پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

طرح "پلیس یاران" با هدف افزایش مشاركت مردمی در تامین امنیت جامعه اجرا می‌شود+فایل صوتی

معاون اجتماعی پلیس پیشگیری فراجای تهران بزرگ گفت: پلیس در طرح "پلیس یاران" از ظرفیت مردمی برای برقراری امنیت در ماموریت‌های ایست بازرسی و به ویژه در مناسبت‌های مختلف بهره‌مند خواهد شد.

1401/03/01
|
10:30
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سرهنگ مرضیه نبی لو معاون اجتماعی پلیس پیشگیری فراجای تهران بزرگ در گفت و گو با برنامه پل مدیریت رادیو تهران در آخرین روز از اردیبهشت سال جاری با تاكید بر اینكه پلیس همیشه حافظ امنیت مردم است گفت: در آماده باش ها گشت های خودرویی و موتوری كاهش پیدا نمی‌كند بلكه نیروی پلیس همیشه فعال است و چنین نیست كه پس از آماده باش نیروها، وقوع جرایم افزایش یابد بلكه گروهی از نیروها جایگزین گروه دیگر می شوند تا گروه قبلی به مرخصی برود. پلیس در تمامی ماموریت های خاص طوری وارد می شود كه به ماموریت های روزانه خللی وارد نشود. ضمن اینكه گروه های ضربت در مواقعی كه جُرم افزایش پیدا می كند به نیروهای ثابت كلانتری ها اضافه می‌شوند.

تاكید پلیس توجه بیشتر به كلانتری‌ها با هدف كاهش آسیب‌های اجتماعی است
وی در پاسخ به اینكه آیا نیروی انسانی پلیس در كلانتری ها در سطح یكسانی هستند؟ گفت: دستور اكید سردار رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ و سرهنگ موقوفه ای، رئیس پلیس پیشگیری پایتخت توجه بیشتر به كلانتری ها در راستای كاهش آسیب های حاصل از جرایم است كه تقویت هدفمند گشت های نیروی انتظامی، برخورد قاطع با متخلفان و اخلال گران آسایش مردم، تقویت آموزش همگانی از راه فضای مجاری و سخنرانی در محیط هایی مثل مدارس، مساجد، ادارات، سرای محلات، سازمان‌های مردم نهاد با موضوع پیشگیری از جرایم و آسیب‌ها توسط كارشناسان اجتماعی كلانتری‌ها و سركلانتری‌ها است.

كلانتری‌ها به چهر گروه الف،ب،ج،د تقسیم بندی می‌شوند
سرهنگ نبی لو خاطرنشان كرد: كلانتری ها با توجه به سطح حوزه استحفاظی به 4 گروه الف، ب ، ج و د دسته بندی شده و برای آنها نیروهای خاصی دیده می‌شود. امسال به جهت افزایش جرایم و آسیبها كلانتری 155 نعمت آباد در محله خلازیر افتتاح شد تا امنیت مردم بیشتر تامین شود. تا پایان سال هم چند كلانتری دیگر ایجاد خواهد شد.

دایره مشاوره و مددكاری كلانتری به مصالحه دو طرف دعوا كمك می‌كند
وی با اشاره به اینكه دو دوسته از افراد به كلانتری ها وارد می‌شوند گفت: گروه اول برای انجام كارهای اداری و ارائه شكایات به كلانتری مراجعه می‌كنند و گروه دوم افرادی هستند كه در پی وقوع جرم توسط پلیس دستگیر شده و به كلانتری تحویل داده می‌شوند. مراجعه كنندگان در وهله اول به دایره مشاوره و مددكاری معرفی شده و راهنمایی‌های لازم به آنها ارائه می‌شود. این واحد در تمامی كلانتری ها وجود دارد. در این مرحله اگر مشكل قابل حل باشد پرونده رو به مصالحه می‌رود در غیر اینصورت راهنمایی‌های حقوقی برای سیر مراحل بعدی پرونده به مراجعه كننده داده می‌شود. با مجرمان هم كه به صورت قانونی برخورد می‌شود.

طرح "پلیس یاران" با هدف افزایش مشاركت مردمی در تامین امنیت انجام می‌شود
سرهنگ نبی لو در ادامه این گفتگو با تاكید بر نقش مردم در طرح "پلیس یاران" گفت: پلیس علاوه بر اقدامات عملیاتی، بهره گیری از خدمات پلیس افتخاری در برخی عملیات ها را هم در دستور كار خود قرار داده است كه با مشاركت مردمی همراه است و در برقراری نظم و امنیت از آن استفاده می شود. پیش از این طرح همیاران پلیس توسط پلیس راهور استفاده شد. پلیس در این طرح از ظرفیت مردمی در راستای برقراری امنیت در ماموریت‌های ایست بازرسی و مناسبتی بهره مند خواهد شد.

داوطلبان برای مشاركت در طرح"پلیس یاران" با دایره اجتماعی كلانتری‌ها مراجعه كنند
سرهنگ نبی لو خاطرنشان كرد: افرادی كه همیار پلیس می شوند باید مورد تایید سلسله مراتب حفاظتی و عقیدتی قرار گیرند. تا به امروز بیشتر از جوانان فعال در بسیج استفاده كرده ایم ولی برخی جوانان هم توسط ادارات مختلف و نهادهایی مثل سرای محله ها معرفی می شوند كه ان شاء الله از ظرفیت همه آنها بهره خواهیم برد. افراد 15 سال به بالا می توانند در این طرح شركت كنند.
وی افزود: داوطلبان برای مشاركت در این طرح می‌توانند به دایره اجتماعی كلانتری ها مراجعه كرده و درخواست خود را به پلیس ارائه دهند تا پس از تشكیل پرونده و سیر مراحل قانونی با پلیس همكاری كنند.

شهروندان برای پیشگیری از سرقت مسیر تردد خود را هر از گاهی باید عوض كنند
معاون اجتماعی پلیس پیشگیری فراجای تهران بزرگ با اشاره به اینكه برای جلوگیری از زورگیری باید مسیرهای تردد خود را تغییر دهیم گفت: سارقان غالبا طعمه خود را تعقیب كرده و زمان ورود و خروج و اقلمی كه به همراه دارد را رصد می‌كنند. تمام سارقان برنامه‌ریزی شده عمل می‌كنند ولی ما فقط لحظه حمله سارق را می بینیم. به همشهریان عزیز توصیه می شود مسیر تردد را هر از چندگاهی تغییر دهند، اقلام همراه خود را به نمایش نگذارند و حواس خود را بیشتر به اطراف جمع كنند.

آموزش‌های پلیس بیشتر به سمت فضای مجازی رفته است
نبی لو در پاسخ به اینكه به نظر می رسد بخش آموزش پیشگیری از جرایم توسط پلیس و با كمك رسانه های جمعی كمرنگ شده گفت: آموزش های پلیس بیشتر به سمت فضای مجازی رفته است.ضمن اینكه مشكلات مالی هم در این بین بی تاثیر نیست. معاونت اجتماعی پلیس باید محتواهای لازم را در اختیار رسانه ها قرار دهد.
وی در پاسخ به اینكه آیا آماری از كاهش یا افزایش جرم در دست دارید گفت: آمار دقیقی نداریم اما به طور عمده آمار جرم و جنایت با افزایش گشت خودرویی و موتوری پلیس كاهش داشته است.

تراكم و شناور بودن جمعیت و آگاهی مردم از شگرد مجرمان سه عامل موثر بر كاهش یا افزایش جُرم
معاون اجتماعی پلیس پیشگیری فراجای تهران بزرگ در خصوص عواملی كه موجب افزایش جرم می شوند گفت: تراكم جمعیتی، تردد جمعیت شناور در یك منطقه و آگاهی مردم از شگرد مجرمان بر افزایش یا كاهش جُرم تاثیر دارند.

كشف كالای قاچاق و مواد مخدر می‌تواند نشانه افزایش اقدامات مجرمانه باشد
وی كشف كالاهای قاچاق و مواد مخدر را از دو جنبه مد نظر قرار داد و اظهار داشت: هرچه كشفیات بیشتر شود به نفع مردم است و اموال قاچاق به مراجع ذی صلاح برگردانده می شود تا صرف خود مردم شود و افزایش كشف مواد مخدر هم می‌تواند به كاهش آلودگی مواد در محل و كاهش معتادان منجر شود كه موجب خوشحالی است اما از منظر دیگر افزایش كشفیات می تواند نشانگر گستره تر بودن جُرم به همراه آسیب بیشتر به مردم هم باشد كه بسیار ناراحت كننده است.

باز نشر مطالب در فضای مجازی بدون در نظر گرفتن صحت و سقم آن موجب ایجاد دلهره در جامعه می‌شود
سرهنگ نبی لو با تایید اینكه حساس امنیت از خود امنیت مهمتر است اظهار داشت: مشكلی كه در حال حاضر با آن مواجه هستیم این است كه در فضای مجازی نكات منفی بسیار برجسته می‌شود در حالیكه نكات مثبت كمتر مورد توجه قرار می گیرند. باز نشر برخی مطالب بدون در نظر گرفتن صحت و سقم آن هم موجب ایجاد دلهره در جامعه می شود. در اینجا احساس امنیت كاهش می یابد. در مجموع باید گفت آنچه به مردم القاء می شود با آنچه در واقعیت وجود دارد سنخیتی ندارد. پلیس سعی می كند در اطلاع رسانی و تبلیغات موارد لازم را به مردم یادآوری كند و خلا های قانونی در برخورد با مجرمان برطرف شود تا امنیت و آرامش مردم هم بیشتر شود.

قوانین موجود برای برخورد با مجرمان به قدر كافی بازدارنده نیستند
معاون اجتماعی پلیس پیشگیری فراجای تهران بزرگ در پاسخ به اینكه خلا قانونی در برخورد با مجرمان چه معنایی دارد و در این بین نقش دستگاه قضا چیست؟ گفت: طرح رعد پلیس پیشگیری با هدف ناامن كردن جامعه برای مجرمان انجام و مجرمان دستگیر و تحویل قانون می‌شوند. انتظار ما عدم بازگشت آنها به جامعه است و اما مشاهده آنها در جامعه یا دستگیری چندباره مجرمان، نشان دهنده كافی نبودن قوانین برخورد با مجرمان است. لازمه این امر هماهنگی بیشتر دستگاه های مرتبط با یكدیگر است تا مردم نتیجه آن را ببینند.

موسسات خدمات حفاظتی و مراقبتی مورد تایید پلیس هستند
وی با اشاره به اینكه موسسات كه خدمات حفاظتی و مراقبتی را انجام می دهند كاملا شناخته شده هستند گفت: روسای این موسسات مورد تایید پلیس پیشگیری هستند و به آنها مجوز داده می‌شود. آموزش‌های فنی لازم به آنها داده شده، بر كار آنها هم توسط پلیس پیشگیری رسیدگی می‌شود و وظایف آنها عمدتا محافظت از مكان هایی است كه فاقد طبقه‌بندی حفاظتی است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت