سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران درباره وضعیت نامناسب فعلی مجموعه تئاتر شهر گفت: ما معتقدیم این فضا در واقع رها شده است و مدیریت فضای عمومی برای آن وجود ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی اعطا سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با برنامه پشت صحنه، درباره انتقادش از تعیین حریم برای تئاتر شهر گفت: مجموعه تئاتر شهر در محدوده ای قرار گرفته است كه آسیبهای اجتماعی نیز دارد. هنرمندان تئاتر نسبت به این موضوع گلایهمند هستند و كاملاً هم به جا است. بالاخره بحث یكسری از آسیبهای اجتماعی است و لطماتی كه ممكن است بر اثر برخی ناهنجاریهای رفتاری به این بنا كه در فهرست ملی ثبت شده است، وارد شود. بحثی كه من دیدم در چند هفته اخیر برخی از دوستان در وزارت ارشاد مطرح میكردند این بود كه راه حل پیشنهادی برای این موضوع این است كه محوطه به شكلی تفكیك شود. بالاخره با یك دیوار، نرده، حفاظ و به شكلی این محوطه جدا شود تا امكان كنترل وجود داشته باشد.
وی افزود: نكته ای كه در شورا مطرح است این است كه ما مجموعه تئاتر شهر را باید به عنوان یك فضای عمومی و عرصه عمومی حفظ كنیم و این حق شهروندی برای رفت و آمد در آن به عنوان بخشی از فضای عمومی را سلب نكنیم. برای این موضوع ما معتقدیم این فضا در واقع رها شده است و مدیریت فضای عمومی برای آن وجود ندارد. مدیریت فضای عمومی یك بحثی است كه در همه بناهای فرهنگی كه در فضای عمومی واقع شدند، مطرح است. به این ترتیب كه بالاخره یك برنامه بهرهبرداری و مدیریتی برای آن فضا وجود دارد. رویدادهایی تعریف شده، بالاخره آن فضا كنترل و نظارت میشود، اما تفكیك صورت نمیگیرد. این امر بر عهده شهرداری است كه با همكاری وزارت ارشاد باید آن فضا را مدیریت كند و بتواند رویدادهایی تعریف كنند كه به عنوان یك فضای عمومی باشد. در این صورت با حضور مردم در آنجا بافت اجتماعی آن، فرهنگیتر، امن و ایمنتر میشود.
وی افزود: نكتهای كه لازم می دانم حتماً توضیح دهم این است كه ما به هیچ عنوان با تعیین حریم مخالف نیستیم. هر اثر ثبت شده در فهرست میراث ملی حتماً باید تعیین حریم شود. اما حریم یك مرز فیزیكی نیست، حریم یك مرز نامحسوس است كه در آن قواعد حاكم است.
اعطا اظهار كرد: این نقطه از شهر، بسیار پر تردد است. به این دلیل كه محل تقاطع مهمترین محور شمالی- جنوبی تهران یعنی خیابان ولیعصر (عج) و مهمترین محور شرقی-غربی تهران یعنی خیابان انقلاب اسلامی است. فعالیتهای مختلف فرهنگی، دانشگاهی،تجاری و... در آن جاری است. به خاطر همین تردد آن جا زیاد است و دست فروشان هم ترجیح میدهند آنجا حضور داشته باشد كه بازار بهتری دارد. این مجموعه عوامل آنجا را به یك فضای پرتردد تبدیل میكند. اما در واقع آنجا رها شده است. اگر ما میخواهیم تئاتر شهر را سر و سامان بدهیم، حتماً باید در ابتدا به سراغ مدیریت آن فضا برویم، نه اینكه اولین انتخابمان ایجاد یك حفاظ و عنصر فیزیكی باشد.
وی اضافه كرد: ما در شورای اسلامی شهر تهران، این آمادگی را داریم كه تكالیف و الزامات ایجاد كنیم كه مدیریت شهری و شهرداری با همراهی هنرمندان ارجمند تئاتر، برای مدیریت فضای عمومی این محوطه برنامهریزی كنند. این شورا، شورای علاقهمند به فرهنگ و هنر است. حتماً این آمادگی وجود دارد. دغدغهای كه اهالی تئاتر مطرح میكنند، كاملاً درست و به جا است. ما برای هرگونه همكاری در جهت رفع این مشكل آمادگی داریم.