معاون آماد و پشتیبانی نزاجا با بیان اینكه سه اصل ولایتمحوری، عدالت محوری و شایستهسالاری سرلوحه كارهای نزاجا است گفت: فرمانده نیروی زمین ارتش برای این اصول، 31 طرح تعریف كردند كه میتوان به ذوالجناح، امام محمدباقر(ع) و رعد اشاره كرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امیر سرتیپ دوم حسن علیپور معاون آماد و پشتیبانی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران(نزاجا) به عنوان بزرگترین سازمان رزمی در نیروهای مسلح ایران در گفتگو با برنامه «پل مدیریت» به مناسبت هفته ارتش ضمن تبریك این روز گفت: آماد و پشتیبانی ارتش وظیفه دارد تمامی تجهیزات مورد نیاز از بند پوتین تا كلاه سر سرباز و تفنگ و تانك و هواپیما و بالگرد و تمامی تجهیزاتی كه یك سرباز در رزم از آن استفاده میكند و حتی زیست و خوراك نیروها را تهیه كند.
وظایف معاونت آماد و پشتیبانی نزاجا محدودتر شده است
وی افزود: اقلام مهندسی شامل حال معاونت آماد و پشتیبانی نمیشود و اقلام مهندسی معاونتی به نام معاونت مهندسی دارد و اقلام پزشكی هم بر عهده معاونت آماد و پشتیبانی نیست كما اینكه پیش از این چون معاونت لجستیك بود تمامی این خدمات توسط معاونت لجستیك انجام می شد كه در حال حاضر وظایف این معاونت محدودتر شده است.
اعتبارات در دوره طاغوت خرج خرید تسلیحاتی میشد كه بعضا مورد استفاده نبودند
سرتیپ دوم علیپور با بیان اینكه تهیه تجهیزات دفاعی متعارف برای همه كشورها یك امر ضروری است اظهار داشت: خریدهایی كه در زمان طاغوت انجام میشد مبنای خاصی نداشت و بر اساس شرایط( موقعیت جغرافیایی و تهدیدها) نبوده اگرچه در حوزه اعتبارات محدودیت نداشته اما این اعتبارات خرج خرید تسلیحاتی میشد كه بعضا مورد استفاده نبودند.
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی حتی فشنگ از كشورهای غربی و آمریكا تهیه میشد
او تاكید كرد: ما وابستگی 100 درصدی داشته ایم و فكری برای تولید آنچه در كشور نیاز داشتیم وجود نداشت و همه این نیازها حتی فشنگ از كشورهای غربی و آمریكا تهیه میشد. علاوه بر این؛ تجهیزات بدون فناوری وارد میشد و ما حتی قادر به تعمیر این تجهیزات نبوده ایم.
در دوره طاغوت افسرهای ارشد ما به دانش تجهیزات وارداتی دسترسی نداشتند
معاون آماد و پشتیبانی نزاجا گفت: (در دوره طاغوت) شوروی سابق مقابل آمریكا بود و ما در لبه نبرد با شوروی بودیم و انبارهای ما در اصل انبار آمریكا بود تا بتواند برای مبارزه با شوروی از خاك ما استفاده كند. هزینه این تقابل را ما پرداخت میكردیم. مستشاران حاضر در ایران مسئولیت كار با تجهیزات را بر عهده داشتند و اجازه نمیدانند حتی افسرهای ارشد ما به دانش آن دسترسی داشته باشند.
تمامی تجهیزات نظامی مورد نیاز كشور در داخل تولید میشود
او با بیان اینكه ما در ارتباط با تجهیزات نظامی كاملا در تحریم هستیم و البته با استفاده از دانش بومی نخبگان به این تجهیزات خارجی نیاز هم نداریم گفت: ما تمامی این تجهیزات را در داخل كشورمان تولید میكنیم.
