سعدآباد شنبه تا چهارشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

رادیو تهران

سعدآباد

قانون اساسی ایران ؛ یكی از مترقی‌ترین و دموكرات‌ترین، قانون‌های اساسی جهان است+فایل صوتی

دبیر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به مترقی و دموكراتیك بودن قانون اساسی ایران گفت: یكی از موضوغاتی كه از آن غافل شده ایم همین است كه هنوز با قانون اساسی كشورمان به خوبی آشنا نیستیم.

1402/09/14
|
08:15
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، 12آذرماه 1358 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب شد كه یكی از مترقی‌ترین قانون‌های اساسی جهان است به همین بهانه برنامه سعدآباد رادیو تهران با مجتبی یوسفی دبیر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت و گو كرد.

دبیر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه وظایف قوای سه گانه صراحتا در قانون اساسی آمده است گفت: به نظر می‌رسد یكی از موضوعاتی كه از آن غافل شده ایم همین است كه مردم هنوز به طور كامل نمی‌دانند وظایف قوای سه گانه و دیگر نهادها در قانون اساسی چیست و ما نتوانسته ایم اطلاع رسانی درستی داشته باشیم.

وی با بیان اینكه جزو اولین اقدامات امام خمینی(ره) تشكیل مجلس خبرگان با رأی مردم و به عنوان یكی از اولین قوانین قانون اساسی بود گفت: این امر نشانگر این است كه امام راحل(ره) واقعا اعتقاد داشتند كه كار مردم باید به مردم سپرده شود.به نظر می‌رسد ما بعدها نتوانسته ایم روشنگری لازم در مورد قانون اساسی را برای مردم انجام دهیم.
یوسفی با اشاره به اصول 19 تا 42 قانون اساسی كه در حوزه حكمرانی و وظیفه قوای مختلف نسبت به مردم تدوین شده است گفت: اصول استقلال، حریت، عدالت، جلوگیری از تبعیض و اجازه به مردم برای تصمیم‌گیری از اصول مترقی و دموكراتیك قانون اساسی است كه بعد از تایید حضرت امام(ره) به رأی مردم گذاشته شد .

دبیر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در خصوص نگاه منفی برخی رسانه‌ها و مردم نسبت به قانون اساسی كه یكی از مترقی‌ترین و دموكرات‌ترین قوانین جهان در چارچوب یك نظام دینی است گفت: برخی می‌گویند بر اساس قانون اساسی رأی مردم خیلی تاثیرگذار نیست. اما اگر 177 اصول قانون اساسی را مطالعه كرده باشیم متوجه مترقی بودن آن خواهیم شد.

وی افزود: نظام جمهوری اسلامی، نخبگان زیادی دارد و به ایرانی بودن و پرچم كشورمان هم افتخار می‌كنیم اما باز هم درحوزه آموزش بسیار ضعیف عمل كرده ایم. برخی كشورها كه قانون مترقی نداشته اند و تغییرات حكومتی را به رأی مردم نمی‌گذاشتند باز هم اولین كاری كه روی آن به عنوان آموزش رسمی كار می‌كنند آموزش و آشنایی با اصول قانون اساسی كشورشان است.

یوسفی در پاسخ به اظهارات بوجاریان مجری برنامه سعدآباد مبنی اینكه انتظار ما این است كه مجلس قوانینی تصویب كند تا مردم بتوانند با آموزش بیشتر با قانون اساسی و وظایف قوای سه گانه و نهادهای مختلف آشنا شوند گفت: به نظر می‌رسد این دغدغه درست است. اینها باید به صورت زیربنایی به ویژه توسط آموزش و پرورش انجام شود. یكی از اقداماتی كه در مجلس یازدهم انجام شد طراحی سامانه تعاملی با مردم و شفافیت آراء در راستای اطلاع رسانی بیشتر است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعدآباد