پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

مهارت‌های آموزشی سازمان فنی و حرفه ای تا 100 درصد اشتغال آفرین هستند+فایل صوتی


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور با اشاره به اینكه آموزش های مهارتی این سازمان از سطح كارگری ساده تا دكتری ارائه می شود گفت: بخش اعظمی از كارآموزان این سازمان شاغل می‌شوند كه در برخی مهارت‌ها به 100 درصد می رسد.

1401/05/10
|
08:01
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر غلام‌حسین حسینی نیا رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور در گفت و گو با برنامه پل مدیریت با اشاره به اینكه این سازمان به عنوان متولی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای غیر رسمی در كشور ،حدود 40 سال است كه یا سبك و سیاق جدید فعالیت می كند گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای، پیش از این با نام صندوق كارآموزی فعالیت می‌كرد كه بعدا تبدیل به سازمان شد. در حال حاضر حدود 5 هزار مربی در بیش از 640 مركز آموزشی با 5400 كارگاه آموزشی فعال، مشغول امر مهارت آموزی به متقاضیان هستند. علاوه بر این 20 هزار مربی در بخش خصوصی در 12 هزار آموزشگاه آزاد در كشور فعالیت می‌كنند.

6 هزار موافقت اصولی برای ایجاد آموزشگاه‌های جدید فنی و حرفه ای صادر شده است
وی با اشاره به رویكرد دولت سیزدهم برای توسعه بخش خصوصی گفت :6 هزار موافقت اصولی برای ایجاد آموزشگاه‌های جدید صادر شده است.550 آموزشگاه در یك دوره افتتاح شد و 770 آموزشگاه در روز دوشنبه 10 مرداد در جشنواره ملی مهارت در سراسری افتتاح می‌شوند. راه اندازی مجمع خیرین مهارت هم در ساخت مراكز آموزشی جدید و تجهیرات و تامین مبالغ برای افرادی كه قادر به خرید خدمات نیستند از دیگر فعالیت های سازمان فنی و حرفه ای است. همچنین 1700 مركز بین كارگاهی و جوار كارگاهی هم راه اندازی شده است. مراكز TMC با محوریت مشاوره و راهنمایی خدماتی به دانشجویان هم در كشور فعال هستند. مجموعه اینها زیرساخت هایی است كه بتوانیم از آنها در بیش از 6500 استاندارد آموزشی و نیاز مشاغل به مهارت در آینده و مهارت‌هایی كه با ظهور تكنولوژی‌های جدید نیاز به شغل دارند؛ بهره مند شویم.

حسینی نیا با اشاره به اینكه سازمان فنی و حرفه ای طیف وسیعی از مهارت‌های غیر رسمی را در 6500 استاندارد آموزشی ارائه می دهد گفت: حدود 19 جامعه هدف داریم كه می‌توان به سربازان وظیفه، دانشجویان، دانش آموزان، افراد جویای كار، كارگرانی كه نیاز به آموزش‌های جدید دارند، زنان سرپرست خانواده، توان‌یابان، زندانیان و معتادان بهبود یافته و خانواده‌های آنها اشاره كرد كه متناسب با نیاز و علاقه خود در بخش‌های دولتی و خصوصی آموزش می‌بینند.

بر اساس قانون افراد 15 سال به بالا می‌توانند در مراكز فنی و حرفه ای آموزش ببینند
وی افزود: به صورت قانونی افراد 15 سال به بالا می‌توانند در مراكز فنی و حرفه ای آموزش ببینند. حتی در كارآموزان ما افراد بازنشسته بالای 65 سال هم وجود دارد. ضمن اینكه برای كودكان هم آموزش‌های شاد در قالب سرگرمی برای آشنایی با مهارت‌ها و شغل های مختلف با هدف علاقه‌مند كردن آنها در نظر گفته شده است. جامعه به همه مشاغل نیاز دارد. خوب است كه كودكان با همه مشاغل آشنا شوند.

گواهینامه‌های سازمان فنی و حرفه‌ای بین المللی است
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور توضیح داد: سازمان فنی و حرفه ای به عنوان سازمان رسمی كشور در مباحث مهارتی با سازمان ها و نهادهای بین المللی مثل فائو و سازمان بین المللی كار و حتی سازمان ملل در ارتباط است؛ تمامی آموزش‌های ما از استانداردهای سازمان جهانی كار تبعیت می‌كند و گواهینامه های سازمان فنی و حرفه‌ای بین المللی است .

آموزش‌های سازمان فنی و حرفه ای در سطح كارگر ساده تا دكتری حرفه ای ارائه می‌شود
وی توضیح داد: در قانون نظام جامع آموزش‌های فنی حرفه ای و مهارتی كشور، صلاحیت‌های حرفه ای ملی دیده شده و تقسیم‌بندی برای مشاغل از كارگر ساده تا دكتری حرفه ای صورت گرفته است. تا برخی مقاطع بدون گذراندن دوره دانشگاهی می‌توان با یك سری ضوابط مشخص گواهینامه گرفت. البته در مقاطع بالاتر لیسانس، فوق لیسانس و دكتری نیاز به گذراندن دوره های دانشگاهی است ولی در مقاطع پایین‌تر نیاز به دوره های دانشگاهی نیست.

