پشت صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

نمایش های كوتاه مجازی؛ مجالی برای رفع دلتنگی+فایل صوتی


مونا فرجاد درباره نمایش های كوتاهی كه به تازگی در صفحه مجازی خود منتشر می كند گفت: در دوره كرونا خلأ تئاتر را احساس كردم و تصمیم گرفتم كارهای نمایشی در صفحه‌ام انجام دهم.

1400/02/09
|
13:01
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مونا فرجاد، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتگو با مصطفی امامی مجری برنامه پشت صحنه درباره نمایش های كوتاهی كه در صفحه‌ی مجازی اش منتشر كرده بیان كرد: من در چند سال اخیر، خیلی بیشتر روی بازیگری تئاتر تمركز داشتم و سعی كردم بیشتر تئاتر كار كنم تا در قاب تصویر تلویزیون قرار بگیرم یا چون پیشنهاد جذاب‌تری در سینما نداشتم، تئاتر برایم مقوله‌ای بود كه هم چالش بود و هم احساس می‌كردم در تئاتر می توانم به خودم مقداری تجربه، دانش و علم بیشتری در زمینه رشته هنری اضافه كنم.

وی افزود: وقتی كه كرونا آمد، اوایل فكر می‌كردیم قرار است در یكی دو ماه آینده این ماجرا جمع شود. ولی متاسفانه این ماجرا ادامه دار بود. من خودم به عنوان بیننده پروپاقرص تئاتر جرأت نمی‌كنم به سالن تئاتر بروم و حداقل یك ساعت بنشینم و نمایشی ببینم. به عنوان بازیگر هم جرأت نمی كردم تمرین طولانی انجام دهم و در فضای بسته بخواهم اجرا كنم. به عنوان كسی كه تئاتر می‌بینم و كار می‌كنم، این خلاء نبود تئاتر را احساس كردم. فكر كردم شاید خیلی ها مثل من باشد. تصمیم گرفتم كه كارهای نمایشی در صفحه‌ام انجام دهم. طبیعتاً وقتی یك نفر بخواهد یك كاری انجام دهد و امكانات مانند صحنه و بازیگر های دیگر را نداشته باشد، به كارهای تك‌گویی روی می‌آورد.

فرجاد ادامه داد: خیلی از این تك‌گویی ها چاپ شده و موجود بود، خیلی هایشان كار شده بودند. خیلی هایشان هم بودند كه درجه یك بودند . البته خیلی ها هم بودند كه من حداقل نمی پسندیدم. اما این كارهای طولانی و زمان‌بری بودند كه در حوزه حوصله صفحه مجازی و اینستاگرام نمی گنجید و فكر كردم چطور می‌تواند این كار یك روند متوالی داشته باشد كه حداقل مدتی این خلأ در خودم پر شود یا شاید مخاطبانی هم باشد كه برایشان جذاب باشد. با دوست نویسنده‌ای كه صحبت كردم، فكر كردیم كه چه خوب است كه از حروف الفبا استفاده كنیم.

فرجاد اظهار كرد: حروف الفبا 32 حرف است و یك ترتیبی دارد و می شود 32 هفته متوالی و هر هفته توجه و تمركز روی یك حرف الف باشد. برای خودم چالش و چیز جذابی بود و فكر می‌كردم شاید برای بینندگانی كه صفحه من را دنبال می‌كنند، چیزی جالب، تازه و نو باشد. ضمن اینكه یك محتوایی هم داشته باشد و همین طور فقط یك نمایش نباشد. من و دوست نویسنده‌ام فكر كردیم كه چقدر خوب است آموزشی هم در دل خودش داشته باشد. به خاطر همین به كتاب واژگان فرهنگ عامیانه رجوع كردیم و بنا بر این شد كه آموزشی هم در این بین وجود داشته باشد. واژگان و كلمات عامیانه كه این روزها به دست فراموشی سپرده شدند یا از آنها خیلی استفاده نمی شود .

فرجاد در پاسخ به اینكه این ایده از قلم چه نویسنده ای است، به محمد رضا ایمانیان كارشناس برنامه گفت: این كه من خودم هم چند بار گفتم دوست نویسنده من، در واقع به درخواست خود ایشان بوده است كه فعلاً نامی از ایشان برده نشود. خودشان را متعهد كنند به اینكه هر 32 حرف را بنویسند و به خواسته ایشان كه من هم احترام می گذارم. در پایان این 32 هفته كه متعهد بودم و قول دادم و نوشتم، بعداً اسم من را بگویید. البته به ایشان هم گفتم اگر شما یكی از اینها را ننویسید یا از یك جایی بگویید من نمی‌نویسم، بعد من می‌گویم كه بدانید این دوست نویسنده، بدقولی كرد. به ایشان قول دادم و حتما در پایان این 32 حرف اسم نویسنده این نمایش ها را می گویم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پشت صحنه