مجری برنامه محاكات گفت: رادیو و تلویزیون هنوز رسانه قدرتمندی هستند و میتوانند فضای مجازی را به دنبال خود بكشد. فضای مجازی باید دنباله روی ما در تلویزیون باشد و ما نباید دنبال روی آنها باشیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، منصورضابطیان، نویسنده، مجری و برنامهساز در گفتگو با آوید بزرگی مجری برنامه پشت صحنه درباره اجرا در برنامه "محاكات" گفت: در این برنامه برای اولین بار فقط در نقش مجری ظاهر شدهام. همیشه برنامههایی اجرا میكردم كه خودم تهیهكننده یا كارگردان بودم اما اینجا این مجال به وجود آمد كه كناردوستان دیگری باشم. جواد فرحانی تهیهكننده و مریم نوابی نژاد و محمد صوفی كارگردان هستند. من هم به عنوان جزیی از این كل و به اندازه كوچك خودم تاثیر گذاشتم.
ضابطیان درباره تقابل رسانههایی چون رادیو و تلویزیون با فضای مجازی گفت: مردم محتوای قابل قبول خودشان و محتوایی كه دوست دارند را پیدا می كنند. اگر ما میبینیم سراغ فضای مجازی می روند، به خاطر این است كه محتوای آن جذاب تر است. اگر شما محتوای جذاب را در تلویزیون، رادیو و هر جای دیگر ارائه بدهید، مخاطب دیر یا زود پیدایش می كند. كما اینكه در همین رادیو برنامه هایی را تولید كردیم كه بر خلاف اینكه اغلب فكر میكنند دوره رادیو تمام شده؛ شنوندگان خودش را داشت. در تلویزیون هم همینطور است.
وی افزود: اشتباهی كه بسیاری از ما مرتكب میشویم این است كه فكر میكنیم ما الان باید دنبال روی فضای مجازی باشیم، در صورتی كه رادیو و تلویزیون هنوز رسانه قدرتمندی هستند و میتوانند فضای مجازی را به دنبال خود بكشد. فضای مجازی باید دنباله روی ما در تلویزیون باشد و ما نباید دنبال روی آنها باشیم.
مجری برنامه های تلویزیونی تصریح كرد: باید جامعه را شناخت. متاسفانه بسیاری از برنامهسازان و تصمیم گیرندگان ما فكر میكنند كه هنوز دهه 60 و دهه 70 است. در صورتی كه ما داریم در یك زمانه دیگری زندگی میكنیم. چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم. شاید مثلاً بگویم در دهه 70 كنترل فضای فرهنگی كشور راحتتر بود. بله، من هم موافقم. اما الان كه دهه هفتاد نیست. پس بنابراین باید دید با اقتضائات زمانه و تكنولوژی امروز چه كار می توانیم بكنیم. طبیعی است كه خیلی وقت ها باید از مواضع مان كوتاه بیاییم كه به نفع این است كه فضای مجازی نبرد. به خاطر اینكه كنترل مخاطب در یك جایی مثل تلویزیون، خیلی راحت تر است تا یك جایی مثل فضای مجازی. وقتی بزرگان ما میگویند كه فضای مجازی باید كنترل شود و كاملاً حرف درستی است، این به این معنا نیست كه همه محدودیتها باید برای فضای مجازی ایجاد شود. انبساطهایی هم باید در تلویزیون، رادیو و رسانه های رسمی ایجاد شود تا بتوانند به یك برابری با فضای مجازی برسند.
این مجری در واكنش به رعایت نكردن ادب رسانه ای در تولید برنامه ها گفت: یك وقتهایی مرز جسارت و بی ادبی به هم میریزد، فكر می كنیم برای اینكه یك مجری جسور باشیم، باید بیادب هم باشیم. یك وقتهایی مرز طنز و لودگی به هم میریزد و فكر میكنیم اگر میخواهیم بامزه باشیم و در واقع یك مطایبه انجام دهیم، باید لودگی هم بكنیم. این ها در واقع چیزهای خطرناكی است كه رسانه ما به شدت با آن مواجه است و فكر می كنم به هر حال باید یك مقداری فضا به باتجربهترها و بزرگترها داده شود تا بتوانند این فضا راهدایت كند تا این اتفاق در رسانهها نیفتد.
وی ادامه داد: مهمترین مكتب برای اینكه نسل جوان این نوع ادبیات را یاد بگیرند این نیست كه سر كلاس بروند. باید این ادب را در تلویزیون و در رسانه یاد بگیرند. این بزرگان چرا نیستند؟ خیلی مهم است. باید برایشان فضای حضور وجود داشته باشد. باید برنامهای ساخته شود كه اقتضائات این را داشته باشد كه مجریانی مثل آقایان شهیدی فرد، آقای صالحعلاء، آقای میرفخرایی و خیلیهای دیگر حضور داشته باشند. وقتی چنین برنامههایی ساخته نمیشود كه اجرایش در شأن این آدم ها باشد، خوب طبیعتا این تجربه منتقل نمیشود و باید بروند در كلاسهایی با شاگردان محدود كه همه هم امكان حضور در این كلاسها را ندارند، این تجربه را منتقل كنند كه به نظر من روش درجه دومی به نسبت حضورشان در تلویزیون است.
ضابطیان درباره محتوای برنامه محاكات گفت: محاكات به معنای مشاركت در یك حكایت است و سنتی است كه قرن ها در قهوه خانه ها رایج بوده است. در این برنامه آدم ها قصه های زندگی خود را تعریف می كنند و در پایان هر ماه گروهی كارشناسی در این برنامه وجود دارد كه بهترین حكایت كه قابلیت فیلمنامه یا رمان شدن دارد را بر می گزیند. برای اولین بار است برنامه ای ساخته شده كه می تواند با خروجی خود تبدیل به اثری در سینما و تلویزیون و ادبیات شود.
محاكات در ماه مبارك رمضان از دوشنبه تا جمعه هرشب پس از خبرهای 22:30 از شبكه 2 سیما پخش می شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.