سازمان فنی و حرفه ای، بیش از 2 میلیون و 500 هزار متر مربع فضای سرپوشیده كارگاهی دارد
این مقام مسئول كشوری با اشاره به اینكه پس از انقلاب دولتمردان توجه زیادی به ایجاد زیرساخت های این حوزه داشته اند گفت: در منطقه جایگاه ممتازی داریم. بیش از 2 میلیون و 500 هزار متر مربع فضای سرپوشیده كارگاهی و بیش از 12 و نیم میلیون متر مربع فضای سرباز آموزشی با تجهیزات به‌روز و پیشرفته داریم. البته این تجهیزات نیاز به بروزرسانی دارند.

نیروهای ماهر، ثروت اصلی ملت‌ها هستند
حسینی نیا درباره تاثیر آموزش‌های سازمان فنی و حرفه ای بر اقتصاد كشور گفت: برای توضیح نقش این سازمان باید به نقش نیروی ماهر اشاره كرد. یك كارگاه بدون نیروی ماهر یك سوله بی روح است اما حضور نیروی ماهر به این كارگاه جان می بخشد. نیروهای ماهر، ثروت اصلی ملت‌ها هستند و بقیه عوامل موارد تبعی تولید هستند. كشورهایی همچون ژاپن، آلمان، مالزی و سنگاپور و چین تایپه با استفاده از نیروهای ماهر خود به شرایط فعلی توسعه رسیده اند.

برخی مهارت‌های آموزشی سازمان فنی و حرفه ای تا 100 درصد اشتغال آفرین است
وی افزود: بخش اعظمی از كارآموزان این سازمان شاغل می‌شوند كه در برخی مهارت ها به 100 درصد می رسد. 50 درصد ورودی‌های سازمان فنی و حرفه ای را دانشجویان تشكیل می‌دهند تا بتوانند در كنار دروس دانشگاهی مهارت‌های مربوط به شغل آینده خود را فراگیرند. تمامی نیروهایی كه كارای خدماتی ارائه می دهند گذری بر كلاس های فنی و حرفه ای داشته اند.

امسال؛ اعتبار دولتی سازمان فنی و حرفه ای به 1700 میلیارتومان افزایش یافته است
حسینی نیا درباره بودجه سازمان فنی و حرفه ای گفت: سال گذشته حدود 1300 میلیارد تومان اعتبار دولتی داشتیم كه امسال به 1700 میلیارتومان رسیده و صرف هزینه های جاری و پرسنلی و تامین مواد مصرفی می شود. اما برای اولین بار موضوع آموزش های فنی و حرفه ای مورد توجه ویژه رئیس جمهور در سفرهای استانی است و ما توانسته ایم در هر استان برای تكمیل مراكز آموزشی نیمه تمام و تكمیل تجهیزات و اصلاحات و تعمیرات منابعی را جذب كنیم كه در مجموع بیش از 2 هزار میلیارد تومان مصوبه گرفته‌ایم. برای استان تهران هم 180 میلیارد تومان مصوبه داریم كه امسال و سال آینده برای بهبود شرایط استفاده می‌شود. اگرچه در استان تهران به ویژه در پایتخت ، بخش خصوصی هم بسیار فعال است و به كارآموزان خدمات آموزشی ارائه می دهد.

480 شغل توسط سازمان فنی و حرفه ای شناسایی شده كه مهارت محور و كم سرمایه هستند
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور در پاسخ به اینكه اشتغالزایی سازمان فنی و حرفه ای در چه حدی است؟ اظهار داشت: بین 60 تا 100 درصد كارآموزان شاغل می‌شوند. حدود 480 شغل شناسایی شده كه مهارت محور و كم سرمایه هستند.

مشاغل نوین با همكاری پارك های علم و فناوری ایجاد می‌شوند
وی با اشاره به اینكه آموزش‌های سازمان فنی و حرفه ای را از دو منظر باید بررسی كرد گفت: انطباق آموزش ها با نیاز بازار كار و كارفرمایان یك محور است. آموزش‌های ما با كمك خود صنوف تهیه شده است و بحث آمایش‌های مهارتی برای هر منطقه و استان از دیگر مباحثی است كه به آن توجه كرده ایم.ضمن اینكه مشاغل نوین هم با همكاری پارك های علم و فناوری ، استفاده از تجربیات كشورهای توسعه یافته اعزام به خارج از كشور و دعوت از متخصصان خارجی ایجاد می‌شوند.
حسینی نیا افزود: برای رصد جذب دانش آموختگان به بازار كار همكاری با وزارت علوم داریم . ضمن اینكه تحقیقات مقطعی مستمر هم انجام می‎شود.

طرح نخلستان به اشتغال فارغ التحصیلانی كه شغل ندارند كمك می‌كند
وی تاكید كرد: در حال حاضر بیش از 1 هزار و 234 استاندارد آموزشی برای مشاغل دانش بنیان تعریف شده و طرحی هم به نام نخلستان با همكاری پارك های علم و فناوری برای آماده سازی فارغ التحصیلانی كه رشته آنها در بازار متقاضی ندارد ایجاد كرده ایم. پورتال سازمان آموزش فنی و حرفه ای حاوی اطلاعاتی است كه می‌تواند به كارآموزان در جهت انتخاب یك مهارت و ثبت نام كمك كند و البته متقاضیان از طریق مراجعه حضوری و تلفنی با مراكز فنی و حرفه ای استان ها و شهرستان ها هم می‌توانند اطلاعات لازم را كسب كنند.

با مراجعه به وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت