پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

گزینش متقاضیان خادم‌یاری آستان امام رضا(ع) تا یك ماه آینده به پایان می‌رسد+فایل صوتی

علیرضا جانه دبیر كانون‌های خدمت آستان قدس رضوی استان تهران گفت: 30 هزار نفر برای خادم یاری امام رضا(ع) در تهران ثبت نام كرده اند. 20 هزار نفر از این خادم یاران كار خود را آغاز كرده‌اند.گزینش 10 هزار نفر دیگر هم تا ماه آینده به پایان می‌رسد.

1401/03/21
|
08:20
|

علیرضا جانه دبیر كانون‌های خدمت آستان قدس رضوی استان تهران در هجدهمین روز از خردادماه سال جاری در استودیو پخش زنده رادیو تهران حضور یافته و با برنامه پل مدیریت به مناسبت «دهه كرامت» گفت و كرد.
وی گفت: از دو سال پیش همراه با تغییر و تحولات ساختاری آستان قدس رضوی، «بنیاد كرامت رضوی» مسئولیت مجموعه های خدمات‌رسان و اجتماعی را بر عهده گرفت. ارائه خدمات به زائران، كمك به محرومان و محرومیت زدایی، رسیدگی به مشكلات خانوادگی و كمك به ازدواج در كانون خانواده و .... در مجموعه «بنیاد كرامت رضوی» انجام می‌شود و مدیریتی در این بنیاد به نام مدیریت خادم‌یاری هم در مجموعه «بنیاد كرامت رضوی» وجود دارد.

در استان تهران37 دفتر خادم یاری بنیاد كرامت رضوی وجود دارد
دبیر كانون‌های خدمت آستان قدس رضوی استان تهران درباره گزینش و پذیرش خادم‌یاران در «بنیاد كرامت رضوی» گفت: از سال 95 همزمان با آغاز تولیت آقای رئیسی به دستور مقام معظم رهبری، توسعه فضای خدمت به ایشان ابلاغ شد. با این ابلاغیه همه می‌توانند بدون اینكه در مشهد حضور داشته باشند، خادم امام رضا(ع) باشند. در تهران و دیگر شهرستان های استان تهران در مجموع 37 دفتر خادم یاری وجود دارد. كه هر كدام 19 كانون تخصصی و یك كانون عمومی دارند. هر فردی با هر تخصصی می‌تواند در این كانون‌ها عضو شود تا بتواند با عضویت در این كانون‌ها به اقشار محروم و نیازمند خدمت‌رسانی كند.

30 هزار نفر در تهران برای خادم‌یاری امام رضا(ع) ثبت نام كرده اند
وی با اعلام این خبر كه 30 هزار نفر در مراحل اول برای خادم‌یاری ثبت نام كرده اند كه در مسیر گزینش قرار دارند. 20 هزار نفر آنها فعال شده و در كانون‌های مختلف خدمات ارائه می‌دهند و بقیه هم در مسیر آموزش و گزینش هستند.

برای محرومیت‌زدایی نیازمند اشتغال‌زایی و آموزش و كارآفرینی هستیم
جانه در پاسخ به اینكه كدام یك از تخصص‌های موجود در كانون های خادم یاری در اولویت قرار دارند؟ گفت: برای محرومیت‌زدایی نیازمند اشتغال‌زایی و آموزش و كارآفرینی هستیم . به عنوان مثال با سازمان فنی حرفه ای هماهنگ هستیم تا خانواده های نیازمند پس از شناسایی از آموزش های فنی و حرفه ای بهره مند شوند. اساتیدی در زمینه های مختلف به نیازمندان آموزش می دهند و بعلاوه اینكه كارگاه های تولیدی برای بانوان سرپرست خانوار ایجاد می‌شود.
وی با اشاره به اینكه اشتغال، مراحل مختلفی دارد گفت: اول اینكه چه كاری انجام شود؟ كالای تولیدی چه باشد و كیفیت آن بالا باشد تا به فروش برسد. بازاریابی و فروش هم از دیگر مراحلی است كه باید در اشتغال‌زایی به آن توجه شود. امسال برای اولین بار در قانون بودجه، اعتبار قرض الحسنه ایجاد اشتغال برای آستان قدس در نظر گرفته شده است.

با معرفی آستان قدس رضوی؛ بانك‌ها به اقشار محروم، وام قرض الحسنه می‌دهند
دبیر كانون‌های خدمت آستان قدس رضوی استان تهران یادآور شد: این وام های قرض الحسنه برای مشاغل خُرد و خانگی كافی هستند اما برای شركت های دانش بنیان تا مرز تولید كافی است. این تسهیلات دولتی توسط بانك‌ها و با معرفی آستان قدس رضوی و خدمات خادم یاران به متقاصیان ارائه می‌شود. مبلغ این وام پیش از این 50 تا 100 میلیون بود كه قول داده اند تا 200 میلیون افزایش پیدا كند.

