پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

در گفتگو با رادیو تهران عنوان شد؛ قوه قضاییه موظف است؛سالی 10 درصد نرخ جرایم را در برنامه هفتم پیشرفت كاهش دهد+فایل صوتی

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی كل كشور به رادیو تهران گفت: بخش زیادی از بزهكاران؛ افرادی هستند كه ترك تحصیل كرده اند. قوه قضاییه در برنامه هفتم پیشرفت موظف شده؛ سالی 10 درصد نرخ جرایم را كاهش و تا پایان برنامه هفتم، شاخص‌های اجتماعی را 25 درصد افزایش دهد.

1403/07/01
|
07:43
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدحسین صادقی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی كل كشور با سومین برنامه از سری دوم برنامه «پل مدیریت» كه 28 شهریورماه به مناسبت بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید پخش شد در خصوص كودكان بازمانده از تحصیل گفتگو كرد.

بازماندگی از تحصیل در روستاها بیشتر از شهرها است
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی كل كشور در خصوص تعریف بازماندگی از تحصیل گفت: بازماندگی از تحصیل به تمام عواملی گفته می‌شود كه سبب می‌شود فردی كه در سن آموزش است و اصطلاحا لازم التعلیم است نتواند از خدمات آموزشی رسمی در نظام آموزش و پرورش بهره‌مند شود.
او افزود: بازماندگی از تحصیل در خصوص افراد با كمتر از 18 سال در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم مصداق دارد. هرچه از مقطع ابتدایی فاصله میگیریم میزان بازماندگی از تحصیل بیشتر می‌شود. همینطور بازماندگی از تحصیل در مناطق روستایی بیشتر از مناطق شهری است.

با افرادی كه شرایط تحصیل را برای كودك فراهم نكنند، برخورد قانونی می‌شود
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی كل كشور تاكید كرد: بی‌میلی و بی‌رغبتی؛ بیماری جسمی و ذهنی كودكان و عدم تمایل و بی‌تفاوتی والدین نسبت به تحصیلات كودك، عدم دسترسی به سیستم آموزشی و عوامل خاص مثل كوچ رو بودن عشایر می‌تواند به بازماندگی از تحصیل منجر شود.
صادقی گفت: اگر فردی یا مجموعه ای، عامداً و عالماً شرایط تحصیل را برای كودك فراهم نكند مثل والدین، اقدام آنها توصیف جزایی دارد و با قید مجازات با آنها برخورد می‌شود. بنابراین این موضوع انقدر مهم است كه در صورت غفلت، قانونگذار به شدیدترین روش با آنها برخورد می‌كند.

دانش آموزانی كه تمایلی به تحصیل ندارند باید تحت مشاوره قرار بگیرند
او گفت: فرایند مواجهه با دانش‌آموزانی كه تمایلی به تحصیل ندارند متفاوت است. شخصی كه بیماری جسمی و ذهنی دارد باید از امكانات آموزشی متناسب تحت نظر بهزیستی بهره‌مند شود. این افراد باید از ابزارهای كارشناسی مثل مشاوره بهره‌مند شوند تا علت عدم تمایل آنها مشخص شود.

رفتار و ادبیات گفتاری نامناسب برخی دانش‌آموزان باید در مدرسه اصلاح شود
او در خصوص دلایل دیگر ترك تحصیل دانش آموزان خاطرنشان كرد: بخشی از بازماندگی از تحصیل به دلیل این است كه برخی والدین حس می‌كنند فرزندانشان دوستان خوبی در مدرسه ندارند و حتی فرزندانشان رفتارهای بدی را در مدرسه می‌آموزند به همین جهت به مدرسه اعتراض می‌كنند. انتقال این افكار به دانش‌آموز مذكور می‌تواند موجب فرار آنها از تحصیل شود چون آنها امكان بهبود شرایط زندگی خود را ندارند به همین جهت مدرسه و تحصیل را رها می‌كنند. والدین باید به این نكته توجه داشته باشند؛ رفتار و ادبیات گفتاری نامناسب برخی دانش‌آموزان باید در مدرسه اصلاح شود.

