پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

نگاه امام خمینی(ره) به سوادآموزی یك مدل جدید آموزشی و تربیتی بود+فایل صوتی

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی كشور با بیان اینكه بی سوادی نسبت به پیش از انقلاب به شدت كاهش یافته است گفت: امام خمینی(ره) عقیده داشتند؛ حكمرانی خوب جدید در دنیا به مردم تعلق دارد. نگاه ایشان به سوادآموزی یك مدل جدید آموزشی و تربیتی بود.

1401/10/13
|
13:58
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا عبدی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی كشور در گفت و گو با برنامه پل مدیریت 11 دی با بیان اینكه در سال 1355 نرخ باسوادی در گروه 10 تا 49 سال حدود 47 درصد بود گفت: نرخ با سوادی در این طیف سنی در حال حاضر به 97 درصد رسیده است. به همین جهت مردم ایران پیروز این عرصه هستند.

تحصیل در نهضت سوادآموزی كاملا رایگان است
وی با تاكید بر اینكه تحصیل در نهضت سوادآموزی كاملا رایگان است گفت: نهضت سوادآموزی یكی از جلوه‌های عدالت آموزشی است و عموما مخاطبان ما از طبقه پایین جامعه هستند به همین جهت حتی لوازم التحریر و كتاب آنها هم رایگان است.

شكاف بین بی سوادی مردان و زنان ایرانی از 24 به 6 درصد كاهش پیداكرده است
وی افزود: شكاف بی سوادی بین مردان و زنان حدود 24.4 درصد بود كه در حال حاضر این شكاف به 6 درصد كاهش پیدا كرده است. شكاف بین سواد جمعیت شهری و روستایی پیش از انقلاب 34.6 درصد بود كه به 11 درصد كاهش یافته است و بی سوادی به سمت ریشه‌كنی پیش می‌رود.

برنامه‌های نهضت سوادآموزی؛ متعلق به یك هفته نیست
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی كشور در خصوص برنامه های هفته نهضت سوادآموزی در هفته سواد آموزی(1 تا 7 دی) گفت: طی این هفته در سال جاری؛ دومین كنگره شهدای نهضت سوادآموزی در سمنان برگزار شد. دو دیدار كارگاهی با اساتید دانشگاهی در حوزه آموزش بزرگسالان برای برنامه‌ریزی در بیانیه گام دوم انقلاب انجام شد. روی 7 دی هم برای تجدید پیمان با معمار كبیر انقلاب به بهشت زهرا رفتیم . این گوشه ای از كارها بود و در تمامی استان‌ها برنامه‌های مختلفی انجام شد.البته سواد متعلق به یك هفته نیست و مناسبت این هفته برای این است كه ره گم نشود.

یكی از نقاط قوت نهضت سوادآموزی انعطاف فوق العاده ی آن است
وی با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) كه فرموده اند: ایران را مدرسه كنیم گفت: یكی از نقاط قوت نهضت سوادآموزی انعطاف فوق العاده ی آن است. این نهضت قائل به زمان و مكان و محتوای خاصی محدود نیست.

طبق آخرین آمار؛ 1 میلیون و 707 هزار بی سواد در كشور وجود دارد
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینكه طیف سنی آموزش نهضت سوادآموزی در آخرین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ 10 تا 49 سال است. البته اگر فردی بیش از 49 سال داشته و مایل به سوادآموزی باشد ما آموزش وی را بر عهده می گیریم.طبق بند اول آیین نامه اجرایی اساسنامه نهضت ما مكلف هستیم این طیف سنی را تا پایان دوره ابتدایی آموزش دهیم. طبق آخرین آمار؛ 1 میلیون و 707 هزار بی‌سواد در كشور داریم. حدود 2 میلیون و 50 هزار نفر هم نوسواد داریم كه پایه تحصیلی ابتدایی را به اتمام نرسانده اند.

سوادآموزی در نهضت به سه مرحله سواد، انتقال و تحكیم تقسیم می‌شود
او افزود: نهضت سوادآموزی دو پایه سواد و انتقال دارد. دوره سواد به سوم ابتدایی منتهی می شود و دوره انتقال تا ششم ابتدایی ادامه دارد. برای دریافت مدرك تحصیلی سواد تقریبا 550 ساعت و 800 ساعت برای دوره انتقال است. این آموزش می‌تواند چینش‌های متفاوتی داشته باشد كه مربوط به سوادآموز و آموزش دهنده است.

یكی از مشكلات حوزه آموزش بزرگسالان بازگشت به بی سوادی است.
عبدی تصریح كرد: یكی از مشكلات حوزه آموزش بزرگسالان بازگشت به بی سوادی است. برخی اوقات بزرگسالی سواد را فرا می‌گیرد اما آن را فراموش می‌كند به همین جهت دوره تحكیم را برگزار می‌كنیم تا بازگشت به بی‌سوادی انجام نشود.

سوادآموزان نهضت می‌توانند پس از گذراندن پایه ششم، وارد آموزش رسمی شوند
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تاكید كرد: اگر این افراد تمایل به ادامه تحصیل داشته باشند می‌توانند پس از كلاس ششم ابتدایی وارد آموزش رسمی شوند. حدود 5 هزار نفر از این سوادآموزان مدرك تحصیلی كارشناسی ارشد به بالا دارند. حتی افرادی بوده اند كه سوادآموزی را از 40 سالگی آغاز كرده و در حال حاضر مدرك دكتری دارند.

امام خمینی(ره) عقیده داشتند؛ حكمرانی خوب جدید در دنیا به مردم تعلق دارد
وی با اشاره به فرمایشات حضرت امام(ره) مبنی بر اینكه نهضت سوادآموزی یك نهضت مردم پایه است گفت: حضرت امام(ره) پیام خود را با مردم ایران به پا خیزید آغاز كردند كه این پیام برای تمامی تشكیلاتی است كه مبدع آن بودند. فرمایشات امام همیشه با مردم آغاز می‌شود. حكمرانی خوب جدید در دنیا به مردم تعلق دارد و حاكمیت نقش تنظیم گری دارد امام در 43 سال پیش نگاه امروز را داشتند تا مردم پای كار باشند.

نگاه امام(ره) به سوادآموزی یك مدل جدید آموزشی و تربیتی بود
امام خمینی تاكید كردند آموزش و پرورش بدن كاغذبازی و تشریفات خسته كننده باید در كنار مردم باشد. در اینجه غرض امام(ره) این است كه حاكمیت باید در اختیار مردم باشد. در این بین باسوادها باید به بی‌سوادان بیاموزند و بی‌سوادان هم باید سواد بیاموزند.نگاه امام(ره) یك مدل جدید آموزشی و تربیتی است. ای كاش ما این تمرین را در نهضت جدی گرفته و به مراتب بالای دانایی تسری دهیم. در نظام دانایی همه خود را موظف به یاد دادن و یادگرفتن می‌دانند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

دسترسی سریع
پل مدیریت