كانون‌ اشتغال خادم‌یاری بنیاد كرامت در استان تهران بیش از 600 نفر عضو دارد
وی افزود: هم اكنون كانون‌ اشتغال خادم یاری استان تهران بیش از 600 نفر عضو دارد. این دفاتر تابلو ندارند اما عموما در مساجد و سراهای محله هستند . شبكه ما كاملا مردمی است و كانون عمومی در مساجد و سطح محلات حضور دارد. این شبكه بیشتر در مساجد وجود دارد. تمامی مساجد دفتر خادم یاری ندارند اما با استقبال مسئولان امور مساجد قرار شده تا هر مسجد تبدیل به كانون رضوی شود. در حال حاضر از 2 هزار مسجد شهر تهران و 1200 مسجد در شهرستان ها، 500 مسجد كانون خادم یاری دارند.

گزینش متقاضیان خادم‌یاری آستان امام رضا(ع) تا یك ماه آینده به پایان می‌رسد
وی در پاسخ به اینكه مراحل ثبت نام تا پذیرش خادم یاری امام رضا(ع) چقدر زمان می‌برد؟ گفت: خدمت به آستان قدس رضوی نیازمند صلاحیت هایی است كه باید احراز شود. از بین 30 هزار نفر كه ثبت نام ابتدایی داشته اند 20 هزار نفر پذیرفته شدند و 10 هزار نفر مابق هنوز منتظر گزینش هستند. قرار بود تا خردادماه اینكار به اتمام برسد ولی حتما پس از دهه كرامت تیم های ما به صورت فشرده كار گزینش را پیگیری خواهند كرد تا یك ماه آینده نفرات باقی مانده به خادم یاری امام رضا(ع) پذیرفته شوند.

زائران با ثبت نام در اپلیكیشن «نسیم رضوان» از نذری حرم مطهر امام رضا(ع) بهره‌مند شوند
جانه در پاسخ به اینكه نذری آستان قدس به چه كسانی تعلق می‌گیرد؟ گفت: اپلیكیشنی به نام «نسیم رضوان» طراحی شده تا زائران امام رضا(ع) با ورود به این سامانه و ثبت نام بتوانند از این نذری بهره مند شوند. این غذا روزی حدود 80 تا 90 درصد زائران می‌شود.

اعزام زائر اولی‌ها به مشهد دوباره از سر گرفته شده است
وی با اشاره به اقدامات كانون‌های خدمت آستان قدس رضوی برای شناسایی افراد بالای 40 سالی كه به دلیل نداشتن توان مالی نتوانسته اند به زیارت امام رضا(ع) بروند و زائر اولی محسوب می‌شوند گفت: این افراد شناسایی شدند و قبل از دوره شیوع كرونا به صورت مستمر به مشهد الرضا اعزام می‌شدند كه در حال حاضر دوباره اعزام آنها البته با سرعت كمتر اغاز شده است. یكی از اقدامات دفاتر ما شناسایی این افراد و اعزام آنها برای زیارت امام رضا(ع) است.

نصب بزرگترین پرچم كشور با نام امام رئوف در عباس آباد
دبیر كانون‌های خدمت آستان قدس رضوی استان تهران با بیان اینكه همه نمی‌توانند هر موقع كه بخواهند به مشهد بروند گفت: در دفاتر كانون های رضوی خدام حرم رضوی در نقاط و اماكن مختلف مثل بیمارستان ها، مساجد و شركت ها حضور می یابند تا همزمان با خواند صلوات خاصه پرچم امام رضا هم در این اماكن به اهتزار درآید. ضمن اینكه نصب پرچم «یا امام رضا» در محله های مختلف بر سر در برخی خانه‌ها نصب شده و پرچم‌های بزرگ هم توسط شهرداری نصب شده است. بزرگترین پرچم در كشور هم به طول هزار متر در تپه‌های عباس آباد تهران در دهه كرامت به اهتزار در آمده است.

خادم‌یاران تهران باید 6 ساعت در هفته خدمت‌رسانی كنند
جانه در پاسخ به اینكه آیا خادم یاران مثل خادمان استان قدس رضوی برای شیفت كاری به حرم مشرف می شوند یا خیر؟ اظهار داشت: خادم ها انواع مختلفی دارند. خادمان حرم رضوی هر 8 روز یكبار شیفت دارند. این افراد باید برای حضور در شیفت حتما در نزدیكی حرم زندگی كنند. اما خادم یاران نقاط دیگر خدمت به امام رضا(ع) را در محل اقامت خود ارائه می‌دهند. به عنوان مثال خادم‌یاران تهران باید 6 ساعت در هفته به عنوان خادم یار خدمت‌رسانی كنند.

كانون‌های خدمت آستان قدس رضوی با بودجه مردمی اداره می‌شود
وی با اعلام اینكه كانون‌های خادم یاری با بودجه مردمی اداره می‌شوند گفت: اگر سبد معیشتی هم برای خادم یاران باشد برای تبركی است كه از طرف حضرت داده می شود. ما نه بودجه دولتی داریم و نه بودجه ای از آستان داریم. برخی مواقع آستان برای فعالیت‌های خود بودجه ای را به كانون‌ها می‌دهد اما عموما بودجه كانون‌ها توسط نذورات مردم تامین می‌شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
پل مدیریت