پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

جداسازی مصرف آب شرب و آب شستشو در استان تهران، امكان‌پذیر نیست+فایل صوتی

معاون درآمد و امور مشتركان آب و فاصلاب استان تهران گفت: در شهر تهران 10 هزار كیلومتر شبكه آبرسانی داریم. اگر قرار باشد آب شرب جدا شود باید 10 هزار كیلومتر دیگر شبكه ایجاد شودكه هزینه آن از عهده شركت آب و فاضلاب خارج است.

1401/03/17
|
13:01
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سید رسول باقری معاون درآمد و امور مشتركان آب و فاصلاب استان تهران با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران در شانزدهمین روز از خرداد سال جاری با برنامه پل مدیریت گفت و گو كرد.

حداكثر مصرف آب شرب برای هر خانوار در استان تهران 14 متر مكعب در ماه است
وی با اشاره به اینكه الگوی مصرف آب برای مشتركان استان تهران 14 هزار لیتر( 14 متر مكعب) به ازاء هر خانوار در ماه است گفت: حداكثر نرخ برای هر متر مكعب 400 تومان است. اگر خانواده ای مصرف كمتری داشته باشند این نرخ كاهش هم خواهد داشت و قابل مقایسه با نرخ آب معدنی نیست. كیفیت آب شرب تهران بسیار بالا است. شاید برخی مواقع كیفیت آب شرب تهران بهتر از آب های معدنی هم باشد كه در بطری به فروش می‌رسد.

40 درصد مشتركان آبفای استان تهران، مصرفی معادل الگو دارند
باقری با اشاره به اینكه مصرف آب شهروندان تهرانی بیش از دیگر استان ها است، بیان كرد: 40 درصد مشتركان آبفای استان تهران، مصرفی معادل الگو دارند و 55 درصد آنها هم تا دو برابر الگو و 5 درصد مابقی بیش از دو برابر مصرف دارند. بیش از نصف خانوارهای تهرانی تا دوبرابر الگو مصرف آب دارند. میزان مصرف به مولفه های متعددی از جمله ابزار و رفتار بستگی دارد. به عنوان مثال شیرهای اهرمی كمتر از شیرهای دوقلو خروجی آب دارند. در مثال رفتاری فرد می تواند برای وضو گرفتن شیر آب را ببندد یا همچنان آن را باز بگذارد.

آینده خوبی برای خاورمیانه در حوزه آب پیش بینی نمی‌شود
وی در پاسخ به اینكه آیا كشورمان در سال های آینده هم با خشكسالی مواجه خواهد بود؟ آیا مسئولان فكری برای این كمبود آب دارند؟ اظهار داشت: كمبود آب در ایران به دلیل خشكسالی نیست بلكه واقعیتی جغرافیایایی است و اگر فكری برای آن نشود وضعیت فاجعه بار خواهد شد. آینده خوبی برای خاورمیانه در حوزه آب پیش بینی نمی‌شود. باید فرهنگ مصرف ارتقاء یابد. اغلب ما زندگی آپارتمان نشینی داریم و موارد مصرف مشخص است. آگاهی های لازم هم از فضای مجازی و صدا و سیما انجام می شود. رفتار ما باعث عقب افتادن این بحران می شود اما حل نخواهد شد.

منابع زیرزمینی دشت های ورامین و پاكدشت از بین رفته و تجدیدپذیر هم نیست
او تاكید كرد: ما انفعالی عمل می‌كنیم .در سطح آموزش و پرورش همه باید از كودكی یادبگیرند ایران كشور كم آبی است . صنایع هم باید ابزارهایی را تولید كنند تا مصرف كاهش یابد. در حوزه كشاورزی هم باید تحولاتی رخ دهد و برخی محصولات اصلا نباید كشت شوند. در حال حاضر در دشت‌های پرآبی كه قبلا برای رسیدن به آب فقط كافی بود زیر 100 متر زمین كنده شود حالا برای رسیدن به آب باید 200 تا 300 متر زمین كنده شود. منابع زیرزمینی دشت های ورامین و پاكدشت به دلیل برداشت های بی رویه و روش های ناصحیح به شدت از بین رفته و تجدیدپذیر هم نیست.

برای بهره مندی از تسهیلات ابزارهای كاهنده مصرف آب با سامانه 122 تماس بگیرید
معاون درآمد و امور مشتركان آب و فاصلاب استان تهران با اشاره به همكاری این شركت با شركت‌های دانش بنیان گفت: در خصوص تجهیزات تصفیه خانه و شیر آلات همكاری هایی داشته ایم. درباره بحث مدیریت مصرف و ابزار كاهنده مصرف هم شركت آب و فاضلاب از این ابزارها استقبال می كند. قانونگذار شركت آب و فاضلاب را مكلف كرده تا اگر مشتركی قصد استفاده از تجهیزات كاهنده مصرف را داشته باشد؛ این ابزار به صورت قسطی در اختیار مشترك قرار داده خواهد شد. مشتركان همچنان می‌توانند برای دریافت این تجهیزات با سامانه 122 تماس بگیرند. شهروندان می توانند خانوارهای پرمصرف را هم به 122 اطلاع دهند.


