت: چندهزار نفر از همكاران ما كه برخی بیش از 20 سال سابقه همكاری دارند سالهای سال بدون هیچ قراردادی خدمت كرده اند. ساماندهی در طول این سال ها با مشكل مواجه شد اما برای استفاده از ظرفیت قانونی، تولیدات سازمان باید برون سپاری شود تا برای آن بتوانیم بودجه دریافت كنیم. برآورد این همكاران در قالب بودجه سنواتی از دولت دریافت می شود. قرارداد این همكاران با شركت سروش است. این همكاران منتظر خبرهای خوش باشند.

به ظرفیت‌های رادیو باید بیشتر توجه كرد
دكتر جبلی در پایان این گفتگوی رادیویی درباره چشم انداز رادیو در رسانه ملی گفت : رادیو رسانه گرم و مردمی است و ظرفیت بی مانندی دارد.برنامه ما برای گسترش كمّی و كیفی توجه به ظرفیت‌هایی است كه در رادیو غافل شدیم. در رادیوست كه می‌توانیم با روستا صحبت كنیم، به كشاورزان آموزش بدهیم، شرایط بحران و مدیریت بحران را به مخاطب انتقال دهیم، عدالت را به مردم آموزش و به حوزه‌های مغفول‌مانده را بسیار جدّی‌تر توجه كنیم. رادیوست كه می توانیم با روستا صحبت كنیم و آموزش به كشاورزی بدهیم و شرایط بحران را در قالب مدیریت بحران انتقال بدهیم و عدالت را به مردم آموزش بدهیم و حوزه های مغفول مانده را بسیار جدّی تر توجه كنیم. تلاش می‌كنیم ابزارهای كمكی رادیو مثل سامانه ایرانصدا را گسترش دهیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.
















دسترسی سریع
پل مدیریت