پشت صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

نصرالله حدادی: این روزها چهره‌ها تنها محبوب قشری خاص هستند


مشهوریت و چهره شدن موضوع دیگر گفتگوی پشت صحنه‌ی رادیو تهران در بیست و چهارمین روز اردیبهشت بود كه توسط پژوهشگر تاریخ و تهران‌شناس ایرانی، برای مخاطبان رادیو تهران به آن پرداخته شد.

1399/02/25
|
14:03
|

نصرالله حدادی، مهمان این برنامه‌ی رادیو تهران برای بررسی این مساله داستانی را متعلق به زمانه‌ای كه رسانه‌ها به شیوه‌ی امروزی در دسترس مردم نبوده و محبوبیت و شهرت جور دیگری برای افراد رقم زده می‌شد برای مخاطبان این رسانه روایت كرد.

حدادی به مجری پشت صحنه‌ی رادیو تهران گفت: در آن زمان كه رسانه‌ها قدرت نداشتند افرادی بودند كه با نام و حسن شهرت، سلبریتی می‌شدند و مردم آنان را تنها به نیكی می‌شناختند. كم نبودند افرادی كه در گذشته به خاطر اعمال و رفتار و كردارشان شهره‌ی خاص و عام بودند. شاید مردم نام دكتر "محمدرضا حكیم زاده" را نشنیده باشند اما كاری كه ایشان انجام دادند برای بسیاری از مردم در سراسر ایران شناخته شده است.
وی افزود: مردم وقتی نام كهریزك را می‌شنوند بلافاصله یاد آسایشگاه خیریه‌ی كهریزك می‌افتند. آسایشگاه خیریه ی كهریك در سال 1352 و به همت آقای دكتر محمدرضا حكیم زاده كه اصالتا لاهیجانی بودند تاسیس شد. ایشان در جوانی با شخصی از هموطنان مسیحی ما در رشت كه بنیانگذار اولین داروخانه‌ی شبانه روزی در ایران بود و به قول امروزی‌ها داروخانه‌ی متعلق به بخش خصوصی را تاسیس كرد آشنا شد. او نخستین كسی است كه در شهر رشت در نزدیكی مزار مرحوم میرزا كوچك خان جنگی اولین آسایشگاه سالمندان را برای افراد سالخورده درست كرد.

حدادی گفت: دكتر حكیم‌زاده از "آرسن میناسیان" یاد گرفت كه چگونه انسان نیكوكاری باشد. بعد از آمدن به تهران با مدیر بیمارستان فیروز آبادی آشنا شد و مدتی در آنجا رییس بیمارستان بود. روزی در معبری شخصی را دید كه زخمی و ناتوان بود و این صحنه بسیار به او گران آمد. یك آجر برداشت و آن را به كهریزك برد و از خانم اشرف امینی، دختر مظفرالدین شاه كه در كهریزك زمین‌های كشاوری زیر كشت چغندر قند داشت، درخواست كرد تا به او در آن محله برای انجام كار خیری زمین بدهد.

این پژوهشگر در ادامه‌ی روایت گفت: پس از دریافت زمین‌ها، سالنی را در آن مكان ساخت تا بتواند از افراد ناتوان و به عبارت امروزی كارتن‌خواب مراقبت كند. در خاطرات خانم اشرف قندهاری، كه بنیانگذار مركز بانوان نیكوكار بنیاد خیریه‌ی كهریزك بوده و امروز در تهران شعبه‌های زیادی از این موسسه فعالیت دارند آمده است: شنیدیم چنین امری در كهریزك روی داده است و برای كمك به كهریزك رفتیم. در آنجا شاهد بودیم كه دكتر حكیم زاده به تنهایی در حال رسیدگی به جمع كثیری از افراد زخمی و ناتوان است كه در این محل جمع‌آوری شده بودند. به آنجا رفتیم به دكتر گفتیم آمدیم به او كمك كنیم و او گفت كه به كمك شما احتیاجی ندارم و وقتی برای بار سوم از او خواستیم كمك ما را قبول كند به ما گفت پس زمین را تی بكشید. به او گفتیم ما آمده‌ایم تا به بیمارها كمك كنیم و او گفت خانم محترم هر زمانی كه به این نتیجه رسیدید كه خودتان هستید كه به این بیمارها نیازمندید به اینجا بیایید. آنان به شما نیازی ندارند. او در خاطراتش نگاشته است كه این حرف دكتر حكیم زاده خیلی مرا تكان داد. واقعا به این نتیجه رسیدم كه برای آرامش روحم، منم كه به این افرادی كه مورد آسیب‌های اجتماعی قرار گرفته‌اند نیاز دارم.

حدادی گفت: پس از آن بسیاری از خیرین به آن مكان رفتند و امروز شاهد این هستیم كه این خدمات كهریزك حتی به خانه‌ها كشیده شده و از نیازمندان در خانه ی‌خودشان حمایت می‌كنند.
این پژوهشگر تهران شناس خاطرنشان كرد: با توجه به روایات اینچنینی از چگونگی چهره شدن در روزگار بدون رسانه و فضای مجازی به این نتیجه می‌‎رسیم وقتی فردی در زمانه‌ی جدید چهره‌ی معروفی می‌شود برای قشر خاصی مشهور شده است.
وی تاكید كرد: گذشت و فداكاری و دوستی و دیگر خواهی مال زیاد نمی‌خواهد و نیازمند دارا بودن دل بزرگ است.اگر كسی به این لذت برسد كه دیگر خواهی بعد از خودخواهی است و برای رسیدن به دیگر خواهی باید خودخواهی را كنار بگذاریم بسیاری از بدی‌ها از جهان بیرون رانده می‌شود و نهایتا اگر از نگاه من بخواهیم بررسی كنیم فقط می‌توانم بگویم كه "نام نیكی گر بماند زادمی، به كز او ماند سرای زرنگار"

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
پشت صحنه