مشتركان بدمصرف با محدودیت مواجه خواهند شد
وی توضیح داد: 40 درصد مشتركان استان تهران مصرف زیر الگو دارند كه به ازاء هر متر مكعب 400 توان پرداخت می نمایند و هیچگونه افزایشی در آب بها ندارند اما مشتركان بدمصرف رصد می شوند و در صورت تداوم رفتار با اطلاع رسانی قبلی با محدودیت 9 صبح تا 17 عصر مواجه خواهند شد. در پیامك قبض ها هم ذكر می شود مشترك خوش مصرف یا بدمصرف است. پیامك برای افرادی ارسال می شود كه شناسه قبض را در سامانه مشتركان ثبت كرده باشد. در تهران معمولا این قبض برای مدیر ساختمان ارسال می شود. اما اگر مشتركانی مایل به دریافت پیامك قبض باشند می توانند شناسه قبض را به سامانه 10001522 ارسال نمایند.

جداسازی مصرف آب شرب و آب شستشو در استان تهران، امكان‌پذیر نیست
باقری در پاسخ به اینكه چرا آب شرب تهران از آب شستشو جدا نمی شود؟ گفت: در شهر تهران 10 هزار كیلومتر شبكه آبرسانی برای 3 میلیون و 500 هزار خانوار داریم. اگر قرار باشد آب شرب جدا شود باید 10 هزار كیلومتر دیگر شبكه ایجاد شودكه هزینه آن از عهده شركت آب و فاضلاب خارج است. در دنیا هم معمولا یك شبكه برای آبرسانی در شهرهای بزرگ وجود دارد.

بر اساس تفاهم نامه آبفا و شهرداری، در آینده برای آبیاری فضای سبز از پساب‌ها استفاده خواهد شد
وی در خصوص مصرف زیاد آب توسط نهادهای مختلف از جمله شهرداری گفت: چمن هیچ تاثیر محیط زیستی ندارد و بیشتر زیبایی بصری دارد و در كشوری كه دچار كم آبی است ضرورت ندارد. آبیاری فضای سبز شهر توسط سامانه آبیاری فضای سبز اختصاصی شهرداری انجام می شود كه از منابع آبهای زیرزمینی استان تهران استفاده می كند. در حال حاضر تفاهم‌نامه ای بین شهرداری و آبفای استان تهران منعقد شده ، پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب در اختیار شهرداری قرار گیرد تا به جای آبهای زیرزمینی برای آبیاری فضای سبز استفاده شود. در صورت اجرای این طرح، مدیریت منابع آب زیرزمینی استان تهران بهبود خواهد داشت. در حال حاضر روزانه 1 میلیارد متر مكعب آب در تهران مصرف می شود كه 700 میلیون متر مكعب آن به پساب تبدیل می شود. می توان حجم زیادی از این پساب را به آبیاری فضای سبز اختصاص داد.

یكی از تصفیه‌خانه‌های منطقه 22 باید تا دو سال دیگر به بهره برداری برسد
باقری تصریح كرد: بخش زیادی از این پساب ها در تصفیه خانه های فاضلاب جمع آوری می‌شود. شهرداری مایل است تصفیه خانه های محلی به ویژه در منطقه 22 احداث كند تا هزینه انتقال پساب از پایین دست به مركز شهر یا بالادست كاهش یابد. یكی از تصفیه‌خانه‌های منطقه 22 باید تا دو سال دیگر به بهره برداری برسد.

مشتركانی كه مصرفی بیش از الگو دارند با افزایش تعرفه مواجه خواهند شد
معاون درآمد و امور مشتركان آب و فاصلاب استان تهران با اشاره به اینكه قیمت آب مبحثی اقتصادی است و تاثیر مثبتی بر مدیریت مصرف دارد اظهار داشت: مشتركانی كه مصرفی بیش از الگو دارند با افزایش تعرفه مواجه خواهند شد. ضمن اینكه می‌توان با تغییر رفتار، میزان مصرف درست را نهادینه كرد. شیر آب را نباید به طور مداوم باز نگه داشت. استفاده از سیفون‌های دو حجمه و تجهیزاتی كه از مصرف آب می كاهد، توصیه می شود. شركت آب و فاضلاب هم این تجهیزات را به صورت قسطی در اختیار مشتركان قرار می دهد. مشتركانی كه فضای سبز دارند باید مصرف خود را كاهش دهند و آبیاری را در اول روز و آخر شب انجام دهند.

تعرفه آب برای ساخت و ساز بسیار بالا است
وی در پایان تاكید كرد: در ساخت و سازها قیمت مصرف آب انقدر بالا است كه نمی‌توان برای ساخت و ساز از آب شرب استفاده كرد. به ازاء هر متر مكعب بیش از 30 هزار تومان برای ساخت و ساز هزینه آب دریافت می‌شود.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت