خشایار اعتمادی در گفتگو با برنامه «پشتصحنه» رادیو تهران از دلایلش برای خداحافظی از خوانندگی گفت.
«خشایار اعتمادی»، خواننده موسیقی پاپ، از سال 1374 با آهنگ «راز پنهان» به دنیای موسیقی وارد شد. او را میتوان از پرچمداران موسیقی پاپ در دهه 70 به شمار آورد. اعتمادی با خواندن ترانه «بارون» از احمد شاملو به شهرت رسید.
خشایار اعتمادی در روزهای گذشته در اعتراض به وضعیت كیفی موسیقی پاپ و سلطه نگاه تجاری به موسیقی در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود اعلام كرد كه پس از 27 سال فعالیت حرفهای از دنیای موسیقی خداحافظی میكند.
برنامه پشت صحنه رادیو تهران به همین بهانه با او گفتگو كرد، اعتمادی در ابتدای صحبتش گفت: اعتقاد من این است كه فضای موسیقی امروز ما، فضایی شریف و تمیز نیست، یعنی امكان ندارد كه بیشتر مركزهای پخش، بدون حمایت، هماهنگی و اطلاع بخشی از مدیران ما به این شكل در انحصار یك عده گزینش شدهای باشند كه همان افراد عرصه های مختلفی را فضای مجازی برای اطلاع رسانی و كنسرتها در اختیار دارند.
اعتمادی ادامه داد: اگر خواننده متعلق به خودشان باشد، شرایط را برایش مهیا میكنند كه هر سال هزار كنسرت برگزار كند و تور اروپا و آمریكا داشته باشند. این قضاوت با مردم است كه آیا كسانی كه برای برگزاری كنسرت پاپ به خارج میروند، نمایندگان محق و شایسته موسیقی پاپ داخل كشور هستند؟
وی افزود: وقتی كه من وارد این حرفه شدم، برای پخش آثار فقط صدا و سیما و لاله زار بود. صدا و سیما با 4 اولویت بندی حمایت، هدایت، كارشناسی و ممیزی فضا را برای موسیقی پاپ باز كرد. بدون رودربایستی باید گفت كسی كه خطر مواجهه مردم با موسیقی پاپ را به جان خرید، صدا و سیما بود.
این هنرمند در بخش دیگری از گفتگو با رادیو تهران مطرح كرد: فقط بحث خشایار اعتمادی نیست. هنرمندهایی در این سطح، الان دارند به شكل بازیچه در كما قرار میگیرند. سالی 4-5 شب برایشان كنسرت میگذارند كه فقط باشند. نمیخواهم اسم بیاورم اما هنرمندهای دیگری داریم كه هیچ كدام از قابلیتهاب آنان را ندارند و روزی 2 بار اجرا میكنند.
وی بیان كرد: ما در موسیقی كسوتهای مختلف داریم. نمیگویم همه مدیران، بی شك بخشی از مدیران موسیقی ما، بخش اقتصادیشان به بخش فرهنگشان خیلی اولویت دارد. درباره این كه دستشان با دیگران در یك كاسه است، قضاوت نمیكنم. بخش كاریزماتیك مدیریت ما، متاسفانه اولویت فرهنگ نداشته اما اولویت اقتصاد فرهنگ را داشت و به صورت گزینشی یكسری افراد را به عنوان كاسبی انتخاب كرد كه حتی آنها هم به نظر من تهیه كنندههای موسیقی نیستند. تهیه كننده موسیقی باید بداند كه كاری را كه در آن سرمایهگذاری میكند، در واقع سودش اندیشه سازی و فرهنگ سازی برای جامعه است.
خشایار اعتمادی در بخش دیگری از این گفتگوی رادیویی گفت: اگر محتوای شعرهای موسیقی ما را ببینید، گاهی از سطح محاوره جامعه نیز پایینتر است. به لحاظ ساختار موسیقایی هارمونیهای خاص، سازهای آكوستیك، ملودیهای خاص و ... را نمیبینید.
در این برنامه خشایار اعتمادی در پاسخ به پرسش یكی از مخاطبان كه چرا از ایران نرفتید، گفت: من دو بار برایم فرصت بود كه از ایران بروم اما نرفتم. من مملكتم را دوست دارم. من اعتقاداتم را دوست دارم. اگر یك روز مجبور شوم به خارج از كشور بروم، به هیچ وجه برای خوانندگی از ایران خارج نخواهم شد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360