8 سال دفاع مقدس به ما درس داد تا روی پای خودمان بایستیم
سرتیپ دوم علیپور تاكید كرد: 8 سال دفاع مقدس به ما درس داد تا روی پای خودمان بایستیم و خودكفا بشویم لذا جهاد خودكفایی بویژه در ارتش جمهوری اسلامی ایران زده شد . در زمان جنگ با كمبود روبرو بودیم و اگر ما فناوری تولید موشك را داشتیم قطعا جنگ 8 سال طول نمیكشید.
معاونت تحقیقات جهاد خودكفایی نزاجا تا كنون 400 پروژه تحقیقاتی را به ثمر رسانده است
او گفت: سازمان جهاد خودكفایی در سال 62 بنا به پیشنهاد مقام معظم رهبری كه در آن زمان تاسیس در سال 73 معاونت تحقیقات جهاد خودكفایی در نیروی زمینی ارتش تغییر نام داد و تا كنون بیش از 400 پروژه تحقیقاتی داشتهایم كه آوردههای بسیار خوبی به همراه داشته است.تانك ذوالفقار یكی از این نمونهها است.
تمام قطعات گلوگاهی تجهیزات نظامی در مركز شهید زرهرن ساخته میشود
وی با بیان اینكه تجهیزات نظامی نیازمند آلیاژهای خاص و دستگاههای بسیار پیشرفته هستند گفت: در مركز شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش تمامی قطعات گلوگاهی تجهیزات ساخته میشود و حتی قدرت آمادگی رزمی بالگردهای نیروی زمینی 20 درصد افزایش پیدا كرده چون در حال حاضر قطعات این بالگردها در «صنایع یا علی» هوانیروز تولید میشود و توانمندی داریم نیازهای شركتهای داخلی هواپیمایی و خودروسازی را تولید و تامین كنیم.
از دهه 90 بواسطه تحریمها نتوانستیم وسایل خاص نظامی را وارد كنیم
او در ادامه با بیان اینكه پس از دفاع مقدس برخی تجهیزات مثل وسایل ترابری فرسوده شده بود و برخی را از دست داده بودیم و باید برای آن فكری میكردیم. نه اینكه در گذشته وجود نداشت ما تحریم هم نبودیم اما تفكر ما این بود كه نوسازی انجام شده و از منابع خارجی الزامات خود را تهیه كنیم اما از دهه 90 تحریمها به ما اجازه نداد وسایل خاص نظامی و ترابری بویژه خودروهای فوق سنگین را از خارج تامین كنیم. به گونه ای نبود كه نتوانیم یگانهای رزمی را در زمان تعیین شده جابجا كنیم اما تحرك ما به حد امروز نبود و اگر قرار بود تیپی را جابجا كنیم حدود 48 ساعت طول میكشید چون برخی وسایل ما به تعمیر و تعویض قطعه نیاز داشتند.
ارتش میتواند در 48 ساعت 4 تیپ را در مسافتهای طولانی جابجا كند
معاون آماد و پشتیبانی نزاجا با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مقابله با تحریم ها گفت: مقام معظم رهبری پس از اعلام تحریمها فرمودند: «كهن جامه خویش پیراستن به از جامه عاریت خواستن.»
او با اشاره به افزایش تحرك و چابكی نزاجا تصریح كرد: ما میدانستیم خودروهایی داریم كه سابقه ای بیش از 40 سال دارد و باید به دلیل به صرفه نبودن خودروهای نو جابجا میكردیم اما بواسطه تحریمها و اینكه به ما تجهیزات ندادند ما از توانمندی مركز شهید زرهرن برای تولید بعلاوه پشتیبانی مناطق برای تعمیر استفاده كردیم و خودروهای خود را بهینه كردیم و حتی نظامیهای كشورهای متخاصم بویژه آمریكا درباره تحركات نیروی زمینی ارتش مطلب نوشتند كه چطور امكان دارد این نیرو بتواند نهایتا در 48 ساعت 4 تیپ را در مسافت حداقل و 400 كیلومتری تا بیش از 1 هزار كیلومتر جابجا كند؟
سه اصل ولایت محوری، عدالت محوری و شایسته سالاری سرلوحه كارهای نزاجا است
سرتیپ دوم علیپور در خصوص طرحهای نزاجا گفت: امیر حیدری فرمانده نیروی زمین ارتش از زمان انتصاب سه اصل ولایت محوری، عدالت محوری و شایسته سالاری را سرلوحه كارهای خود قرار دادند و برای این اصول 31 طرح تعریف كردند كه طرحهای ذوالجناح(ارتقاء تحرك) طرح امام محمدباقر(ع) (حمایت از رانندگان) و طرح رعد ( نگهداری و نوسازی و بهینه سازی مهمات) از جمله این طرحها است.
