پشت صحنهی رادیو تهران، از دكتر لعبت گرانپایه، متخصص جراحی عمومی و چهرهی مردمی سال 97 دعوت كرد تا از فعالیتهای خیرخواهانهاش در ارتباط با جراحی و ویزیتهای رایگان مردم مناطق محروم كشور برای مخاطبان رادیو تهران بگوید.
این پزشك ایرانی كه در كارنامهی فعاللیتهای پزشكیاش هزار و 500 جراحی رایگان در مناطق محروم كشورمان و 54 هزار ویزیت رایگان دارد عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران و بیمارستان سینا است و مدیریت انجمن غیردولتی "سبا" ، مركز تخصصی پیشگیری از سرطان سینه در بانوان را برعهده دارد.
او كه متولد سال 1343 است و در سال 61 وارد دانشكدهی پزشكی شده در گفتگو با مصطفی امامی، مجری پشت صحنهی رادیو تهران در هفتم خرداد گفت: هر كسی در هر شغلی كه هست اگر با خدا معامله كند و بداند كه بخشی از زندگیش مربوط به خودش نیست و برای مردم زندگی میكند قطعا بركات آن را از خدا گرفته و زندگی درخشانی خواهد داشت.
این جراح عمومی گفت: تعداد ویزیت و جراحیهای رایگانی كه ذكر شده مربوط به كل تیم داوطلبان درمانگر است. این تیم به نام "مدد" مشهور شده است. ما از سال 90 مسافرت به مناطق محروم را آغاز كردیم. ایدهی این فعالیت از زمان دبیرستان در فكرم بود .از همان دوران علاقهمند بودم وارد رشتهی پزشكی شده و تیمی را رهبری كنم تا آمادهی همكاری با من برای مسافرت به نقاط محروم كشور و مداوای بیمارانی كه دسترسی به امكانات درمانی ندارند باشند.
وی افزود: سال 90 از نظام پزشكی با من تماس گرفتند و اطلاع دادند طرحی تدوین شده كه برای اجرای آن قرار است تیمی از پزشكان به نقاط مختلف كشور اعزام شوند و خوشبختانه توانستم در این تیم همكارانم را همراهی كرده و به یاری محرومان جامعه بشتابم.
وی در ادامه از دلایل انتخاب این رشته و آرزوی مداوای بیماری پدرش گفت.
دكتر گرانپایه در این رابطه گفت: چهار پنج ساله بودم كه آرزوی مداوای سرفههای پدرم را داشتم. مرحوم پدرم سیگار زیاد میكشید و سرفههای سختی میكرد. من همیشه آرزو داشتم پزشك شوم تا بتوانم سرفههای ممتد پدرم را درمان كنم. متاسفانه وقتی 9 ساله بودم او را بر اثر ابتلا به سرطان ریه از دست دادم. چون هرگز نتوانستم به آرزوی زمان خردسالیام دست یابم آرزوی دیگری در قلبم شكل گرفت و آن هم مداوا كردن پدر و مادرهای دیگران بود.
این پزشك ایثارگر تاكید كرد: واقعیت این است كه هر نوع محرومیتی خالق توانایی و خلاقیتهایی جدید در افراد است. من هم به دنبال محرومیت از حضور پدر در زندگیام و شرایط سخت تحصیل در شهرستان و دیدن افرادی كه نمیتوانستند برای درمان به پزشك مراجعه كنند آنقدر تلاش كردم تا آرزویی كه داشتم برایم محقق شود و دیگر شاهد رنج و عذاب مردمم به خاطر عدم دسترسی به پزشك و مداوای اساسی نباشم.
وی در مورد نخستین عمل جراحی كه انجام داده است گفت: در دوران رزیدنتی آپاندیسیت یك جوان را جراحی كردم . در زمان جراحی ضربان قلبم خیلی بالا رفت و وقتی عمل را خوب انجام دادم بنا بر رسم قدیمی به تمامی همكارانم شیرینی دادم. اولین جراحی رایگان من هم در نخستین سفرم به منطقه ی "بازفت" از توابع شهرستان كوهرنگ در جنوب چهار محال بختیاری و شمال خوزستان انجام گرفت. این مطنقه یكی دو ساعتی با شهرستان ایذه فاصله داشته و جادهی پر پیچ و خم و خطرناكی دارد.
دكتر گرانپایه در ادامه گفت: در تعطیلات 14 و 15 خرداد سال 90 بود كه به این منطقه سفر كردیم. در آنجا فقط یك اتاقك سه چهار متری برای "بهورز" در نظر گرفته شده بود و تیم 12 نفری ما جایی برای استراحت نداشت. از قبل هم اعلام كرده بودند كه قرار است تیم ما به آن منطقه برود بنابراین در طول دو روز و نیمی كه در این منطقه بودیم بیش از سه هزار ویزیت انجام دادیم و جراحیها هم در كانتینر و با استفاده از موتور برق آن برای روش كردن فضا و استفاده از تخت اتاق عمل صورت گرفت. یادم است كه در سه چهار ساعت حدود 37 ختنه انجام دادم.
دكتر گرانپایه گفت: در تیم ما ارتوپد و چشم پزشك، متخصص گوش و حلق و بینی، اورولوژیست، متخصص زنان ، دندان پزشك و جراح عمومی كه خودم بودم وجود دارد. در چند سفر هم جراحی ترمیمی داشتیم و 333 تا از جراحیها هم كاملا مربوط به خودم بوده و باقی جراحی ها در تخصص سایر اعضای تیم ما بود.
عضو هیات علمی دانشكدهی علوم پزشكی تهران گفت: من از سال 79 مطب دارم و از حرفهام استفاده ی مادی میكنم . ممكن است بنا به تشخیصم از برخی بیمارانم هم هزینهی ویزیت را دریافت نكنم.
وی در مورد احساسس در زمان رفتن به مناطق محروم كشور گفت: رفتن به مناطق محروم و جادههای پر خطر برای كمك به مردم علاقهی خاصی به خلق خدا را میطلبد زیرا باید مدتی خانوادههایمان را رها كرده و در جادههای پر خطر مسافرت كنیم. سفری كه شاید هرگز بازگشتی به دنبال نداشته باشد.
این چهرهی مردمی كشورمان در سال 97 گفت: من و 23 نفر همكارم كارمان را كاملا به خاطر حال دلمان انجام میدهیم و به خاطر رضای خدا و علاقه به مردم وطن است كه به مناق محروم سفر میكنیم. قطعا در هر سفر توانستیم یك یا دو نفر را از مرگ نجات دهیم و خوشحالم كه توانستم پس از گذراندن سختیهایی كه برای تحصیل و تلاشهایم در دوران رزیدنتی متحمل شدم به آرزویم دست یابم.
وی در پایان گفتگویش با پشت صحنه گفت: ما تا سال 95 كاملا فعالیتمان به دور از هرگونه تبلیغات بود و بسیاری از همكارانم هم نمیدانستند كه برای كمك به مردم به مناطق محروم سفر میكنیم. اما پس از آن به دلیل برخی از هجمههای وادر شده به جامعهی پزشكی در سایتها و رسانهها تیم ما نیز احساس كرد بهتر است گزارش خبری از كارهای خیری كه انجام داده به مردم ارائه دهد تا دیدگاهشان به پزشكان تغییر كند و فكر نكنند پزشكان كشورشان فقط برای جنبههای مادی است كه وارد این حرفه شدند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360