مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی با اشاره به حمایت رسانه ملی از فیلم های برتر جشنواره فیلم فجر گفت: با این كار هم تهیه كنندگان مبلغ خوبی دریافت كردند و هم مردم توانستند این فیلم ها را سریعتر ببینند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی، مهمان تلفنی برنامه پشت صحنه 21 فروردین ماه بود.
وی درباره الزام توقف پروژهها در شهرهای با وضعیت قرمز كرونایی در گفتگو با آوید بزرگی مجری این برنامه بیان كرد: پیش از این، مسئولیت رعایت پروتكلهای بهداشتی به عهده تهیه كننده هر پروژه گذاشته شده بود اما اعلام به شكل عمومی اولین بار است. به خاطر وضعیت فعلی، پیك جدید كرونا و همه گیری بیماری، در اطلاعیهای از طرف سازمان سینمایی اعلام شد؛ در پی استعلامی كه تهیه كنندگان درباره وضعیت پروژه ها در این شرایط داشتند، رسما اعلام شد در شهرهای قرمز با توجه به تجمع در تولید فیلمهای سینمایی و سریالهای شبكه نمایش خانگی ، فیلمبرداری و تولید پروژهها باید متوقف شود. این مسئله شامل فیلمهای سینمایی و سریالهای شبكه نمایش خانگی میشود كه به سازمان سینمایی مربوط است.
وی افزود: با اعلام این اطلاعیه برخی از تهیه كنندگان گلایه داشتند كه با تعطیل شدن یك پروژه تهیه كننده كار باید هزینه زیادی را متقبل شود. در صورتی كه اگر خدای نكرده یك نفر از افراد گروه دچار آسیب شود و مشكلی پیش بیاید، به هرحال لطماتی دارد كه جبران ناپذیر است. بحث مالی را میتوان جبران كرد. اما متاسفانه در یك سال اخیر كه درگیر این بیماری هستیم، خیلی از هنرمندان شاخصمان را از دست داده ایم. همین الان بعضی از این سینماگران در مثل سیدغلامرضا موسوی، رئیس صنف تهیه كنندگان و محسن خانجهانی از مستندسازان خوب كشورمان در بیمارستان درگیر همین ویروس هستند. به هر حال باید خودمان بیشتر رعایت كنیم كه بتوانیم پیشگیری كنیم.
وی درباره ضمانت اجرایی این اعلام گفت: به هر حال در سری قبل هم كه محدودیتهایی را گذاشتیم، در واقع ممنوع نكردیم، مسئولیت رعایت پروتكل در پشت صحنه فیلم ها را بر عهده تهیه كنندگان گذاشتیم و اعلام كردیم كه اگر عوامل فیلم ها موردی بر رعایت نكردن پروتكل ها دیدند میتوانند به سازمان سینمایی و خانه سینما گزارش دهند. حالا هم همین رویه ادامه دارد. اگر پروژه ای در حال كار است، عوامل می توانند به سازمان سینمایی و خانه سینما اعلام كنند.
نجفی درباره حمایت از گروهها و مشاغل سینمایی متضرر از كرونا عنوان كرد: اسفند 2 سال قبل یعنی در آغاز كرونا در كشورمان در حوزههای مختلف به ویژه هنری، سازمان سینمایی از اولین جاهایی بود كه در دل خود ستادی در خصوص كرونا تشكیل داد و تا الان هم جلسات به طور مرتب ادامه داشته و مصوباتی در جهت حمایت از سالنهای سینما، صاحبان آثار، تهیه كنندگان و معیشت سینماگران به مرور اعلام و اجرایی شده است. آخرین مصوبات این كارگروه، حمایت از اكران فیلم ها در نوروز بود. وامی كه برای فیلمها برای تبلیغاتشان درنظر گرفته شد، حمایت از سالن های سینمایی با تفكیك تعداد سالن و درجه كیفی سالن صورت گرفت كه تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شده و این حمایت ها ادامه دارد.
وی افزود: پیش از نوروز سالنهای سینما در گروه 3 مشاغلی قرار داشت كه با نارنجی شدن شهرها تعطیل میشدند. در ایام تعطیلات نوروز با رایزنی رئیس سازمان سینمایی با وزیر كشور و وزیر بهداشت، از گروه 3 خارج شد و به گروه 2 مشاغل منتقل شد. در واقع از معدود جاهایی كه شیوه نامه ها در آن كامل اجرا می شد، سالنهای سینمایی بود.
نجفی تاكید كرد: جشنواره فیلم فجر خیلی گسترده برگزار شد و یك گزارش منفی مبنی بر اینكه كسی در سینما به كرونا مبتلا شده نداشتیم. حالا با قرمز شدن شهر تهران و شهرهای دیگر، سالن های سینما هم تعطیل شدند.
مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی درباره پخش آثار برتر جشنواره فیلم فجر در تلویزیون و پیش از اكران در سینما اظهار كرد: این اتفاق از دو جنبه مثبت است. حمایتی كه تلویزیون از فیلمهای برگزیده جشنواره فیلم فجر داشته است. فیلم سینمایی یدو كه بهترین فیلم جشنواره شد، فیلم سینمایی تك تیرانداز كه سیمرغ نگاه ملی را دریافت كرد و فیلم مهران كه جز آثار فاخری است كه بنیاد سینمایی فارابی ساخته است. با توجه به شرایط تعطیلی سینماها به هرحال صدا و سیما این امكان را فراهم كرد تا این فیلمها در شبكههای مختلف تلویزیون پخش شود، ضمن اینكه مبلغ خوبی به تهیهكننده این فیلمها رسید. در شرایط تعطیلی سینماها، وجه مهم دیگر این بود كه مردم توانستند فیلم برگزیده جشنواره را به صورت سریعتر تماشا كنند. به هر حال عرضه تلویزیونی این فیلم ها یك بخشی از مبلغ خوبی بود كه برای تهیهكنندگان منعقد شد اما هنوز عرضه فیلم در پلتفرمها و حتی اكران محدود فیلم و درآمدهایی كه از طرق دیگر خواهد داشت؛ مانده است.
مسعود نجفی درباره برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: دبیرخانه این رویداد فعال است و كارهایش در حال انجام است. بعد از ماه مبارك رمضان ان شاء الله در اوایل خردادماه، جشنواره برگزار خواهد شد كه تلفیقی از شكل حضوری و آنلاین است. امیدوارم با توجه به شرایط، جشنواره خوبی برگزار شود و در واقع شاهد حضور مثبت سینماگران باشیم. با توجه به محدودیت هایی كه داریم خصوصا حضور مهمانان خارجی در این شرایط، فكر می كنم بیشتر تمركز به حضور مجازی در بخش مهمانان خارجی و حضور سینماگران ایرانی باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.