پشت صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

دكتر مصطفی جلالی فخر: معاینه بالینی؛ تنها راه معتبر تشخیص كرونا


دكتر مصطفی جلالی فخر، پزشك و نویسنده ومنتقد سینما گفت: تست PCR و اسكن ریه روش هایی هستند كه در بسیاری از مواقع موثر در تشخیص كرونا نیستند در حال حاضر معاینه بالینی توسط پزشك معتبرترین راه تشخیص این بیماری است.

1399/05/26
|
15:13
|

دكترجلالی فخر در گفتگو با مصطفی امامی مجری پشت صحنه رادیو تهران درباره واكسن كرونای روسی اظهار داشت: نه تنها ما بلكه جهان هیچ اطلاعی از این واكسن ندارد و روسیه مدعی است كه این واكسن به مرحله تاثیرگذاری رسیده است. حتی مركز مطالعات بالینی روسیه با ارسال نامه ای به وزیر بهداشت روسیه اعلام كرده است كه این واكسن همچنان مراحل مطالعات بالینی را بطور كامل پشت سر نگذاشته و مسئول اخلاق پزشكی روسیه نیز در واكنش به این موضوع استعفا داده است.

وی افزود: در حال حاضر واكسن تولید شده توسط آكسفورد كه البته تحقیقات بالینی آن ناتمام است، قابل اعتمادترین واكسن موجود در جهان است. با نبود اطلاعات نمی‌توان تایید و یا تكذیبی كرد. واكسن روسی از نظر من قابل اعتماد نیست نه به این دلیل كه به درد نمی خورد بلكه ما نمی توانیم بگوییم این واكسن به درد می خورد این احتمال هم وجود دارد كه این واكسن تاییدیه بهداشت جهانی را هم بگیرد و تاثیرگذار باشد. حتی شایعاتی مبنی برعدم تست این واكسن بر روی فرزند پوتین، رئیس جمهور روسیه منتشر شده است.

وی همچنین با اظهار مطمئن نبودن آزمایش PCR خاطرنشان كرد: منفی بودن این تست تاثیری بر ارزیابی بیماری كرونا ندارد و تنها مثبت بودن آن می‌تواند به تشخیص این بیماری كمك كند. این آزمایش به دلیل قیمت بالای آن، بیشتر جنبه تجملاتی پیدا كرده است؛ در حالی كه تست PCR بعد از یك هفته از ابتلا به كرونا قابل اعتماد نیست. بر اساس مركز سنجش بخش پزشكی، افراد مبتلا به كووید-19 برای خارج شدن از قرنطینه دسته بندی می‌شوند. دسته اول افرادی هستند كه آزمایش PCR مثبت همراه با علامات بالینی داشته اند و این افراد برای خروج از قرنطینه بایستی دو تست PCR منفی با فاصله بیشتر از 24 ساعت داشته باشند. گروه دوم افرادی هستند كه PCR اولیه ندارند و بر اساس علائم بالینی از قرنطینه خارج می‌شوند. همچنین خطای آزمایشگاهی و انسانی نیز می‌تواند در این تست وجود داشته باشدبه همین دلیل این تست قابل استناد نیست.

جلالی فخر متخصص داخلی افزود: علاوه بر آن اسكن ریه نیز در بسیاری از موارد قادر به تشخیص این بیماری نیست و تنها راه معتبر معاینه بالینی توسط پزشك است. بیماری در مراحل خفیف، درمان ویژه ای ندارد و با قرنطینه، مصرف مایعات و ازیترومایسین در صورت نیاز می‌توان این بیماری را پشت سر گذاشت. یكی از مؤلفه های مهم تشخیص وخامت این بیماری نیز میزان اكسیژن خون است و طبق پروتكل های تصویب شده، افراد با اكسیژن خون زیر 93 درصد نیاز به بستری دارند ولی بسیاری از بیماران ما هم بوده اند كه درصد اكسیژن كمتری داشتند ولی با توجه به شرایطشان نیاز به بستری نداشتند.

دكتر جلالی فخر در انتهای این گفتگو در رابطه با ارتباط رسانه و آگاهی رسانی گفت: رسانه می‌تواند مردم را به آگاهی جمعی برساند؛ به خصوص در شرایطی كه مردم اعتمادی به آمار منتشره ندارند. یكی از اشكالات موجود حال حاضر، باور نداشتن كرونا توسط قشری از جامعه است و این عدم آگاهی به دلیل همه گیری كرونا، دیگران را نیز درگیر خواهد كرد. می‌توان از فضای مجازی بخشی از رسالت آگاهی رسانی را انجام داد و به نظر من شایسته است همكاران من علاوه بر كار در حوزه پزشكی، در آگاه سازی مردم نیز كوشا باشند.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
پشت صحنه