پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

بازرسی سازمان تعزیرات، هدفمند است و با هدف پیشگیری از تخلفات انجام می‌شود+فایل صوتی

مدیركل حقوقی سازمان تعزیرات حكومتی درخصوص بازرسی سازمان تعزیرات گفت: این بازرسی كاملا هدفمند است و بحث پیشگیری از تخلفات را در حوزه تولید و كالاهای اساسی به صورت ریشه‌ای مد نظر دارد.

1401/02/20
|
14:07
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سید احد یوزباشی مدیركل حقوقی سازمان تعزیرات حكومتی درباره اصلاح آیین نامه حقوقی سازمان تغییرات حكومتی و افزایش اختیارات این نهاد شبه قضایی به پل مدیریت رادیو تهران گفت: برای خدمت رسانی موثر باید سازمان تعزیرات نقشی موثر و هدفمند داشته باشد. در این شرایط قوانینی كه برای شرایط عادی تصویب شده بود نمی‌توانست هدفمندی مد نظر را تامین كند. ما باید از حیث رسیدگی و صدور حكم و میزان مجازات ‌ها تغییراتی را در مقررات داشته باشیم.

فلسفه وجودی سازمان تعزیرات، سرعت رسیدگی و حذف قوانین آیین دادرسی و صدور حكم سریع است
وی بر لزوم اصلاحات در قوانین سازمان تعزیرات تاكید كرد و اظهار داشت: آیین نامه رسیدگی سازمان تعزیرات حكومتی با همكاری دستگاه‌های مختلف به ویژه دولت با دیدگاه ایجاد سرعت در رسیدگی و صدور حكم اصلاح شده است. فلسفه وجودی سازمان تعزیرات حكومتی سرعت رسیدگی و حذف قوانین آیین دادرسی و صدور حكم سریع است بنابراین باید اصلاحاتی در آیین نامه قبلی صورت می‌گرفت.
مدیركل حقوقی سازمان تعزیرات حكومتی تصریح كرد: اولین گام این است كه اگر مستندات و دلایل شاكی برای صدور حكم كافی است بتوانیم بدون دعوت و استماع اظهارات و دفاعیات با مستندات موجود بتوانیم حكم را صادر كنیم. مراحل بعدی تجدیدنظرخواهی است كه اگر دلایلی باشد انجام خواهد شد.

اصلاحات قوانین سازمان تعزیرات در جهت بازدارندگی مجازات‌ها است
وی افزود: گام دوم این اصلاحات در خصوص میزان مجازات‌ها است. مسئولان نظام صنفی معتقد بودند مجازات‌ها به اندازه كافی بازدارنده نیستند. با اصلاح قوانین و مقررات ان شاء الله بتوانیم خدمت‌رسانی مناسبی به مردم داشته باشیم.این اصلاحات با هدف آرامش بازار انجام شده است.

بازرسی سازمان تعزیرات، هدفمند است و در جهت پیشگیری از تخلفات انجام می‌شود
یوزباشی در پاسخ به اینكه چرا پیش از این به این موارد فكر نشده است؟ گفت: تلاش كردیم در مقاطع مختلف این كار انجام شود اما برخی مواقع ضرورت آن توسط مسئولان وقت احساس نشده و یا اینكه سیاست‌های اقتصادی و شبه قضایی اجازه این اصلاحات را نداده است. وظیفه سازمان تعزیرات حكومتی رسیدگی، صدور حكم و اجرا است اما در مفهوم عام آن شامل بازرسی هم می‌شود. اگرچه این سازمان مرجع بازرسی نیست اما خود را مكلف می‌دانیم در این حوزه به نهادهای مرتبط كمك كنیم. این بازرسی كاملا هدفمند است و بحث پیشگیری از تخلفات را در حوزه تولید و كالاهای اساسی به صورت ریشه ای مد نظر دارد.

وقتی سود تخلف بیش از ضرر مجازات است؛ فرد ترجیح می دهد تخلف كند
مدیركل حقوقی سازمان تعزیرات حكومتی در پاسخ به اینكه چرا اثر كارهای سازمان تعزیرات نمایان نیست؟ گفت: وقتی سود تخلف بیش از ضرر مجازات است؛ فرد ترجیح می دهد تخلف كند. در حال حاضر میزان مجازات به قدری زیاد شده است كه در صورت تصویب آنها، تخلف، مزیتی برای فرد متخلف نخواهد داشت.
مراجع شبه قضایی زمانی عملكرد مثبت دارند كه مردم احساس آرامش كنند.

گرانی، حاصل سیاست‌های اقتصادی است
وی در پاسخ به اینكه چرا با وجود سازمان تعزیرات حكومتی هر روز اجناس گرانتر می‌شود؟ گفت: سازمان تعزیرات بر گرانفروشی نظارت دارد.گرانی، حاصل سیاست‌های اقتصادی است. بخش مهمی از مشكلات مردم به افزایش قیمت‌ها و ارتباط قیمت كالا با نرخ ارز باز می‌گردد. اما نكته مهم این است برخی كالاها قیمت رسمی، متعارف و ارشادی دارند. نرخ كالاهای اساسی توسط دولت تعیین می شود و رسمی است. قطعا هر فردی این اجناس را بیش از قیمت تعیین شده بفروشد گرانفروشی و تخلف كرده است. اما قیمت‌های ارشادی نیازمند شرایط خاص است و مربوط به وزارت صمت و سازمان حمایت است . در مواردی كه بنا بر دلایل مختلف كالا گران می‌شود نظارت بر آن بر عهده سازمان تعزیرات نیست.

