ناصر امانی با تاكید بر اینكه اصرار دارم، شورایاریها احیا شوند گفت: به دلیل اشتباهات در حوزه مدیریت شهری اعتبارات قانونی شورایاریها را زیر سوال بردهایم كه باعث شد اساسنامه این نهاد مردمی، توسط دیوان عدالت اداری باطل شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ناصر امانی عضو ششمین شورای شهر تهران در گفت و گو با برنامه پل مدیریت 29 تیرماه با اشاره به تاكیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینكه مسئولان باید پاسخگوی مطالبات مردم باشند گفت: انگیزه اول من آشنایی با مشكلات و مسائل كف محلات تهران اسیت. محله اولین واحد اجتماعی شهر است. در محلات مشتركات زیست شهری شكل میگیرد. محله جای زندگی و بعضا تولد و رشد و نمو شهروندان است. مهمتر اینكه خانه پدری و مادری و خاطرات كودكی و جوانی افراد در محلهها شكل میگیرد. اگر بتوانیم محله را زنده نگه داشته و به آن هویت دهیم در رشد و تعالی مشاركت مردم در امور شهر بسیار موثر خواهد بود. پیش از این در دهههای 80 و 90 كه اینجانب در شهرداری تهران فعالیت میكردم به محلهمحوری توجه ویژه شد و احیاء ، رشد و شكوفایی محلات از راهبردهای شهرداری شد.
بهبود وضعیت محلههای محروم و كمبرخوردار؛ اولویت اصلی شورای شهر است
وی افزود: اولین انگیزه من این است كه هویت محلات همچنان باید زنده نگه داشته شود و نباید از اولویتهای مدیریت شهری خارج شود. یكی از برنامه های اینجانب در محلهگَردی این است كه بدون اطلاع مدیران شهری و البته از صبح تا ظهر در معیت یك یا دو شورایار محله در محلات حضور مییابم و از نزدیك با كسبه و مردم صحبت میكنیم. اولویت ما محلههای محروم و كمبرخوردار است و به مرور به محلات برخوردار هم نوبت خواهد رسید. در تهران حداقل 60 محله كم برخوردار داریم كه مشكلات آنها در دست بررسی است و پس از آن اقدامات لازم انجام خواهد شد.
كانال روباز محله عباس آباد، در حال سرپوشیده سازی است
عضو ششمین شورای شهر تهران در پاسخ به اینكه آیا محلهگردی هزینه ای برای شورای شهر دارد؟ و آیا خروجیهای آن با هزینه ها برابری میكند اظهار داشت: من بدون اطلاع مدیران شهری به محلات سركشی میكنم. بنابراین هیچ هزینه ای برای شورا ندارد. هر هفته هم از بازدید خود از یك محله وضعیت كلی محله را از ابعاد مختلف تنظیم و به شورای شهر تقدیم میكنم و در نامهای رسمی این گزارش به شهردار تهران، شهردار محله مذكور و نهادهای مرتبط ارسال میشود. شورایاران محله هم رفع این مشكلات را پیگری میكنند. به عنوان مثال كانال روباز عباس آباد در این محله مشكل بزرگی بود كه متاسفانه چند كودك در این كانال غرق شدند. گزارش به شركت آب و فاضلاب ارسال شد و جلساتی در شهر ری با شورای اداری شهرستان تشكیل شد و در حال حاضر اقدامات سرپوشیده كردن این كانال در حال انجام است.
محله رضویه منطقه 15 از معتادان متجاهر و سارقان پاكسازی شده است
امانی متذكر شد: مشكلات به چندین دسته تقسیم می شوند. برخی مشكلات جزو وظایف ذاتی شهرداری است كه به شهردار منطقه و ناحیه و یا شهرداری تهران مربوط میشود. اگر این مشكل مربوط به شهردار ناحیه و منطقه باشد در پایان بازدیدها از آنها دعوت می شود تا با حضور نمایندگان مردم این مشكل در بازه زمانی كوتاه یا بلندمدت حل شود و یا نیاز به بودجه ای داشته باشد كه در صورت تامین آن گره ها باز میشود. در 6 ماه اخیر 15 محله بازدیدشده و اخیرا از 3 مرحله بازدید مجدد داشته ایم كه مصوبات ما برای منطقه رضویه در منطقه 15 بسیار خوب اجرا شده است.این منطقه بسیار ناامن بود و سرقت در آنجا بسیار زیاد بود و معتادان متجاهر زیادی در محل حضور داشتند و مردم هراسان بودند در حال حاضر این منطقه توسط نیروی انتظامی و مدیریت شهری پاكسازی شده است و مردم از امنیت موجود رضایت كامل دارند.
بستههای تشویقی نوسازی بافت فرسوده باز میگردند
وی افزود: بافت فرسوده یكی از مسائل مشترك 15 محله ای است كه بازدید كرده ایم. متاسفانه از سال 96 كه بستههای تشویقی بافت فرسوده محدود شد؛ نوسازی این بافت به كُندی صورت گرفته است. قبلا مشوقاتی به مردم و سرمایه گذاران داده می شد.در حال حاضر ضوابط تا به شورای عالی شهرسازی و معماری برود وتایید شود زمان می برد. به محض ابلاغ شدن مصوبه جدید شاهد ساخت و ساز در بافت فرسوده خواهیم بود.
یكی از معضلات جدی شهر تهران مبارزه به حیوانات موذی بویژه موشها است
عضو كمیته بودجه شورای شهر تهران بیان كرد: یكی از معضلات جدی شهر تهران مبارزه به حیوانات موذی بویژه موشها است.این حیوان زاد و ولد بسیار دارد و به ویژه در فصل گرما و پسماندها و زبالههای جویها و برخی رفتارهای مردم تكثیر آنها بیشتر میشود. شركت ساماندهی مشاغل پاكسازی معابر و جویها و كنترل جمعیت حیوانات موذی را بر عهده دارد و از پیمانكاران مجربی استفاده میكند. تا زمانیكه نظافت شهر به طور كامل رعایت نشود، كانالكشی فاضلاب محلات به طور كامل انجام نشود و وضعیت پسماندها به عنوان علت مشخص نشود مجبوریم معلول آن را كنترل كنیم. برخی فاضلاب ها هنوز در جویها روان هستند و بوی بدی هم ایجاد میكنند. كنترل موشها معمولا با طعمهگذاری انجام میشود كه تبعاتی هم دارد و حیواناتی كه در خانه نگهداری میشوند مثل مرغ و خروس از این طعمهها میخورند و تلف میشوند.
تغییر كاربری پادگان نیروی دریایی به توافق بنیاد مستضعفان و نیروی دریایی ارتش نیاز دارد
وی درباره تغییر كاربری پادگانهای شهر تهران گفت: در دهه 80 و 90 در دوره مدیریت شهری دكتر قالیباف،كاربری تعداد زیادی از اماكن نظامی و پادگانها تغییر كرد كه مهمترین آن بوستان بزرگ ولایت در منطقه 20 و محدوده دریاچه چیتگر در منطقه 22 ، بزرگراه های امام علی(ع) و یادگار امام هستند. تغییر كاربری پادگان نیروی دریایی در منطقه شمیران نو هم یكی از مسائلی است كه باید با توافق بنیاد مستضعفان و نیروی دریایی ارتش انجام شود. در دهه 90 توافق صورت گرفته بود كه اجرا نشده از شهردار منطقه خواستهایم حداقل به میزان یك خیابان، پادگان عقبنشینی كند. قرار بود شهردار منطقه با مسئولان بنیاد مستضعفان با نیروی دریایی مذاكره كند. به نظر میرسد مراحل نهایی كار در حال انجام است.
امانی درباره ساخت و ساز در پادگان ها گفت: ویلا در این پادگان ها ساخته نمی شود بلكه سولههایی است كه حالت انبار دارد. اما اگر ویلاسازی در پادگان شمیران نو منطقه 4 صورت گرفته باشد حتما تخلف است. ساخت و ساز حتما باید با مجوز شهرداری انجام شود.
اساسنامه شورا یاریها به دلیل اشتباهات در حوزه مدیریت شهری باطل شده است
وی در پاسخ به پرسش یك شنونده كه چه عاملی باعث شده تا در تهران 60 محله كم برخوردار داشته باشیم ؟گفت: این دردی تاریخی است و از قبل از انقلاب شروع شده و تا كنون ادامه داشته كه در اثر توزیع نامتوازن شهری به وجود آمده است. عمده توسعه و رشد زیست شهری به سمت شمال تهران بوده و به مناطق جنوبی توجه نشده است. یكی از دلایلی كه اصرار بر حفظ شورا یاران دارم این است كه آنها مطالبات مردم را به عنوان نمایندگان مردم در صحن شورا از شهرداران طلب میكنند. این ظرفیت را به دلیل اشتباهات در حوزه مدیریت شهری زیر سوال بردهایم. اعتبارات قانونی شورایاریها را زیر سوال بردهایم كه باعث شد اساسنامه این نهاد مردمی، توسط دیوان عدالت اداری باطل شده و انگیزه كار و خدمت و نظارت بر عملكرد مدیریت شهری از آنها گرفته شود.
شورایاریها باید دوباره احیا شوند
وی افزود: قرار بود طرحی جایگزین شورایاری شود كه طرح خوبی است. شورایار محلات، هیات امنای محلات و سرای محلات سه مقوله در سازههای اجتماعی محلات است كه قرار بوده بر مدیریت شهری و شهردار ناحیه نظارت كنند، مشكلات مردم را بشنوند و واسطه ای بین ما و مردم باشند. من اصرار دارم شورایاریها دوباره احیا شوند تا شكاف بین محلات به حداقل برسد.
پرداخت طلب هنرمندان توسط شهرداری به جد پیگیری میشود
امانی در پاسخ به اینكه چرا بودجه فرهنگی شهرداری در بخش هنر به خوبی استفاده نمیشود؟ گفت: امیدوارم این پیام را معاون اجتماعی و فرهنگی تهران شنیده باشد. بنده هم عضو كمیته بودجه هستم و اینكار ارتباط مستقیم با وظیفه بنده دارد و امسال قرار است نظارت دقیق تری بر این حوزه داشته باشیم. تعداد زیادی از اشخاص حقیقی و حقوقی هستند كه هنوز از شهرداری طلبكار هستند و طلب آنها توسط شهرداری پرداخت نشده است. بنده قول می دهم بحث بدهی به هنرمندان را به جد پیگیری كنم.
با مراجعه به وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.