رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات غرب استان تهران با بیان اینكه قرار نبود صحن عقیله بنی هاشم(س) در كربلا توسط ایرانی ها ساخته شود گفت: خوابی صادقه؛ منجر به این شد تا تولیت حرم امام حسین(ع) ساخت این صحن را به ایرانیها واگذار كند.
صحن حضرت زهرا(س) در نجف؛ دومین بنای مسقف جهان اسلام است
ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در سال 82 به عنوان تشكلی مردم نهاد به دستور رهبر انقلاب تاسیس شد. این ستاد در بسیاری از شهرهای عراق مانند نجف؛ كربلا، كاظمین، سامراء فعالیت دارد و از سال 1393 فعالیت خود در سوریه را آغاز كرد .تا سال 99 حدود 3 هزار نفر نیروی جهادی این ستاد در این دو كشور فعالیت دارند. یكی از پروژه های مهم ستاد بازسازی عتبات عالیات در عراق صحن حضرت زهرا(س) در كنار حرم امام علی(ع) است كه از آن به عنوان دومین بنای مسقف جهان اسلام یاد میشود .
ستاد بازسازی و توسعه عتبات عالیات با پیگیری سردار سلیمانی و دستور رهبر انقلاب تاسیس شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حجت الاسلام سیدعلی مروج رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات غرب استان تهران در گفتگو با برنامه پل مدیریت درباره فلسفه وجودی این ستاد با یادی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ؛ سردار دلها گفت: وجود سردار سلیمانی همگی در ابعاد مختلف خیر بود. این ستاد با پیگیری سردار سلیمانی در سال 82 تشكیل شد. روزی سردار سلیمانی پس از سرنگونی صدام در سفری كه به عراق داشتند برای خواندن نماز صبح به حرم حضرت علی(ع) می روند. وقتی درب ها باز می شود ایشان با دربهایی خراب و حرمی غبارآلود و گردگرفته و كثیف روبرو بودند. در این هنگام دل سردار از اینكه چرا باید حرم حضرت امیرالمومنین علی(ع) اینگونه باشد؛ میشكند. پس از بازگشت به كشور طرحی را برای توسعه و بازسازی عتبات پیشنهاد دادند و سرانجام این ستاد به دستور رهبر انقلاب تشكیل شد.
مدیریت بیش از 1500 موكب عزاداری ایرانی در ایام اربعین حسینی از وظایف ستاد بازسازی عتبات عالیات است
وی در خصوص وظایف ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: هدایت كمكهای مردمی برای توسعه و بازسازی اماكن مذهبی عراق و سوریه و مدیریت بیش از 1500 موكب عزاداری ایرانی در ایام اربعین حسینی از وظایف این ستاد است. موكب های ایرانی به سه گروه مستقل، اشتراكی و ورودی مرزهای ایران و عراق تقسیم میشوند. سیاستهای مدیریتی ستاد بازسازی عتبات بیشتر بر روی موكبهای اشتراكی و ثابتی است كه با برادران عراقی به اشتراك گذاشته میشود؛ و بر ارتقاء خدمت رسانی به زائران تاكید دارد.
ساخت صحن حضرت زهرا(س) به دلیل علاقه خاص و پیگیری سردار سلیمانی به حضرت فاطمه(س) انجام شده است
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات غرب استان تهران با بیان اینكه ساخت صحن حضرت زهرا(س) به دلیل علاقه خاص و پیگیری سردار سلیمانی به حضرت فاطمه(س) انجام شده است گفت: سردار سلیمانی در كرمان بیت الزهرا(س) داشتند كه مراسم فاطمیه در آنجا برگزار می شد. در فاطمیه قبل از شهادت سردار ، ایشان گفتند ایام فاطمیه سال آینده را نمی بینم . قرار بود این صحن به نام امام هادی(ع) ساخته شود اما به جهت عنایت و علاقه بسیار زیاد سردار به حضرت فاطمه(س) این صحن به نام حضرت زهرا(س) نامگذاری شد.
صحن عقیله بنی هاشم(س) به وسعت 5 هكتار در كربلا در حال ساخت است
وی با اشاره به اینكه زمینی به وسعت 40 هكتار در كربلا به توسعه حرم ها اختصاص داده شده گفت: صحن عقیله بنی هاشم(س) در حال ساخت است و حدود 5 هكتار وسعت دارد. ساخت صحن امام حسن مجتبی(ع) در باب القبله؛ در جوار صحن عقیله بنی هاشم(س) هم به زودی در میلاد حضرت علی(ع) و ماه رجب كلنگ زنی خواهد شد.
ماجرای خوابی كه باعث شد؛ ایرانیان صحن عقیله بنی هاشم(س) را بسازند؛ چه بود؟
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات غرب استان تهران با اشاره به اینكه قرار نبود ساخت صحن عقیله بنی هاشم(س) توسط ایرانی ها انجام شود گفت: فشارهایی به عراق وارد می شد تا ساخت این صحن به شركت هایی از كشورهای عربی مثل قطر و عربستان و كویت و كشور هند واگذار شود. اما نهایتا در یك شب ؛ یكی از دوستان عالِم لبنانیِ آقا شیخ مهدی كربلایی تولیت حرم امام حسین(ع) در شبی خوابی صادقه می بیند .در این خواب ، جمعی از ایرانی ها به همراه آیت الله بهجت در كربلا حضور داشتند و در مقابل آنها حضرت رسول(ص) و حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) قرار داشتند كه قنداقه ای را تحویل آیت الله بهجت و ایرانی های همراه میدهند تا بزرگش كنند. تولیت حرم امام حسین(ع) در تعبیر این خواب گفتند، قنداقه ای كه تحویل ایرانیها شده همان قنداقه حضرت زینب (س) است و به همین جهت در حالیكه به پهنای صورت اشك میریختند گفتند به زودی ساخت این حرم باید توسط ایرانی ها آغاز شود چون نظر حضرت زهرا(س) اینگونه است. به همین جهت قرارداد ساخت این صحن در دوره آقای پلارك بسته و بلافاصله ساخت و توسعه صحن عقیله بنی هاشم(س) آغاز شد. حضرت زهرا این خواب را بزرگ كردن این قنداقه حضرت زینب (س) بوده است.
ساخت صحن عقیله بینی هاشم(س) در كربلا؛ 70 درصد پیشرفت داشته است
حجت الاسلام مروج بیان كرد: ساخت این صحن چهار طبقه ای همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) در سال 1394 آغاز شد و قرار بود در طول 6 سال تكمیل شود اما به جهت شیوع كرونا در جهان با تاخیر روبرو شد.در حال حاضر ساخت این طرح حدود 70 درصد پیشرفت داشته است. حتی در اربعینی كه گذشت زائران اربعین در این صحن ها حضور یافتند و از آن استفاده كردند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.