بازرسی واحد به واحد بر عهده بازرسان اتاق اصناف و سازمان حمایت است
یوزباشی در پاسخ به اینكه چرا فروشنده ها از سازمان تعزیرات هراسی ندارند؟ چرا در خیابان مولوی قیمت‌ها متفاوت است ؟ گفت: بازدارندگی مجازات ها یكی از این عوامل است و دیگری بازرسی واحد به واحد است كه عموما بر عهده بازرسان اتاق اصناف و سازمان حمایت است. بازرسان ما باید گزارش خود را به سرپرست اعلام كرده و در سامانه تحول ثبت كنند. ضمن اینكه سامانه 135 شكایات مردم را به صورت الكترونیكی و گویا دریافت و به آن رسیدگی می‌كند و در صورت كوتاهی احتمالی همكاران، حتما رسیدگی خواهد شد.

سازمان تعزیرات از گزارش‌های مردمی استقبال می‌كند
وی در پاسخ به اینكه آیا قانون سوت زنی به مردم امكان می‌دهد وجود احتكار را به سازمان تعزیرات گزارش دهند؟ گفت: بله سازمان تعزیرات قطعا از این گزارش‌ها استقبال می‌كند. ما به دنبال گرانفروشی‌های كلان هستیم. مردم می‌توانند از طریق سامانه 135 احتكارها گزارش بدهند و نیازی نیست هموطنان برای شكایت فقط با این سامانه تماس بگیرند.اگرچه سامانه های دیگری مثل 124 و دیگر سامانه ها هم وجود دارد.
او افزود: كالاهای احتكارشده برگشت به انبار ندارد و به مردم عرضه می‌شود.این كالا باید با سرعت تعیین تكلیف و گزارش‌های آن به سازمان صمت و جهاد كشاورزی برای نظارت ارسال شود.

تمامی واردكنندگان و فروشندگان مكلف هستند، اطلاعات اجناس و كالاهای خود را در سامانه جامع تجارت ثبت كنند
مدیركل حقوقی سازمان تعزیرات با اشاره به اینكه سامانه جامع تجارت تكالیف مشخصی را برای تولیدكنندگان، واردكنندگان، عمده فروشان و تمامی واحدهای صنفی تعیین كرده است گفت: این اشخاص موظف هستند اطلاعات اجناس و كالاهای خود را در این سامانه ثبت كنند. هر فردی این موارد را انجام ندهد، كالایی كه در انبار دارد و اطلاعات آن در این سامانه ثبت نشده، احتكار و قاچاق تلقی می شود. وقتی شخصی كالای خود را در انبار نگه می دارد تا گرانتر بفروشد مصداق بارز احتكار است.

اولین برخورد سازمان تعزیرات با همكاران متخلف، تعلیق آنها از فعالیت صدور حكم است
وی در پاسخ به اینكه آیا بین نیروهای تعزیرات نیروهایی هستند كه اهل زد و بند باشند ؟گفت: همه انسان ها كامل نیستند و نمی‌توانیم ادعا كنیم همه انسان‌هایی سالم باشند ضمن اینكه نهادهای نظارتی سازمان تعزیرات بسیار حساس و فعال هستند و اگر امور خلاف اداری و قضایی و شبه قضایی توسط همكاران صورت گیرد، اولین واكنش رسیدگی به تخلفات و تعلیق همكار متخلف از فعالیت صدور حكم است.
یوزباشی افزود: یكی از وظایف اداره كل حقوقی سازمان تعزیرات، رصد احكام صادره است. اگر یكی از همكاران ما 10 رأی در مرجع تجدید نظر داشته باشد با وی باید برخورد قانونی شود و منتظر گزارش نمی مانیم.

مردم گرانفروشی را اطلاع دهند
وی در پاسخ به اینكه برای كارآیی 100 درصدی سازمان تعزیرات به چه قوانین و مقرراتی نیاز است؟ اظهار داشت: قطعا قوانین و مقرارت جامع و كامل برای اجرای یك وظیفه مهم است اما فعلا مجبوریم با قوانین مجود بهترین خدمات را ارائه دهیم. تغییر قوانین مستلزم زمان زیادی است . ما باید با اصلاح قواعد و مقررات موجود با تخلفات برخورد كنیم. بر اساس فرمایشات حضرت علی(ع) افرادیكه می‌خواهند تجارت كنند اول باید قوانین آن را بیاموزند تا در حرام نیفتند و در معاملات با مشكلات شرعی مواجه نشوند.
مدیركل حقوقی سازمان تعزیرات حكومتی از مردم خواست تخلفات را اطلاع دهند تا توسط سازمان تعزیرات پیگیری شود.
یوزباشی تصریح كرد: گران نخریدن، بهترین همكاری و همیاری مردم است. احتكار فقط مختص فروشندگان نیست بلكه ما هم می‌توانیم در خانه ها كالاها را احتكار كنیم. همچنین سوت زنی و اعلام اسامی واحدهای متخلف توسط مردم به سازمان تعزیرات بسیار كمك خواهد كرد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
پل مدیریت