یك واحد آپارتمان، امتیاز مكانیك و تعمیركارهای برتر یگانهای نزاجا است
وی در توضیح بیشتر در خصوص طرح ذوالجناح نزاجا گفت: عملكرد یگانها از نظر نگهداری در طول سال ارزیابی میشود. به مكانیك و تعمیركار یگانی كه بهترین عملكرد را داشته باشد یك واحد آپارتمان به عنوان امتیاز داده میشود و این انگیزه ای برای نیروها است. زمانی در یك تیپ پشتیبانی، بیشتر از یك تعمیركار تانك نداشتیم اما امروز در یك تیپ بیش از 15 تعمیركار تانك میبینید كه كارشان دیده میشود و رقابت در بین آنها وجود دارد.
در 5 سال اخیر رانندگان خودروهای سنگین و فوق سنگین نزاجا یك حادثه هم نداشته اند
او در خصوص طرح امام محمد باقر(ع) با حمایت از رانندگان نزاجا هم گفت: در طول 4 تا 5 سال گذشته پیمایشی برای هفت منطقه پشتیبانی حدود 151 هزار راه بار با انواع خودروهای سنگین و فوق سنگین در قالب 75 میلیون كیلومتر مسافت جابجا شده است در حالیكه حتی یك حادثه منجر به جرح و فوت نداشته ایم و همه اینها نتیجه اجرای این طرح است كه اگر رانندگان كار خود را به درستی انجام داده و تخلفی مرتكب نشوند امتیازات خوبی خواهند گرفت.
علیرغم تحریمها و تورم، تحرك نزاجا از 19 به 100 درصد رسیده است
سرتیپ دوم علیپور تاكید كرد: امروز نیروی زمینی ارتش پیشرفت بیشتری كرده و بیشتر در اذهان مردم است . علیرغم تحریمها و تورم اقتصادی تحرك نزاجا از 19 به 100 درصد رسیده است.
تامین امنیت بر عهده نیروهای مسلح است
وی در خصوص نقش نیروی زمینی ارتش در رفع بحران دوران كرونا اظهار داشت: ارتش فدای ملت، یك شعار نیست بلكه حرف دل ما است. امنیت با ارزش ترین چیزی است كه بشریت به آن نیاز دارد و تامین امنیت بر عهده نیروهای مسلح است. در سایه امنیت آرامش و آسایش وجود خواهد داشت. نیروهای ارتش در تمامی حوادث مثل سیل و زلزله حضور دارند و حضورشان بسیار پر رنگ است اما در مورد كرونا وضعیت بسیار خاص و شرایط برخی استان ها بویژه قم و گیلان بسیار بحرانی بود و نیازمند كمك ارتش بودند.
با مشاوره روانشناسان نزاجا 50 درصد تختهای بیماران كرونایی گیلان خالی شد
او افزود: در بازدیدی كه داشتم تمام بیمارستان های گیلان پر از بیمار بود اما با امكانات ارتش سعی كردیم دو ورزشگاه را تجهیز كنیم. بیشتر بیماران كرونایی بر اساس اظهار نظر كارشناسان نیروی زمینی از بیماری میترسیدند و استرس داشتند. در همین راستا تمامی كارشناسان نزاجا بویژه نیروی لشكر 16 زرهی و تیپهای همدان، زنجان و قزوین احضار شده و از آنها خواستیم با بیماران صحبت كنند. پس از یك هفته 50 درصد تختهای بیمارستانهای گیلان خالی شد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.