پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

احداث شبكه انتقال پساب تصفیه خانه فیروز بهرام تاثیر بسزایی در تامین آب كشاورزی شهریار دارد+فایل صوتی


حق وردی نماینده مجلس یازدهم گفت: سالهاست كه پساب تصفیه شده شاهدشهر شهریار و شهر قدس، هدر می‌رود و به كشاورز داده نمی‌شود. احداث شبكه انتقال پساب تصفیه خانه فیروزبهرام به شمال دشت شهریار تاثیر بسزایی در تامین آب كشاورزی شهریار دارد.

1401/08/08
|
15:42
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ شهرستان‌های شهریار ملارد و قدس در حاشیه غربی استان تهران واقع شده اند كه دو میلیون نفر جمعیت دارند و به نگین سبز تهران مشهورند. این شهرستان‌ها مهاجرپذیر بوده و یكی از بیشترین نرخ‌های جمعیت را دارا هستند. در همین راستا حسین حق‌وردی نماینده شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد و عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران با برنامه پل مدیریت 4 آبان درباره ظرفیت ها، اقدامات و دغدغه‌های مردم این خطه از استان تهران گفت و گو كرد.

شهریار، قدس و ملارد؛ ریه تنفسی تهران هستند
نماینده شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد در مجلس یازدهم با بیان اینكه شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد؛ نگین سبز استان تهران هستند گفت: این شهرستان‌ها بواسطه باغ‌هایی كه دارند ریه تنفسی تهران هم محسوب می‌شوند. این شهرستان‌ها یكی از متراكم ترین شهرستان‌های كشور بوده و حدود دو میلیون نفر جمعیت دارند. در كشاورزی و باغداری ظرفیت دارند. باغ های این شهرستان ها معروفند و انواع سردرختی ها از گوجه سبز گرفته تا خرمالو در این باغ ها رشد می‌كنند.

بزرگترین شهرك صنعتی غیر دولتی كشور در صفادشت ملارد واقع شده است
وی افزود: این شهرستان‌ها به پایتخت و سه فرودگاه مهرآباد، امام خمینی(ره) و پیام نقش ارتباطی بسیار مهمی دارند . همچنین بزرگترین شهرك صنعتی غیر دولتی كشور در صفادشت شهرستان ملارد واقع شده است. دو شهرك صنعتی مصوب دولتی شهید سلیمانی شهریار و شهرك صنعتی ملارد در حال واگذاری زمین به متقاضیان هستند.
شهرستان های غرب استان تهران؛ 5 بخش و 100 روستا دارند
حق‌وردی با بیان اینكه حوزه وی سه شهرستان شهریار، قدس و ملارد را در بر می‌گیرد گفت: این سه شهرستان 5 بخش (مركزی شهریار، مركزی قدس و مركزی ملارد، صفادشت ملارد؛ بخش جوقین شهریار) ؛ 10 شهر و 100 روستا دارد.

دشت شهریار قدمت تاریخی 7 هزار ساله دارد
وی درباره جاذبه های گردشگری فرهنگی و تاریخی این شهرستان‌ها گفت: دشت شهریار قدمت تاریخی 7 هزار ساله دارد. تپه های تاریخی جوقین و قجر تخت رستم آثاری از تمدن فلات مركزی ایران هستند و امامزاده های مختلفی هم از دوره اسلامی در این شهرستان ها وجود دارد.

اقدامات جذب گردشگر در شهرستان‌های غرب تهران؛ قابل دفاع نیست
نماینده شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد در مجلس یازدهم با بیان اینكه اقدامات صورت گرفته برای جذب گردشگر در این شهرستان‌ها قابل دفاع نیست گفت: ادارات میراث فرهنگی این شهرستان ها ضعیف هستند. شهرستان های ملارد و قدس دفتر نمایندگی ادارات میراث فرهنگی را دارند كه به صورت مكتوب درخواست كردیم به اداره ارتقاء پیدا كنند.اداره میراث فرهنگی شهریار هم كاركردی ضعیف دارد چون ساختار این وزارتخانه ضعیف است.

اگر به قلعه دهشاد پایین شهریار توجه نشود از بین خواهد رفت
وی افزود: در دهشاد پایین(واقع در شهریار)، قلعه ای مربوط به عصر صفویه است .در حال حاضر این قلعه سرپاست اما اگر توجه نشود از بین خواهد رفت. دادگاه انقلاب این قلعه را مصادره كرده و مشكلات مالكیتی دارد و باید وزارت میراث فرهنگی و گردشگری توجه بیشتری داشته باشد.

یك مركز بومگردی در صفادشت شهریار احداث شده است
حق وردی خاطرنشان كرد: صفادشت منطقه ای كویری است و مركز بومگردی با مجوز گردشگری برای آن احداث شده و گردشگران در قالب تور در آنجا امكان اقامت شبانه دارند و از روستاهای منطقه به ویژه اختر آباد دیدار می‌كنند.

ساختار اداری توان پاسخگویی به جمعیت شهرستان‌های غرب تهران را ندارد
نماینده شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد در مجلس یازدهم درباره دغدغه‌ها و مطالبات مردم این سه شهرستان گفت: مطالبات مردم این نقاط به سه دسته تقسیم می‌شود. اول اینكه ساختار اداری توان پاسخگویی به جمعیت این منطقه را ندارد كه نیازمند اصلاح ساختار است.دوم ؛عدم تناسب جمعیت با سرانه ها از دومین مشكلات این مردم است. ما در تمام زمینه ها فقیرترین یا یك رتبه مانده به فقیرترین هستیم. در نهاینت زیرساخت های توسعه ای در این مناطق نسبت به جمعیت بسیار ضعیف است.

اداره آموزش و پرورش شهرستان شهریار ، بزرگترین اداره آموزش و پرورش كشور است
وی در خصوص اصلاحات ساختار اداری این منطقه گفت: اكثر ادارات غرب استان تهران پر مراجعه‌ترین و متراكم‌ترین اداره كشور از نظر تشكیل پرونده است. اداره آموزش و پرورش شهرستان شهریار به عنوان بزرگترین اداره آموزش و پرورش كشور 173 هزار دانش آموز و 7 هزار و 500 معلم دارد كه از جمعیت برخی استان ها هم بیشتر است. ملارد حدود 83 هزار نفر و قدس حدود 71 هزار نفر دانش آموز دارد كه این سه شهرستان روی هم حدود 350 هزار دانش آموز دارد.

سال گذشته؛ فرمانداری شهرستان شهریار به فرمانداری ویژه ارتقاء پیدا كرد
حق وردی افزود: ما ارتقاء ساختار اداری را در راستای تاسیس استان تهران غربی را مطرح كردیم. با پیگیری‌های انجام شده و دستور رئیس جمهور؛ فرمانداری شهرستان شهریار به فرمانداری ویژه ارتقاء پیدا كرد. سال گذشته دو فرمانداری ورامین در شرق استان تهران و شهریار در غرب استان تهران به فرمانداری ویژه ارتقاء پیدا كردند.

شهرستان قدس، متراكم‌ترین جمعیت دانش‌آموزی كشور را دارد
نماینده شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد در مجلس یازدهم در خصوص اقدامات صورت گرفته برای مشكل عدم تناسب جمعیت با سرانه‌ها در این سه شهرستان گفت: شهرستان قدس، متراكم‌ترین جمعیت دانش‌آموزی كشور را دارد كه در 70 مدرسه ساماندهی شده اند. ضمن اینكه نیروی انسانی كم داریم و ساختمان بسیاری از مدارس فرسوده هستند و بیش از 50 سال عمر دارند.

نرخ رشد جمعیت شهرستان های غرب استان تهران؛ بالاترین نرخ رشد جمعیت است
حق وردی با اشاره به دو موج مهاجرت به شهرستان‌های حاشیه پایتخت گفت: موج اول به دهه 60 باز می‌گردد كه مهاجران عمدتا از مناطق مرزی و استان های محروم به حاشیه غربی تهران آمدند. موج دوم به سالهای اخیر باز می‌گردد كه گرانی شدید مسكن در تهران و كرج موجب شد بسیاری از ساكنان این دو شهر به شهرستان‌های حاشیه غربی استان تهران روی بیاورند. به همین دلیل نرخ رشد جمعیت در این شهرستان ها بالاترین نرخ رشد جمعیت است و چون نتوانسته ایم سرانه‌ها را متناسب با این جمعیت افزایش دهیم؛ با عدم تعادل در حوزه های مختلف مثل آموزش و پرورش، حمل و نقل، بهداشت و سلامت و مولفه های امنیتی و انتظامی مواجه شده ایم.

بیمارستان امام خمینی شهریا تقریبا تكمیل شده و منتظر تجهیزات است
نماینده شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد در مجلس یازدهم با تاكید بر اینكه تمام تلاش صورت گرفته در راستای ایجاد تعادل بین سرانه‌ها و جمعیت صورت می‌گیرد گفت: در زمینه سلامت و بهداشت، در این دوره دو بیمارستان به بهره‌برداری رسیده است و بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار حدود 32 سال است كه در حال ساخت است و شاید طولانی‌ترین پروژه عمرانی- بهداشتی دوره جمهوری اسلامی باشد. این بیمارستان ظرفیت 313 تخت دارد. رئیس جمهور در سفری كه به شهریار داشتند دستور دادند این بیمارستان تا پایان سال به بهره برداری برسد. این بیمارستان تكمیل شده و مسئولان وزارت بهداشت باید اقداماتی برای تهیه و تامین تجهیزات آن انجام دهند تا در پایان سال به بهره برداری برسد.
حق وردی با بیان اینكه یكی از شهرهای مدرن كشور شهر اندیشه است كه جزو شهرستان شهریار است گفت: پروانه های ساخت بر اساس طرح تفضیلی صادر می‌شود و شهرداری آن را اجرا می‌كند.

شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه در خدمت مردم شهریار، قدس و ملارد هستم
وی درباره امكان ملاقات‌های مردمی گفت: شنبه‌‌ها از صبح تا غروب در شهریار هستم و دفترم در شهرك اداری-ساختمان آتش نشانی است. چهارشنبه به در شهرستان قدس و پنجشنبه ها در ملارد حضور دارم. در بهارستان هم معمولا بین جلسات صحن و كمیسیون حضور دارم. معمولا دیدار در شهرستان ها راحت تر است.
حق وردی درباره انرژی های نو گفت: آموزشگاه فنی و حرفه ای خوبی در شهریار داریم كه زمین خوبی هم دارد و پیشنهاد داده ایم تا این آموزشگاه به عنوان مركز آموزش در زمینه انرژی‌های نو باشد.

مترو؛ اصلی‌ترین مطالبه مردم شهرستان‌های غرب استان تهران است
نماینده شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد با تاكید بر اینكه زیرساخت های توسعه ای شهرستان‌های حاشیه غربی استان تهران بواسطه مهاجرت‌پذیر بودن رشد متناسب با جمعیت نداشته است گفت: در زمینه حمل و نقل مطالبه اصلی مردم احداث مترو است.در دولت قبل مصوب شد تا شركت راه آهن قطار حومه ای را تاسیس كند اما این پروژه بیش از 10 هزار میلیار تومان هزینه دارد و شركت راه آهن امكان تامین آن را ندارد.

معمولا دولت هیچ هزینه ای برای ساخت مترو پرداخت نمی‌كند اما بعدا به این پروژه ها یارانه می دهد. ما با مشاركت شهرداری ها و شركت عمران شهر اندیشه كار زیرساختی انجام دادیم و شركت متروی غرب استان تهران را هفته گذشته به ثبت رساندیم و استانداری هم به ما كمك كرد. در حال حاضر مدیرعامل این شركت انتخاب شده و پس از تصویب اساسنانه این شركت می توانیم مشاوری برای مطالعه داشته باشیم تا پروژه را از هر لحاظ بررسی كند و عملیات اجرایی را از ساتل آینده آغاز كنیم.

جاده‌های شهرستان‌های غرب استان تهران؛ ظرفیت ترددهای موجود را ندارد
عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم درباره معضلات جاده ای شهرستان های شهریار، ملارد و شهر قدس گفت: علاوه بر مشكل مترو ؛ جاده‌های ما گنجایش لازم ندارد. جاده چیتگر از ملارد و شهریار به سمت شهر قدس می‌آید و به بزرگراه فتح می‌پیوندد و دیگری جاده سعیدآباد است كه هیچ كدام ظرفیت لازم برای تردد را ندارند و ساكنان این منطقه باید ساعت‌ها در ترافیك بمانند تا به تهران برسند یا از تهران به سمت منطقه سكونت خود بازگردند.

350 هزار تردد در روز بین شهرستان های غرب تهران و شهر تهران ثبت شده است
وی افزود: بر اساس آمار نیروی انتظامی این دو جاده از پرتراكم‌ترین جاده‌های كشور هستند و حدود 350 هزار تردد در روز بین این شهرها و تهران ثبت شده است. در همین راستا برای توسعه جاد ها اقدام كرده ایم و به مسئولان وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد داده‌ایم آزادراهی از آزادراه غدیر به آزادگان احداث كنیم به عنوان كنارگذر شهرهای صفادشت، ملارد، شهریار ، باغستان و احمدآباد مستوفی احداث شود. با این طرح موافقت شده اما هنوز به مرحله مطالعات نرسیده است.

ساخت جاده ای از هفت جوی تا ورداورد در كاهش ترافیك جاده چیتگر موثر است
وی افزود: منطقه هفت جوی، جاده ای قدیمی دارد كه معادن از آن استفاده می‌كنند. پیشنهاد داده ایم شركت عمران شهر اندیشه جاده ای را از هفت جوی تا ورداورد(اول بزرگراه فتح) بسازد كه كمتر از 10 كیلومتر طول دارد اما می تواند در كاهش ترافیك جاده چیتگر موثر باشد.

اتوبوس‌های شهرستان‌های غرب تهران؛ عمدتا فرسوده هستند
حق وردی با تاكید بر اینكه اتوبوس های حمل و نقل عمومی این شهرستان ها عمدتا فرسوده هستند. این اتوبوس ها در دهه های گذشته به بخش خصوصی واگذار شده اند .برخی از آنها فاقد وسایل خنك كننده هستند و حتی فضای داخل اتاق هم در شان مردم نیست. باید به بخش خصوصی تسهیلات داده شود تا اتوبوس‌های قدیمی از دور خارج شده و اتوبوس‌های جدید جایگزین آن شوند.

آب شرب همه شهرها و روستاهای غرب استان تهران بلا استثناء شب‌ها قطع است
نماینده شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد با اشاره به اینكه زیرساخت های انرژی و آب این نقاط از استان كشور با جمعیت تناسب ندارد و پاسخگوی نیاز مردم نیست اظهار داشت: آب شرب همه شهرها و روستاهای غرب استان تهران بلا استثناء شب‌ها قطع است تا مخزن پر شود. تا 70 سال پیش این منطقه از پرآب ترین مناطق بوده است و رودخانه كرج درآن جریان داشته است. با ساخت سد امیركبیر آب برای شهر تهران استفاده شد.تمام شهرها و روستاهای ما حق آبه داشته اند و به قدری سطح آب بالا بوده كه امكان حفر چاله تنور وجود نداشته است.الان آب به 330 متری عمق زمین رسیده و بواسطه برداشت های آب مناطق جنوبی به سنگ بستر رسیده و چاه ها خشك شده دشت شهریار در برخی مناطق روزی یك میلی متر فرونشست دارند. اگر برای آب در غرب استان تهران فكر نكنیم تبدیل به اَبَر چالش خواهد شد.

دو پروژه آب رسانی شهر قدس و باغستان با دبی 350 لیتر بر ثانیه به بهره برداری رسیده است
رئیس پیشین شورای اسلامی شهرستان شهریار با اشاره به افتتاح پروژه های آبرسانی غرب تهران در سال جاری گفت: دو پروژه انتقال آب از سد كرج به شهرستان‌های غرب استان تهران اختصاص یافته است. پروژه آب از تهران به شهرستان قدس با دبی 250 لیتر در ثانیه به بهره برداری رسید و برای باغستان هم این انتقال آب با دبی 100 لیتر در ثانیه انجام شده اما هنوز با مشكلاتی روبرو است.

پروژه های آبرسانی از تهران به شاهدشهر، فردوسیه و صباشهر در حال انجام است
وی افزود: 180 میلیارد تومان اعتبار برای انتقال آب از تصفیه خانه شماره 6 به شهرستان‌های ملارد و شهریار است كه ان شاء الله سال آینده شروع شود و در كنار اینها پروژه‌های انتقال آب به شاهدشهر، فردوسیه و صباشهر هم توسط آبفای استان تهران با دبی 200 لیتر در ثانیه در حال انجام است.

احداث شبكه انتقال پساب تصفیه خانه فیروز بهرام تاثیر بسزایی در تامین آب كشاورزی شهریار دارد
حق وردی یادآور شد: آب چاههای كشاورزی كه برای آبیاری مزارع و باغ‌ها استفاده می‌شود كیفیت خوبی دارد و می توانیم برای آب شرب به مصرف برسانیم اما باید بتوانیم پساب تصفیه خانه‌های آب را با قیمت مناسب به كشاورز برسانیم. در این صورت می‌توانیم آب چاه ها را برای شرب نگه داریم. متاسفانه سالهاست كه پساب شاهدشهر شهریار و شهر قدس با اینكه تصفیه می شوند هدر می‌رود و به كشاورز داده نمی شود. وقتی پساب وجود دارد و انشعاب آن از مردم گرفته شده باید برای كشاورزی استفاده شود. احداث 40 كیلومتر شبكه انتقال از تصفیه خانه فاضلاب فیروزبهرام به شمال دشت شهریار ، در تغذیه سفره های زیرزمینی موثر خواهد بود و آب چاه های موجود هم به مصرف شرب می رسد.

با راه اندازی پست 63 فردوسیه؛ سال آینده ؛ در شهریار خاموشی نخواهیم داشت
وی در زمینه برق رسانی گفت: پیش از این در شهرستان های غرب استان تهران خاموشی داشتیم . دو تا سه پست 63 آوردیم پست كارون در شهرستان قدس و پست صفادشت راه اندازی شد. پست سعید آباد را وزارت نیرو برده كه باید برگرداند چون شهرهای جنوبی ما مشكل برق دارد. همچنین باید پست 63 فردوسیه راه اندازی شود تا سال آینده در زمان پیك مصرف با خاموشی برق مواجه نباشیم.

افراد جویای كار می توانند در شهرك‌های صنعتی شهرستان های غرب استان تهران مشغول كار شوند
حق وردی در پایان این گفت و گوی رادیویی با بیان اینكه جمعیت بیكار شهرستان‌های غرب استان تهران؛ بالا است گفت: با راه اندازی شهرك‌های صنعتی افرادی كه دنبال شغل‌های صنعتی و كارگری هستند می‌توانند جذب واحدهای این شهرك ها شوند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.
















دسترسی سریع
پل مدیریت