پشت صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

تحصیلات آكادمیك سهم زیادی در پیشرفت مقاصد هنری دارد+فایل صوتی


دكتر محمد صادقی عقیده دارد؛ تحصیلات آكادمیك این توانمندی را به یك هنرمند، بازیگر، كارگردان و نویسنده می‌دهد كه بتواند خیلی بهتر از بالقوه‌هایشان بهره‌برداری كند.

1400/02/20
|
14:21
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر محمد صادقی، استاد دانشگاه و بازیگر، در گفتگوی تلفنی با برنامه پشت صحنه و در گفتگو با آوید بزرگی بیان كرد: من تحصیلاتم در زمینه سینما-تلویزیون در دانشگاه ویسكانسین بوده است و بعد هم تقریبا 6-5 سالی در غرب ایالات متحده و حدوداً ده سالی در ناحیه هالیوود مستقر بودم. در این مدت دوره های متعددی را در زمینه كارگردانی و بازیگری در دانشگاه UCLA، USCو چند موسسه خصوصی گذراندم. چون به لحاظ به كار و تحصیل بسیار گرفتار بودم، بسیار كم به ایران آمدم و در آن مدت مستمر تحصیل می‌كردم. پس از بازگشت به وطن، در سه دهه گذشته می توان گفت خوشبختانه عمدتاً 98 درصد اوقات در ایران حضور داشتم.

وی ادامه داد: مرحوم پدرم بسیار معتقد بود كه تحصیلات، سرمایه، تخصص و جوانی و همه اینها باید در كشور مادری، سرمایه‌گذاری و صرف شود. ایشان عقیده راسخی به این قضیه داشت و خواهر و برادر من هم كه راه دور تحصیل كردند، از همین سنت خانواده تبعیت كردند. خوشحال هستیم كه به هرحال توفیق خدمت را به كشور خودمان داشتیم. كار اصلی من تدریس بوده است و شاید بزرگترین افتخاری كه من در زندگی دارم، داشتن قریب به 5 هزار دانشجو در كشور خودم و داشتن سهم بسیار كوچكی در تحصیلات آن‌ها است.

صادقی درباره سختی‌ها و چالش‌های كاری پس از بازگشت به كشور بیان كرد: فراز و فرودهای بسیار زیادی داشت. بسیار پرچالش و خیلی مشكل بود. من بعد از غیبت طولانی برگشتم، درهای باز زیادی را مشاهده نمی كردم. بیشتر درها بسته بودند و شرایط دشوار بود. حتی ورود به عالم آموزش و دانشگاه هم كار ساده ای نبود. به هر حال با داشتن پشتكار و پی‌گیری هر چیزی میسر است. چون من واقعاً به تدریس علاقه‌مند بودم و با تدریس شروع شد. بعد چون رشته تحصیلی من و آنچه كه تدریس می كردم در زمینه سینما و تلویزیون بود، خیلی زود ارتباطات با اهل فن و مهمانانی كه به دانشگاه دعوت می‌كردیم، میسر شد. پس از آن راه برای ورود به تولیدات فیلم و تلویزیون هموار شد.

وی درباره الزام داشتن سواد و تحصیلات مرتبط در حوزه علم و هنر بیان كرد: اگر خیلی قضیه را مختصر و ساده خواهم بگویم اصولاً در هر زمینه‌ای، ما باید سه عنصر را در نظر بگیریم. استعداد یا بالقوه هر شخصی اولین عامل است. بعد یقیناً آموزش نقش بسیار بسیار مهمی در شكل دادن و منفعل كردن آن بالقوه ها و استعداد‌ها دارد. در مرحله سوم تجربیات است كه بسیار با ارزش است. ما در زمینه آموزش قواعد و قوانین را می آموزیم اما در زمینه تجربیات ما استثنائات را می آموزیم. استثنائاتی كه شاید از هر فردی به فرد دیگر تفاوت‌هایی داشته باشد. نقاط ضعف و قوت خودمان را ارزیابی می‌كنیم. نقاط قوت را بیشتر و قوی تر و ضعف‌ها را حذف می‌كنیم. بنابراین استعداد، آموزش و تجربه، در واقع این سه، به دنبال هم می‌آیند.

وی افزود: افراد بسیار مستعد در عالم هنر و كار هستند كه آموزش آكادمیك نداشتند و تجربیات زیادی داشتند اما می‌بینید اینها ممكن است 150 فیلم كار كنند كه تفاوت زیاد یا پیشرفت در كارشان دیده نمی‌شود و كار خیلی روتین است. وقتی كه به لحاظ آكادمیكی ضعف‌هایی وجود دارد این نوع كار، كشف قلمروهای جدید، چالش‌های بیشتر در كارشان، ایجاد تنوع در كارشان و ... خیلی دشوار می‌شود. من به شدت معتقد هستم كه آموزش و تجربیات آكادمی بسیار برنده است و این توانمندی را به یك هنرمند،بازیگر، كارگردان و نویسنده می‌دهد كه بتواند خیلی بهتر از بالقوه‌هایشان بهره‌برداری كند.

دكتر صادقی گفت: ضعف‌های بسیاری در زمینه آموزش داریم. اول كنكور ما بسیار ضعیف عمل می كند. از قدیم هم این طور بوده است. از شاید پنجاه و خورده‌ای سال پیش همین شكل داشتند. یادم می‌آید كه در دوران نوجوانی درسی را كه بیشترین ضعف را در آن نشان می دادم درس شیمی بود و هیچ علاقه‌ای به دست شیمی نداشتم. من در كنكور در رشته صنایع غذایی قبول شدم و صنایع غذایی، تمام شیمی معدنی است .متعجب بودم كه آدمی كه علاقه‌ای به درس شیمی ندارد، چگونه در كنكور، رشته صنایع غذایی قبول می‌شود؟ الان هم به تجربه، من دیدم كه وقتی كه ما در زمینه سینما، تئاتر، بازیگری و كارگردانی، هنرجویان را با مصاحبه و ارزیابی فردی و به توانایی فردی‌شان انتخاب می‌كنیم، پیشرفت بسیار چشمگیر نشان می‌‌دهند و تعداد زیادی از دانشجویانی كه از طریق كنكور انتخاب می‌شوند، از ضعف‌های بیشتری برخوردار هستند. من فكر می كنم بسیار جا دارد كه سیستم كنكور و جذب دانشجو را ان شاء الله در آینده‌ای نزدیك عوض كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
پشت صحنه