سرپرست اداره كل دامپزشكی استان تهران گفت: طرح تشدید نظارت بهداشتی به مدت 63 روز اجرامی شود. این طرح از 14 اسفندماه آغاز شده و تا پایان ماه مبارك رمضان ادامه دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر محمد حبیبی سرپرست اداره كل دامپزشكی استان تهران در خصوص طرح تشدید كنترل و نظارت بهداشتی ویژه تعطیلات نوروزی و ماه مبارك رمضان در سال 1401 به برنامه پل مدیریت گفت: سازمان دامپزشكی بر اساس ایجاد و بروز بیماریهای دامی به ویژه بیماری طاعون گاوی ایجاد شد. با گسترش جمعیت، وظایف سازمان دامپزشكی و نظارت بهداشتی بر فرآوردههای دامی(مراكز تولید و عرضه و كشتارگاهها) هم افزایش یافت.
طرح تشدید نظارت بهداشتی تا پایان ماه مبارك رمضان ادامه دارد.
وی افزود: در مراسمها و مناسبتهای خاص مثل عید قربان و تاسوعا و عاشورا سازمان دامپزشكی طرح تشدید نظارتهای بهداشتی را اجرا می كند. اما در سال آینده با توجه به اینكه بلافاصله پس از اتمام نوروز به استقبال ماه مبارك رمضان خواهیم رفت با تاكید رئیس سازمان دامپزشكی، طرح تشدید نظارت بهداشتی به مدت 63 روز اجرامی شود كه از 14 اسفندماه آغاز شده و تا پایان ماه مبارك رمضان ادامه دارد. این طرح اولین طرح طولانی است كه در سازمان دامپزشكی اجرا میشود.
26 گروه بازرسی سیار در طرح تشدید نظارت های بهداشتی حضور دارند
سرپرست اداره كل دامپزشكی استان تهران با اشاره به اینكه در استان تهران 21 گروه ثابت برای نظارت حتی در ایام تعطیل وجود دارند از حضور 26 گروه بازرسی سیار خبر داد و گفت: این گروه ها به تناوب در كشتارگاهها، واحدهای بسته بندی، سردخانهها، محلهای عرضه محصولات دامی حضور خواهند یافت.
همشهریان، موارد مشكوك و تخلفات احتمالی را گزارش دهند
وی خاطرنشان كرد: علاوه بر بازدید بازرسان دامپزشكی ، تلفنهای شبانهروزی 1512 و 44787542 الی 4 در دسترس مردم است و همشهریان میتوانند موارد مشكوك و تخلفات احتمالی را گزارش دهند. اگر مردم، محلهای عرضه ای كه بهداشت را رعایت نكرده و فرآورده دامی كه از لحاظ ظاهری مشكوك است و تاریخ تولید و انقضاء ندارد را گزارش دهند همكاران ما در سازمان دامپزشكی در كمترین زمان رسیدگی خواهند كرد.
طرح ارتقاء كیفیت تخم مرغ بر عرضه و كیفیت مناسب این محصول نظارت دارد
حبیبی در ادامه این گفتگوی رادیویی خاطرنشان كرد: تخم مرغ یك فرآورده خام دامی محسوب و شامل طرح تشدید میشود. 2 سال قبل، طرح ارتقاء كیفیت تخم مرغ به ادارات كل دامپزشكی ابلاغ شده و در حال اجرا است كه بر كیفیت و عرضه مناسب این فرآورده دامی نظارت دارد.
مشخصات گوشتهای فروشگاهها بر اساس كد رهگیریِ مُهر دامپزشكی قابل ردیابی است
وی با اشاره به بازرسیهای مدام اداره كل دامپزشكی استان تهران از دامداریها و پایش دامها در راستای جلوگیری و كنترل بیماریهای دامی گفت: برای هر بیماری دامی یك برنامه ویژه بین المللی تدوین شده است. اگر بازرسان دامپزشكی به مورد مشكوكی برخورد كنند تمهیدات لازم را بر اساس نوع بیماری انجام خواهند داد.
جریمه، پلمپ و ابطال مجوز در انتظار فروشگاههای متخلف عرضه گوشت
وی در پاسخ به اینكه نظارت بهداشتی در مراكز عرضه گوشت و مرغ و رستوران ها چگونه صورت می گیرد؟ گفت: اگر همكاران ما به موردی برخورد كنند كه شرایط بهداشتی ندارند یا مشكوك هستند با نمونه برداری و ارسال آن به آزمایشگاه، بر اساس نتیجه آزمایشگاه در مواردی با حكم دستگاه قضا معدومسازی انجام خواهد شد. فردی كه موجب تهدید سلامت عمومی است با حكم قضایی مواجه میشود. در برخی مواقع این واحدها جریمه یا پلمپ و برخی موارد هم مجوز آنها باطل میشود.
گوشتهای بسته بندی باید بر اساس تاریخ انقضاء عرضه شوند
سرپرست اداره كل دامپزشكی استان تهران تاكید كرد: گوشتی كه به فروشگاه برای عرضه میآید از لحاظ ظاهری قابل تشخیص نیست كه برای گوساله یا گاو، نر یا ماده است. اما مشخصات این گوشتها بر اساس كد رهگیری مُهر دامپزشكی قابل ردیابی است. گوشتهای قابل عرضه، گوشتهایی هستند كه مهر اداره سلامت اداره كل سازمان دامپزشكی را داشته باشند. این گوشتها باید بر اساس تاریخ انقضاء عرضه شوند و نباید یخزده به فروش برسند.
2 هزا و 300 دامپزشك در حوزه فرآورده های دامی استان تهران نظارت دارند
وی افزود: فروشگاههای بزرگی كه تقاضای فروش عرضه گوشت بدون بستهبندی را دارند. اگر دستورالعملها و ضوابط سازمان دامپزشكی را داشته باشند برای عرضه گوشت به آنها مجوز داده میشود. در همان واحدها علاوه بر نظارت سازمان دامپزشكی یك دامپزشك به عنوان مسئول فنی در واحد مذكور مشغول به كار است. در اداره كل دامپزشكی استان تهران حدود 2 هزا و 300 دامپزشك در حوزههای فرآوردههای خام دامی و كلینیكها، داروخانهها و آزمایشگاههای دامپزشكی مشغول به كار هستند.
كشتار دام جلوی قصابیها غیرقانونی و غیربهداشتی است
حبیبی تاكید كرد: كشتار دام جلوی قصابیها غیرقانونی است و از منظر بهداشتی كاری بسیار خطرناك است. این كشتار معمولا در حاشیه شهرستانها اتفاق میافتد و برخی مواقع میتواند به دلیل رعایت نكردن ضوابط بهداشتی( بازدید قبل از كشتار و نگهداری گوشت برای 24 ساعت در سردخانه) موجب انتقال بیماری به انسان شود. از همشهریان درخواست میكنم این موارد را گزارش دهند.
مردم ذبح دام خود را در مراكز مورد تایید سازمان دامپزشكی انجام دهند
سرپرست اداره كل دامپزشكی استان تهران با اشاره به مراكز ذبح دام گفت : در ایام ویژه، ذبح دام با هماهنگی سازمان دامپزشكی و شهرداری در برخی مراكز انجام می شود. دامپزشكانی در این مراكز حضور دارند و پیشنهاد میكنیم مردم در این مراكز ذبح دام را انجام دهند.
رهاسازی ماهی قرمز در طبیعت، محیط زیست را به خطر میاندازد
حبیبی در خصوص خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین گفت: حدود 15 سال است كه به عنوان یك دامپزشك ماهی قرمز نخریده ام. در وهله اول نگهداری از ماهی شرایط خاصی دارد. ضمن اینكه ماهی قرمز میتواند پس از رهاسازی در طبیعت، مخاطرات زیست محیطی را به همراه داشته باشد . اگر مردم قصد خرید دارند میتوانند به مراكز شهرداری كه در همین راستا ایجاد شده مراجعه كنند كه مورد نظارت سازمان دامپزشكی هم هستند. پس از خرید ماهی از تماس پوستی با آن باید خودداری كرده و آب تُنگ ماهی را به صورت روزانه عوض كنند. اگر لكهای قارچی روی پوست ماهی هست نباید آن را بخرند و در نهایت پس از نوروز ماهی را در طبیعت رها نكنند. ممكن است ماهی عفونت ثانویه برای انسان ایجاد كرده و موجب دردسر شود.
وی تاكید كرد: شهرداری مراكزی را برای رهاسازی ماهیها در نظر گرفته كه همشهریان میتوانند از نیمه دوم فروردین، ماهی ها را در این مراكز رهاسازی كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.