سخنگوی سازمان تعزیرات حكومتی گفت: ما یك سازمان شبه قضایی زیرمجموعه دولت هستیم. وظیفه سازمان تعزیرات رسیدگی به تخلفات است و طبیعتا بازرسی ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدعلی اسفنانی معاون اجتماعی و سخنگوی سازمان تعزیرات حكومتی با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران در هشتمین روز از خردادماه با برنامه پل مدیریت گفت و گو كرد.
وی به خانوادههای داغدار هموطنانی كه در حادثه ریزش برج های متروپل آبادان جان خود را از دست دادند تسلیت گفت و صحت، سلامتی و صبر را برای بازماندگان و مصدومان این حادثه دردناك از خداوند خواستار شد.
مهمترین مرجع قانونی تعیین قیمت كالاها ، سازمان حمایت است
سخنگوی سازمان تعزیرات حكومتی با اشاره به اینكه سازمان بازرسی و نظارت بر قیمتها به دنبال ادغام سه وزارتخانه(صنعت و معدن، تجارت و بازرگانی) به یكدیگر در وزارت صمت ، منحل شد گفت: با این ادغام ، متاسفانه بخش مهمی از كار حذف شد. اگرچه سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرف كنندگان جایگزین سازمان بازرسی و نظارت بر قیمتها شد اما اینكه سازمانی به طور كامل حذف و سازمانی دیگر جایگزین شود تا به امور رسیدگی كند، در سیستم اداری كشور ما پاسخ مناسبی برای آن وجود ندارد.
وی افزود: در حال حاضر 39 مرجع در كشوردر قیمت گذاری كالاها دخیل هستند. اما مهمترین مرجع قانونی تعیین قیمت برای كالاها سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرف كنندگان است.
سازمان تعزیرات حكومتی بازرس ندارد
اسفنانی با تاكید بر اینكه سازمان تعزیرات حكومتی بازرس ندارد گفت: ما یك سازمان شبه قضایی زیرمجموعه دولت هستیم. وظیفه سازمان تعزیرات رسیدگی به تخلفات است. یعنی بازرسان سازمانهای دیگر باید تخلفات را كشف كرده و پس از تشكیل پرونده گزارش آن را برای ما ارسال نمایند. قضات ما در شعبههای بدوی، تجدید نظر و عالی مستقر، همانند قوه قضاییه حكم صادر میكنند.پس چون ما كار قضایی و نظارت را انجام میدهیم نمیتوانیم بازرسی هم داشته باشیم.
وظیفه سازمان تعزیرات؛ تشخیص تخلف صنفی و صدور حكم و تعیین میزان مجازات است
وی بیان كرد: برخی از بازرسان خود را بازرس تعزیرات معرفی می كنند لذا این شائبه برای مردم پیش آمده كه این بازرسان به سازمان تعزیرات تعلق دارند البته این بازرسان بی ارتباط به سازمان تعزیرات هم نیستند چون سازمان تعزیرات در انتهای زنجیره ای قرار گرفته كه در ابتدای آن سازمان های صمت و حمایت و اتاق اصناف و اتحادیهها قرار گرفته اند و بازرسان این سازمانها در محل حاضر شده و تخلفات را كشف كرده، پرونده تشكیل میدهند و در نهایت گزارش را برای ما ارسال می كنند. تشخیص تخلف صنفی و صدور حكم و تعیین میزان مجازات توسط سازمان تعزیرات انجام میشود.
وی تاكید كرد: نیروی انتظامی، سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات هم از دیگر مراجعی هستند كه تخلفات عمده ای مثل قاچاق كالا و ارز و احتكار را كشف كرده، پرونده تشكیل میدهند و گزارش تخلف را برای سازمان تعزیرات ارسال می نمایند.
اسفنانی در ادامه این گفت و گوی رادیویی توضیح داد: بارزسان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشكی هم تخلفات این حوزه را به سازمان تعزیرات ارسال میكنند.
رئیس شعبه سیار سازما تعزیرات میتواند حكم تخلف را در لحظه صادر و اجرا نماید
وی در پاسخ به اینكه برای مردم این سوال پیش می آید چرا شاهد حضور بازرسان سازمان تعزیرات در محلهایی كه تخلف انجام می شود هستیم؟ اظهار داشت: بر اساس ماده 19 آیین نامه اجرایی سازمان تعزیرات، به مدیركل استان اجازه داده شده در مواردی كه وی تشخیص دهد باید به تخلفی در محل وقوع رسیدگی شود میتواند یك یا چند شعبه را به عنوان شعبه سیار به محل تخلف اعزام كند تا رئیس شعبه (قاضی پرونده ) به همراه كارشناس قیمت گذاری وزارت صمت یا سازمان حمایت در محل حضور یافته و در صورت نیاز و احراز تخلف، حكم را در لحظه صادر و اجرا نماید.
گرانی و گرانفروشی دو مقوله متفاوت هستند
معاون اجتماعی و سخنگوی سازمان تعزیرات حكومتی با تاكید بر اینكه گرانی و گرانفروشی دو مقوله متفاوت هستند اظهار داشت: اینكه قیمت كالایی از دو ماه پیش تا كنون تغییر كرده به گرانی باز میگردد نه گرانفروشی. افزایش قیمت اگر موجّه باشد گرانی نامیده میشود اما اگر غیر موجّه و بدون اجازه سازمان حمایت انجام شده باشد گرانفروشی است و سازمان تعزیرات موظف است به آن رسیدگی كند.
آموزش در كشور ما بسیار ضعیف و مهجور است
وی بیان كرد: موضوع آموزش در كشور ما بسیار ضعیف و مهجور است. مشكل ما فقط عدم آگاهی مردم نیست بلكه در آموزش هم كوتاهی شده است. ما آمادگی داریم 0 تا 100 اطلاعات را به مردم ارائه دهیم و برای حضور در برنامههای مختلف همیشه حاضر خواهیم بود.
تمامی شكایات ثبت شده در سامانه 135 ، ضبط، پیگیری و رسیدگی خواهند شد
سخنگوی سازمان تعزیرات حكومتی در پاسخ به اینكه آیا ماموران سازمان تعزیرات در انجام وظیفه خود كوتاهی میكنند؟ گفت: اینكه توقع داشته باشیم هر زمان تخلفی رخ دهد نیروهای سازمان تعزیرات به لحظه حاضر شوند امكانپذیر نیست چون تعداد تماسها با سامانه 135 بسیار زیاد است. ولی به مردم اطمینان میدهم تمامی شكایات ثبت شده در سامانه 135 ، ضبط، پیگیری و رسیدگی خواهند شد. اگر شكایت شاكی خصوصی هم باشد كه شاكی میتواند برای شكایت خود كد رهگیری دریافت كند و با استفاده از كد رهگیری روند بررسی تخلف را پیگیری نماید.
برخی مواقع، فعالیتهای سازمان تعزیرات نادیده گرفته میشود
اسفنانی گفت: برخی مواقع كارهایی توسط سازمان تعزیرات انجام شده كه اطلاعرسانی نشده و بعضا نادیده گرفته می شود. پیش از این فروشگاهی برنج ایرانی را گرانتر از قیمت مصوب می فروخت كه پس از پیگیری متوجه شدیم نه تنها این برنج گران فروخته شده بلكه با برنج خارجی هم مخلوط شده است. با پیگیریهایی كه انجام شد، 200 تن از این برنج در فروشگاه زنجیره ای در تهران و 50 تن در مازندران توقیف و به پرونده آن رسیدگی شد و این محصول به قیمت واقعی بین مردم توزیع شد.
وی افزود: هفته گذشته یك شركت تولید ماكارونی 380 میلیارد تومان جریمه شد و یا اینكه شركت تولیدكننده نوشیدنی های مالت به پرداخت 16 میلیار و 350 میلیون تومان محكوم شد و شركت تولیدكننده پوشك به واسطه گرانفروشی به 210 میلیاردتمان جریمه نقدی محكوم شد. این شركت ها موظف هستند قیمت ها را به قیمت قبل باز گردانند.
قیمت تولیدكننده و مصرف كننده باید بر روی كالا درج شود
زمانیكه برای اولین بار مطرح شد تا قیمت تولیدكننده روی كالا درج شود اصرار ما بر این بود اگر الزامی وجود دارد قیمت تولیدكننده روی كالا درج شود باید قیمت مصرف كننده هم روی كالا درج شود اما مسئولان اصرار داشتند فروشنده باید قیمتها را طبق ماده 16 قانون نظام صنفی روی قفسه نصب كند. مردم ما عادت دارند قیمت مصرف كننده روی كالا باشد كه در حال حاضر تولیدكنندگان مكلف هستند قیمت مصرف كننده را در كنار قیمت تولیدكننده درج نمایند.این كار موجب می شود در نقاط مختلف تفاوتی در قیمت نداشته باشیم.
وی خاطرنشان كرد: اگر روی كالایی قیمت برای مصرف كننده درج نشده باشد، حداكثر سود برای فروشنده بعلاوه كرایه حمل و نقل 30 درصد خواهد بود و بیش از این گرانفروشی محسوب می شود.
سخنگوی سازمان تعزیرات یادآور شد: زمانیكه قیمت تولیدكننده روی كالا نبود ظرفیتی برای كارخانه ها وجود داشت. كارخانه ها برای ارسال تولیدات خود به مسیرهای دور مبلع بیشتری دریافت می كردند و برای راه های نزدیك قیمت كمتری در نظر می گرفتند كه در برخی مواقع منجر به ارائه تخفیفاتی برای خریداران میشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.