وظیفه حاكمیت، فراهم كردن زمینه تحصیل آحاد مردم تا پایان مقطع متوسطه است
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی كل كشور با تاكید بر اینكه آموزش و پرورش به تنهایی قادر به تحقق همه اهداف آموزشی و پرورشی نیست گفت: آموزش و پرورش برای به حداكثر رساندن پوشش تحصیلی باید از بخشهای دیگر حاكمیتی مثل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و سازمان روانشناسی استفاده كند .
صادقی تاكید كرد: بر اساس اصل سوم قانون اساسی حاكمیت وظیفه دارد برای آحاد مردم زمینه تحصیل را تا پایان مقطع متوسطه فراهم كند.

آمار سامانه وزارت آموزش و پرورش از بازماندگان تحصیل باید بروزرسانی شود
وی در ادامه با اشاره به اینكه آمار سامانه وزارت آموزش و پرورش از بازماندگان تحصیل كامل نیست و باید بروزرسانی شود گفت: در این آمار، اسامی افرادی قید شده كه اطلاعات هویتی آنها اعم از سجل و كد ملی در سامانه سازمان ثبت احوال ثبت شده و در آمار رسمی هستند. اما افرادی هم هستند كه سجل ندارند و حتی هویت رسمی آنها در سامانه ثبت احوال وجود ندارد مثل برخی افراد در استان‌های شرقی كشور كه در این آمار نیامده اند.
صادقی افزود: ضمن اینكه جابجایی‌ها هم ممكن است در سامانه آموزش و پرورش ثبت نشود .به عنوان مثال افرادی هستند كه شناسنامه آنها از تهران صادر شده اما در كشور تغییر مكان داده و یا حتی به خارج از كشور مهاجرت كرده اند اما سامانه آموزش و پرورش همچنان آنها را در آمار بازماندگان از تحصیل آورده است به همین جهت به نظر میرسد این سامانه نیازمند بروزرسانی است.

آموزش و پرورش به همكاری دستگاههای دیگر نیاز دارد
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی كل كشور در ادامه گفتگو با رادیو تهران با بیان اینكه تمامی اطلاعات افراد بازمانده از تحصیل و علت بازماندگی در سامانه شهید محمودوند آموزش و پرورش ثبت می شود گفت: تا كنون نزدیك 20 مورد كه موجب بازماندهی تحصیل شده اند، استخراج شده و از ظرفیت دستگاه‌ها برای رفع این مشكل استفاده می‌شود.
او اظهار داشت: بخشی از این مشكلات بسیار بغرنج هستند. برخی كودكان با فقر مواجهند؛ بی‌‌سرپرست یا بدسرپرست هستند و ناچار در مواردی مثل كودكان روستایی مجبور به كارند در مواردی آموزش و پرورش از ظرفیت خود استفاده كرده و در برخی موارد از دستگاه‌های دیگر كمك می‌گیرد تا زمینه تحصیل همزمان این كودكان هم فراهم شود.در مجموع آموزش و پرورش نیازمند كمك دستگاه‌های حاكمیتی دیگر و بنیادهای خیریه و سمن‌ها است.

حضور كودكان بازمانده از تحصیل را به 123 اطلاع دهیم
او یادآور شد: رصد كودكان بازمانده از تحصیل با آموزش و پرورش است و موظف است این مورد را به دستگاه‌های دیگر مثل بهزیستی، كمیته امداد و حتی مرجع قضایی اطلاع دهد. علاوه بر اینكه ما هم مسئولیت شهروندی داریم. اگر كودكی را با این شرایط دیدیم باید به 123 و حتی آموزش و پرورش منطقه اطلاع‌رسانی كنیم.

قوه قضاییه در برنامه هفتم موظف شده؛ سالی 10 درصد نرخ جرایم را كاهش دهد
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی كل كشور در ادامه این گفتگوی رادیویی تاكید كرد: آموزش و پرورش باید موجب جذب كودكان به تحصیل شود و گفت كه اگر به تحصیل فرزندان توجه نشود آنها در معرض آسیب‌دیدگی و آسیب‌رسانی به جامعه (بزه دیده و بزهكار) قرار می‌گیرند. وظیفه آموزش و پرورش فقط آموزش خواندن و نوشتن نیست بلكه در مدرسه به آنها مهارت زندگی و سلوك اجتماعی را یاد داده و به آنها امنیت و مصونیت می‌دهد تا در آینده عنصری مناسب برای جامعه باشند.

بخش زیادی از بزهكاران افرادی هستند كه ترك تحصیل كرده اند
صادقی تاكید كرد: بخش زیادی از بزهكاران افرادی هستند كه ترك تحصیل كرده اند. اگر ما به موقع آنها را شناسایی كرده و به مدرسه بازمی‌گرداندیم شاید بزهكار نمی‌شدند و به عنوان بزه‌دیده از آنها یاد نمی‌كردیم. لذا قوه قضاییه در برنامه هفتم پیشرفت وظیفه دارد سالی 10 درصد نرخ جرایم را كاهش و شاخص‌های اجتماعی را تا پایان برنامه هفتم 25 درصد بهبود دهد. یعنی بازماماندگان از تحصیل تا پایان این برنامه باید 25 درصد كاهش یابند.

برای بهبود شاخص‌های اجتماعی؛ برنامه‌ها باید مبتنی بر واقعیات نوشته شوند
صادقی تاكید كرد: برای بهبود شاخص‌های اجتماعی؛ برنامه‌ها باید مبتنی بر واقعیت و اختیارات نوشته شوند و امیدواریم با اهتمام دولت چهاردهم و كمك دستگاه‌ها این هدف محقق شود.

بازماندگی از تحصیل می‌تواند موجب افزایش بزهكاری و جرائم در جامعه شود
او در پاسخ به اینكه چرا مدارس دولتی دانش آموزان با معدل پایین را ثبت نام نمی‌كنند؟ گفت: بازماندگی از تحصیل مورد بسیار مهمی است كه می‌تواند موجب افزایش بزهكاری و جرائم در جامعه شود به همین جهت دادستان كل كشور در مورخ 7 شهریور سال جاری بخشنامه ای را به تمامی دادستان ها ابلاغ و تكالیفی را مقرر كردند كه رصد تمامی موارد جاماندگی از تحصیل از آن تكالیف است.

شرط معدل مدارس، برای ثبت نام نكردن دانش‌آموزان؛ قانونی نیست
او با تاكید بر اینكه شرط معدل مدارس، برای ثبت نام نكردن دانش‌آموزان قانونی نیست؛ افزود: بر اساس این ابلاغیه در جاییكه دادستانی امكان مداخله دارد؛ باید تذكر لازم را به دستگاه‌هایی كه وظیفه قانونی را ترك كرده بدهد و با استفاده از ابزارهای قانونی، شرایط را ارزیابی كرده و به مدارسی كه از ثبت نام دانش‌آموزی بدون دلیل خودداری می‌كنند تذكر بدهد.
او گفت: یك نفر از طرف دادستانی به عنوان نماینده برای هر استان به آموزش و پروش معرفی می‌شود كه دارای اختیارات قانونی است و در صورت نیاز، مداخله قانونی خواهد كرد. در این موارد والدین شاكی می‌توانند برای شكایت به دادسرا یا نمایندگان دادستانی كه به آموزش و پرورش معرفی شده اند مراجعه نمایند.

بیشترین میزان بازماندگی از تحصیل مربوط به سیستان و بلوچستان است
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی كل كشور در پایان گفتگو با رادیو تهران گفت: سیستان و بلوچستان با 21 درصد؛ شهرستان‌های استان تهران و شهر تهران با 15 درصد ، خراسان رضوی با 11 درصد، خوزستان با 7 درصد و فارس 5 درصد؛ 5 استان كشور هستند كه به ترتیب بیشترین بازمانده تحصیل را در خود جای داده اند.

سری دوم برنامه «پل مدیریت» به تهیه كنندگی اكبر محمدی خانی چهارشنبه‌ها ساعت 12:30 با حضور مسئولان سازمان‌ها و نهادهای كشور و استان تهران بر روی آنتن رادیو تهران می‌رود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت