پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

تلاش قوه قضاییه در جهت كاهش تعداد پرونده‌های قضایی است+فایل صوتی

معاون قضایی دادستان كل كشور در پیگیری امور مربوط به قاچاق و جرائم سازمان یافته گفت: فراوانی پرونده ها در حوزه اقتصاد بسیار زیاد است. ما تلاش می‌كنیم به سمت «قضازدایی» برویم یعنی پای اقتصاد را از بگیر و ببندها خارج كنیم.

1401/04/06
|
09:32
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سعید عمرانی معاون قضایی دادستان كل كشور در پیگیری امور مربوط به قاچاق و جرائم سازمان یافته روز شنبه 4 تیرماه با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران به مناسبت هفته قوه قضاییه با برنامه پل مدیریت گفت و گو كرد.
وی توضیح داد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در دولت مسئول دادخواهی‌های مردم در حوزه اقتصادی است اما ستاد اقتصادی مقاومتی قوه قضاییه برای بررسی و آسیب شناسی حوزه مشكلات تولید كه بخشی مربوط به تحریم، بخشی مربوط به خود تحریمی‌ها است در سال 92 تاسیس شد.

آیین نامه ها و دستورالعمل هایی كه باعث خودتحریمی می شوند باید اصلاح شوند
عمرانی بیان كرد: اقدامات خود تحریمی‌در حوزه ساختار شامل دستورات یك شبه، آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی است كه روند مناسب تولید را با مانع مواجه می‌كنند و باید اصلاح شوند و مطمئن هستیم كاری نیست كه نتوان آن را انجام داد. اگرچه دشمنان هم بیكار ننشسته و به هر نحوی می‌خواهد فشار حداكثری را به مردم وارد كند.

افزایش آسیب های اجتماعی موجب افزایش پرونده های قضایی می‌شود
رئیس دبیرخانه اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه گفت: رسیدگی به اقتصاد وظیفه ذاتی ما نیست اما وظیفه شرعی ما است چون اگر به نقطه مطلوبی نرسیم آسیب های اجتماعی موجب افزایش پرونده های قوه قضاییه می شود. ما همیشه در كنار دیگر مسئولان هستیم و به جای مچ گیری به دنبال دستگیری هستیم اما باز به نظر می رسد تلاش بیشتری نیاز است.

اصل 44 قانون اساسی یعنی اینكه اجازه دهیم مردم كاسبی كنند
این مقام مسئول با اشاره به ایجاد كارگروه های مقررات زدایی در قوه قضاییه اظهار داشت: اصل 44 به معنی این است كه اجازه دهیم مردم كاسبی كنند و تصدی گری حاكمیتی در هر سه قوه باید كمتر شود. باید به بخش خصوصی اعتماد كرد. اگر همین مردم در سال 57 نبودند معلوم نبود انقلاب اسلامی به پیروزی برسد.

رئیس قوه قضاییه اهتمام جدی به رفع موانع تولید دارند
فرمانده بسیج قوه قضاییه با تاكید بر اینكه رئیس قوه قضاییه اهتمام جدی به رفع موانع تولید دارند گفت: ایشان اعتقاد دارند كه مسئولان باید نقد شوند. موفقیت در گشایش معیشت و كسب و كار مردم است و این هدف غیر قابل دسترس نیست اما اگر بی تفاوت باشیم از این هدف دور خواهیم شد.

سرمایه گذاری نیاز به حمایت مادی و معنوی قوای سه گانه به ویژه قوای مجریه و قضاییه دارد
وی در پاسخ به اینكه مهمترین الزامات حقوقی برای اورود به عرصه تجارت و كارآفرینی چیست؟ گفت: سرمایه گذاری نیاز به حمایت مادی و معنوی قوای سه گانه به ویژه قوای مجریه و قضاییه دارد . این كسب و كارها باید تحت پوشش صندوق ها و بیمه هایی باشند تا خطرپذیری آنها كاهش یابد. امروزه دیگر طلا و جواهرات پشتوانه نیست بلكه فكر است كه پشتوانه محسوب می‌شود. اگر تسهیلات شركت‌های دانش بنیان در جای دیگری به جای تولید استفاده نشود در آتیه شرایط بهبود پیدا خواهد كرد.

قوه قضاییه به دنبال احقاق حق مردمی است كه از موسسات اعتباری آسیب دیده اند
عمرانی پرونده های اقتصادی و كسب و كار قوه قضاییه را به دو گروه با انگیزه های مجرمانه و بدون انگیزه های مجرمانه تقسیم بندی كرد و متذكر شد: در حال حاضر سعی می‌كنیم موسسات اعتباری جدیدی تاسیس نشوند تا به بهانه پرداخت سودهای نامتعارف هم برای خود و هم مردم و نظام قضایی دردسر درست نكنند. ضمن اینكه تلاش می‌كنیم حقوق از دست رفته مردم را به آنها بازگردانیم.

جلسات قرارگاه رفع موانع تولید قوه قضاییه به صورت مستمر برگزار می‌شود
معاون قضایی دادستان كل كشور درباره قرارگاه معاضدت قضایی و رفع موانع تولید یادآور شد: حسب تكلیف شرعی در بخش ثانویه كار و در حوزه بسیج حقوق‌دان ها قرارگاهی به عنوان حمایت از تولید ایجاد شد و جلسات آن به طور مرتب برگزار می شود. اعضای شورای عالی قضایی به غیر از رئیس قوه قضاییه در این قرارگاه عضو هستند.

قوه قضاییه تلاش می‌كند به سمت «قضازدایی» برود
وی تاكید كرد: فراوانی پرونده ها در حوزه اقتصاد بسیار زیاد است. ما تلاش می كنیم به سمت «قضازدایی» برویم یعنی پای اقتصاد را از بگیر و ببندها خارج كنیم. البته برخی مواقع افرادی زمین خورده اما ذاتا مجرم نیستند و باید بتوان از آنها در شوراهای حل اختلاف و داوری دستگیری كرد. كار نباید همه جا با حبس و محكومیت همراه باشد. از محاسن این روش این است كه بارقه امید در دل سرمایه گذاران روشن می شود و سرمایه گذاری بیشتر را به همراه خواهد داشت.

برخی مجرم‌ها به جای حبس و محكومیت باید با مجازات‌های جایگزین تنبیه شوند
رئیس دبیرخانه اقتصاد مقاومتی با تاكید بر اینكه داشتن این همه عناوین مجرمانه زیبنده نیست اظهار داشت: شاید در سال 1 میلیون پرونده برای رانندگی بدون گواهینامه داریم .امروز دغدغه اصلی مسئولان قوه قضاییه كم كردن تعداد این پرونده ها است. محكمه جای اراذل و اوباش و جانیانی است كه وجود آنها در خارج زندان برای مردم مضر است اما برخی اشتباهاتی دارند كه می‌توان با مجازات‌های جایگزین آنها را تنبیه كرد. با این كار به سمتی می رویم كه به محاكم و قاضی ها فراغ بال بیشتری بدهیم تا وقت بیشتری برای پرونده های مهم بگذارد و پرونده های دیگر را دهم در كمیسیون های شبه قضایی می توان مدیریت كرد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت