محمدهادی ناصح مدیر شبكه بهداشت و درمان شهرستان شهریار گفت: تعداد قابل توجهی از مراجعهكنندگان به مراكز مشاوره ایدز و HIV به صورت داوطلبانه برای دریافت خدمات اقدام میكنند. حتی در این بین افراد زیر 18 سال هم وجود دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ شهرستان شهریار از شهرستانهای استان تهران است كه با جمعیتی حدود 850 هزار نفر ؛ دوازدهمین شهرستان پرجمعیت كشور است. شبكه بهداشت و درمان شهریار زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشكی ایران است. به همین جهت برنامه پل مدیریت 24 آبان ماه با حضور محمدهادی ناصح مدیر شبكه بهداشت و درمان شهرستان شهریار بر روی آنتن رادیو تهران رفت.
بخش قابل توجهی از جمعیت شهریار را مهاجران غیر ایرانی تشكیل میدهند
ناصح در ارزیابی اقدامات شبكه بهداشت و درمان شهریار طی 6 سال حضورش در سمت مدیر شبكه بهداشت و درمان این شهرستان این منطقه گفت: شهریار جمعیت قابل توجهی در حدود 850 هزار نفر دارد كه بیش از جمعیت 10 استان كشور است.بخش قابل توجهی از جمعیت شهریار را مهاجران ایرانی دیگر شهرستانها و استانهای كشور و بخشی دیگر را اتباع غیر ایرانی تشكیل می دهند كه ساكن حاشیه های شهرستان شهریار هستند. این روند مهاجرت موجب وجود فرهنگ ها مختلف در این منطقه شده است.
مهمترین مشكل شبكه بهداشت و درمان شهریار؛ كمبود تختهای بیمارستانی است
وی با تاكید بر اینكه ارائه خدمات مراقبت های اولیه بهداشتی و بیماریابی و مقابله با همه گیریهایی مثل كرونا و آنفلوآنزا از وظایف شبكه بهداشت و درمان است گفت: مهمترین مشكل ما كمبود تختهای بیمارستانی است. سرانه تخت بیمارستانی شهرستان شهریار نصف سرانه كشور است . در حال حاضر به جهت نزدیك بودن شهریار به تهران و كرج بخشی از نیازهای درمانی مردم از این راه مرتفع میشود.
امیدواریم بیمارستان امام خمینی(ره) تا پایان سال به بهره برداری برسد
ناصح با اشاره به دستور اكید رئیس جمهور مبنی بر تكمیل بیمارستان امام خمینی(ره) گفت: تكمیل این بیمارستان سالها به دلایل مختلف به تاخیر افتاده است.امیدواریم این بیمارستان تا پایان سال به بهره برداری برسد تا بتواند بخشی از كمبودهای تختهای بیمارستانی در شهریار را رفع كند. بیمارستان اصلی شهریار، قدیمی است و طی سالها برای پاسخگویی به رشد جمعیت گسترش یافته است.
دو سال گذشته؛ دو بیمارستان 160 تختخوابی در شهرستانهای ملارد و در شهر قدس ساخته شد
ناصح خاطرنشان ساخت، تا سالهای گذشته ملارد و شهر قدس هم جزوی از شهرستان شهریار بودند كه بیمارستان نداشتند. این دو شهرستان از شهریار منفك شدهاند.طی دو سال گذشته یك بیمارستان 160 تختخوابی در ملارد و یك بیمارستان 160 تختخوابی در شهر قدس توسط دانشگاه علوم پزشكی ایران ساخته شد. تا مردم این شهرستان ها كه پیش از این برای درمان به شهریار مراجعه می كردند خودشان بیمارستان داشته و به شهریار مراجعه نكرده یا كمتر مراجعه كنند.
اختلاط اقوام و فرهنگها در حاشیه شهریار یكی از مشكلات اجتماعی منطقه است
وی اختلاط اقوام و فرهنگ ها در حاشیه شهریار را یكی از مشكلات اجتماعی منطقه عنوان كرد و گفت: حاشیه نشینها در رفاه و فرهنگ عمومی مشكلاتی دارند كه به طور مستمر این چالشها به ویژه در بخش سلامت رصد میشود.
بیش از 60 مركز در شهریار خدمات كاهش آسیب به معتادان ارائه میدهند
ناصح گفت: در حوزه كاهش آسیب های ناشی از اعتیاد در حدود 60 مركز درمان سوء مصرف مواد مخدر به داوطلبان خدمات ارائه می دهند. مراكز گذری كاهش آسیب اعتیاد تحت عنوان (DIC ) خدماتی به كارتن خواب ها و معتادان خیابانی خدمات كاهش آسیب ارائه می دهند. همچنین شناخت بیماریهای روان و جلوگیری از خودكشی از دیگر فعالیت های همكاران ما در شبكه بهداشت و درمان است كه با مداخلات روانشناسی و درمانی سعی در كاهش این آسیب ها در جامعه داریم.
درمان بیماران مبتلا به ایدز و ارائه خدمات به آنها به صورت رایگان انجام میشود
مدیر شبكه بهداشت و درمان شهرستان شهریار افزود: مركز مشاوره بیماری های رفتاری هم خدماتی را به افرادی كه رفتار پر خطر دارند خدماتی در راستای پیشگیری و كاهش احتمال ایجاد بیماری ایدز داده میشود. این افراد میتوانند رفتار پُر خطر داشته و برخی هم در حوادث و اتفاقات و مشاغل، درگیر بیماری شده اند. درمان این بیماران و ارائه خدمات به آنها به صورت رایگان انجام میشود.
تعداد قابل توجهی از مراجعه كنندگان مراكز مشاوره ایدز شهریار، زیر 18 سال هستند
وی افزود: تعداد قابل توجهی از مراجعه كنندگان به این مركز به صورت داوطلبانه برای دریافت خدمات اقدام میكنند. حتی در این بین افراد زیر 18 سال هم وجود دارند كه برای دریافت اطلاعات و بررسی وضعیت جسمی خود نیازمند كمك هستند. در مجموع آمارهای موجود درباره بیماران HIV و ایدز كمتر از تعداد كل بیماران است.
62 پایگاه بهداشت و سلامت به مردم شهرستان شهریار خدمات میدهند
ناصح درباره مراكز درمانی و بهداشتی شهرستان شهریار گفت: در حوزه بهداشت شهرستان شهریار؛ 22 مركز خدمات جامع سلامت ، 21 پایگاه سلامت و 19 خانه بهداشت شهریار ارائه خدمت میكنند.
در بیمارستان خصوصی شهریار؛ جراحی قلب باز انجام میشود
مدیر شبكه بهداشت و درمان شهرستان شهریار بیان كرد: در بخش درمان هم بیمارستانهای امام سجاد(ع)، بیمارستان تامین اجتماعی و یك بیمارستان خصوصی به مردم خدمت ارائه میدهند. در بیمارستان خصوصی شهریار جراحیهایی مثل جراحی قلب باز انجام میشود. همچنین بیمارستان میلاد هم مخصوص بیماران مزمن اعصاب و روان از جمله ایثارگران و جانبازان اعصاب و روان است كه بخش اورژانس آن به بیماران عادی خدمات می دهد. بیمارستان امام خمینی(ره) هم در حال تكمیل است كه ان شاء الله تا پایان سال مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
این مقام مسئول تاكید كرد: بسیاری از متخصصان بیمارستان های شهریار در تهران و كرج هستند و در شهریار ساكن نیستند. طبق برنامه در بیمارستان حضور می یابند.
در شهرستان شهریار؛ 125 مطب پزشك متخصص و 185 مطب پزشك عمومی وجود دارد
وی افزود: خانههای بهداشت در روستاها و پایگاه های سلامت در شهرها بر اساس پراكندگی جمعیت ایجاد شده اند .بیمارستان ها هم كه در شهر شهریار به عنوان مركز شهرستان وجود دارند. مركز جراحی محدود متعلق به بخش خصوصی هم در شهریار وجود دارد. در مجموع شهرستان شهریار 125 مطب پزشك متخصص؛ 185 مطب پزشك عمومی، 19 مركز تصویربرداری، 43 آزمایشگاه، 113 دفتر مامایی، كاردرمانی، گفتار درمانی، بینایی سنجی، شنواییسنجی، فیزیوتراپی، ارتوپدی فنی، مشاوره تغذیه، عینكسازی، یك موسسه آمبولانس خصوصی و 3 موسسه طب كار وجود دارد. اورژانس 115 هم 15 پایگاه با 17 تیم عملیاتی دارد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.