رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران، از زلزله به عنوان مهمترین مخاطره تهراننام برد و گفت: پس از زلزله به ترتیب سیل، فرونشست زمین، فروریزش زمین، حوادث مواد خطرناك، آتشسوزیها، آوار ساختمان، حوادث ترافیكی، رانش زمین و طوفان قرار گرفتهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در گفت و گو با برنامه «پل مدیریت» با بیان اینكه سازمانهایی از قبیل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران و كشور و تمامی بخشهایی كه با مدیریت بحران در ارتباط هستند؛ مسئول بحران نیستند گفت: بلكه تمامی دستگاهها و ادارات به سهم خود مسئول بحران هستند. این دستگاهها دانههای تسبیح هستند و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران نخ تسبیحی است كه مهرههای آن را به هم مرتبط میكند.قرار نیست سازمان مدیریت بحران؛ پاسخگوی كوتاهی دستگاهها، طی سالیان دراز باشد . ما هم در كنار مردم همین مطالبه را از دیگر دستگاه ها داریم.
مسیر سازمان مدیریت بحران، ایمنسازی است
وی با تاكید بر اینكه مسیری كه دنبال میكنیم به سمت ایمنسازی است گفت: تصمیماتی كه در تهران در سالیان دراز اتخاذ شده برخی جنبه مثبت و برخی جنبه منفی داشته اند. وظیفه ما جلوگیری از ادامه دار شدن اقدامات منفی و همچنین سبك كردن بارهای تلنبار شده است كه البته در یك سال میسر نخواهد بود.
زمانی بحران را مدیریت میكنیم كه منتظر وقوع آن نباشیم
نصیری در پاسخ به اینكه چرا در مواقع بحران، مدیریت بحران دچار بحران میشود؟ گفت: زمانی بحران را مدیریت میكنیم كه منتظر وقوع آن نباشیم .باید حوادث را از قبل پیشبینی كرد. از نظر من اصلا حادثه غیر مترقبه ای وجود ندارد.
زلزله؛ مهمترین مخاطره شهر تهران است
وی زلزله را مهمترین مخاطره اصلی تهران عنوان كرد و گفت: پس از زلزله به ترتیب سیل، فرونشست زمین، فروریزش زمین، حوادث مواد خطرناك، آتشسوزیها، آوار ساختمان، حوادث ترافیكی، زمین لغزش(رانش زمین) و طوفان قرار گرفتهاند.
او گفت: برای جلوگیری از مخاطرات این بحرانها باید قبل از حادثه به آن فكر كرده و برای آن برنامه داشته باشیم. تجهیزات لازم را خریده و آماده كنیم و آموزشهای لازم را فرا بگیریم.
برای جلوگیری از تبعات زلزله باید طبق استانداردها؛ ساختوساز كنیم
وی با بیان اینكه شهرهای پر جمعیت در زمینی كوچك ساخت و سازهای بلندمرتبه انجام میشود اظهار داشت: اگر بخواهیم به تبعات منفی حاصل از زلزله دچار نشویم باید طبق استانداردها؛ ساختوساز كنیم. استانداردهای موجود قابل دفاع هستند اما مشكل اینجا است كه استانداردها رعایت نمیشود. اول اینكه تعداد قابل توجهی از افرادی كه انبوهسازی كرده یا ساخت و ساز خُرد دارند تخصص این كار را ندارند. دوم اینكه برخی مواقع فرد ناظر حتی یك بار هم پای ساختمان نیامده و ضوابط را رعایت نكرده است.
16 هزار ساختمان مهم و بلندمرتبه در تهران وجود دارد
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاكید كرد: ما با شهری مواجه هستیم كه 16 هزار ساختمان مهم(بیمارستان، مراكز آتشنشانی و آبرسانی، ورزشگاههای مهم، تاسیسات نظامی، دانشگاهها و مراكز تجاری بزرگ) و بلندمرتبه(بیش از 6 طبقه و بیش از 5 هزار متر مساحت) در آن وجود دارد.
119 ساختمان نا ایمن از منظر حریق در تهران وجود دارد
او افزود: از بین 33 هزار ساختمان تهران نا ایمن تهران 129 ساختمان توسط آتشنشانی ناایمن تشخیص داده شدند. از این تعداد تا به امروز 10 ساختمان از نظر حریق ایمنسازی شده و 119 ساختمان باقی مانده است كه تامین ایمنی آنها به جدّ توسط آتشنشانی و دادستانی دنبال میشود.
22 تیم كارشناسی از 7 دستگاه ساختمانهای تهران را رصد میكنند
نصیری تاكید كرد: سازمان مدیریت بحران شهر تهران ایمنی همه جانبه را مد نظر دارد به همین جهت طی 3 ماه اخیر 22 تیم كارشناسی هر روز با حضور نمایندگان 7 دستگاه و به همراه داشتن 17 صفحه چك لیست، ساختمانهای نا ایمن شهر تهران را به صورت چشمی شناسایی میكنند. در صورت نیاز به ارزیابی تكمیلی ، تیمهای دیگری فعال خواهند شد. تا امروز 800 ساختمان از 16 هزار ساختمان بلندمرتبه و مهم رصد شده اند. در این مدت چندین ساختمان كه مثل متروپل ناایمن هستند در تهران شناسایی شدهاند و در مجموع طی یك سال گذشته فضای شهرداری و شهر تهران فضای ایمنی شده است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.