دكتر مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی و عضو كمیته ملی كشوری ستاد مبارزه با كرونا در گفتگو با پشت صحنه رادیو تهران گفت: چند شركت ایرانی در حال بررسی فرآیند ساخت و تولید دارو و واكسن كرونا هستند.
محرز در رابطه با تفاوت های بیماری كووید-19 و ایدز گفت : ایدز در حال حاضر بیماری كشنده ای نیست و تا زمانی كه بیمار از داروی مخصوص به این بیماری استفاده میكند، میتواند به عمر طبیعی خود ادامه دهد. البته محققین در حال مطالعه برای ساخت داروی قطعی این بیماری هستند. اما كووید-19 بسیار خطرناك تر از ایدز است و میزان انتقال این بیماری و درصد مرگ و میر آن فوق العاده بالا است. طبق مقاله ای ثبت شده در آمریكا، این ویروس جهش داشته و در حال حاضر سرعت انتقال آن بسیار بالا رفته است؛ بطوری كه اگر در گذشته شخص مبتلا به این بیماری در تماس با 10 نفربدون ماسك 5 نفر را نبتلا می كرده اما اگر این اتفاق هم اكنون و پس از جهش این ویروس رخ دهد قطع به یقین تمامی 10 نفر به این بیماری مبتلا خواهند شد.
وی افزود :اگر فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسك رعایت نشود، این ویروس به سرعت شیوع پیدا خواهد كرد؛ همانطور كه در تهران و چند استان دیگر شاهد این اتفاق هستیم. بالطبع با افزایش میزان ابتلا، میزان مرگ و میر و بیماران بد حال نیز افزایش پیدا خواهد كرد و به تعداد مرگ و میر هم اضافه خواهد شد. به خصوص در تهران كه اگر قبلا مراجعه بصورت فردی بوده، هم اكنون مراجعات بصورت خانوادگی شده كه اكثرا آنها در مراسم های عزا و عروسی به این بیماری مبتلا شده اند.
محرز همچنین از امكان ابتلا دوباره به این بیماری خبر داد و گفت : از ابتدای وقوع این پاندمی تا به امروز، هر لحظه نكته جدیدی در رابطه با این بیماری كشف میشود. علی رغم تولید آنتی بادی در بدن افراد مبتلا شده به این بیماری، امكان ابتلا مجدد به آن وجود دارد. در واقع این آنتی بادی ها پس از مدتی در بدن از بین میروند و احتمال ابتلا دوباره به این بیماری افزایش مییابد و هیچ آمار قطعی برای تخمین زمان از بین رفتن آنتی بادی ها در بدن افراد بهبودیافته وجود ندارد.
وی در راستای شایعاتی در خصوص ساخت واكسن كرونا گفت : از همان ابتدا چندین مركز به خصوص در انگلیس و آمریكا شروع به ساخت واكسن كردند و واكسن های خوبی نیز ساخته شده است كه مراحل اولیه تست و آزمایش را با موفقیت پشت سر گذاشته اند. البته هنوز هیچ اطلاعات دقیقی در رابطه با تعداد دفعات لزوم به مصرف و مصونیت دائم این واكسن ها وجود ندارد. اما در حال حاضر میدانیم این واكسن ها عارضه ندارند و ثابت شده است كه میتوانند مصونیت فعلی در افراد ایجاد كنند. اما زمان تولید انبوه و عرضه این واكسن ها همچنان مشخص نیست. بنابراین در حال حاضر تنها راه كنترل این بیماری رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسك میباشد. همانطور كه در ایام عید، شیوع این بیماری با استفاده از قرنطینه كنترل شد و درصد مبتلایان كاهش یافت اما با برخورد ناشایست مردم و عادی شدن این بیماری، دوباره شاهد افزایش میزان مبتلایان به این بیماری بودیم.
وی در ادامه افزود: واكسیناسیون برای تمام مردم جهان بسیار مشكل است و امكان تولید این تعداد از واكسن وجود ندارد. بنابراین كشور هایی كه این واكسن را تولید كرده اند و كشورهایی كه قادر به دریافت آن هستند، در صدر این جدول قرار میگیرند و مردم ساكن این كشور ها زودتر واكسیناسیون میشوند.
دكتر محرز گفت: باید تمام كشورها امكان تولید این واكسن را داشته باشد و بتوانند مایحتاج خود را تهیه كند. در ایران نیز بر روی تعدادی دارو مطالعه میشود و درصورت دریافت نتایج مثبت از این مطالعات، ما امكان تولید واكسن و دارو را داریم.
محرز عضو ستاد ملی مبارزه با كرونا در واكنش به اظهارات مجری برنامه پشت صحنه نسبت به شخصیت كاریزماتیك خود در بین مردم گفت : من تنها برای عشق و خدمت به مردم تلاش میكنم و همیشه با مردم صادق بوده ام و از هیچ ارگانی طرفداری و جانبداری نمیكنم.
دكتر مینو محرز در انتهای این گفتگوی رادیویی اظهار داشت: كادر درمان واقعا خسته هستند و مردم نیز دیگر تحمل این شرایط را ندارند. اما مسئله مهمی كه درحال حاضر مشكل ساز شده است مسئله اینفودمی است و خبرهایی كه در فضای مجازی فقط اضطراب ایجاد می كند. از مردم خواهش میكنم كه به توصیه های وزارت بهداشت و كمیته علمی كه جلسات متعددی برای سر و سامان دادن به این فاجعه دارند، توجه كنند. اما در همه جهان این عملكرد مردم است كه میتواند آینده كرونا را در جامعه تعیین كند.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360