شهرستان دماوند با دارا بودن 5 هزار و 700 هكتار باغ سیب، حدود هشت درصد از نیاز سیب كشور را برآورده میكند و به همین دلیل به عنوان پایتخت سیب ایران معروف شده است.
با وجودی كه پایتخت سیب از شرایط آب و هوایی و خاك مستعد برای تولید سیب برخوردار است و امسال نیز محصولات سیب با كیفیتی بسیار خوب در این منطقه تولید شده اما اشباع شدن ظرفیتهای داخلی، شكلگیری بازار سیاه باغداران، عدم همكاری مسئولان در زمان برداشت محصول با تولیدكنندگان و هزینههای بالای حمل و نقل و نگهداری محصولات در سردخانهها مشكلاتی را برای تولیدكنندگان این میوه در دماوند بوجود آورده است.
در همین رابطه "بازار تهران" از معاون باغداران و تحلیگر مسائل كشاورزی دعوت كرد تا دربارهی مشكلات این فعالان اقتصادی و راهكارهای برون رفت از این مشكلات با این برنامه گفتگو كند.
محمود سلمانی گفت: وضعیت ما به لحاظ تولید محصولات باغی در استان تهران بسیار خوب و ارزشمند است. استان تهران در چند محصول رتبه ی اول را به خود اختصاص داده كه گیلاس، سیب درختی و قارچ از جملهی این محصولات بهشمار میرود.
این كارشناس كشاورزی اظهار داشت: با توجه به اقلیم دماوند، شرایط بسیار خوبی برای تولید سیب مهیا است. طبیعتا باید برنامهریزی شود تا از سیب برداشت شده در آن منطقه كه از بسترهای شبكه و تعاونی و اتحادیه نیز برخوردار است، بهترین بهرهبرداری صورت بگیرد.
وی یادآور شد: سیب به دو حالت تازه خوری و كنستانتره مصرف میشود. كنستانتره سیب در قنادیها مورد استفاده قرار میگیرد و یا صادر میشود.
این تحلیلگر مساتل باغداری با اشاره بهاینكه هم اكنون نظام بهرهوری و باغبانی در تولید و بازاریابی و نظام مشتری بسیار ضعیف است گفت: باید نقشهای مشخص باشد تا بعد از تولید محصول بدانیم چگونه باید آن را به مشتریانش عرضه كنیم.
وی خاطرنشان ساخت: كشور ما در حال حاضر به سیب وارداتی احتیاج ندارد. باید اقتصاد این محصول به سمتی سوق یابد كه افراد متولی عرضه محصولات كه اكثرا از سردخانهداران هستند ساماندهی و هدایت محصول را بر عهده بگیرند.
سلمانی یكی از راه ها برای رسیدن به این هدف را ساختارسازی عنوان كرده و گفت: ما ساختار مناسبی برای عرضهی به موقع محصولات نداریم تا افرادی كه در این راستا فعالند موظف باشند محصولات را به موقع خریداری كرده و در صورت احتیاج آن را به موقع انبار كنند و به دست مصرفكنندگان برسانند.
وی افزود: متاسفانه رانتهایی وجود دارد كه اشخاصی برای منافع خودشان این كار را انجام میدهند اما با توجه به مقدار بالای تولید سیب با ارزش و با كیفیت دماوند این بازار طوری مدیریت نشده است كه میوه به درستی به مشتری عرضه شده و سود حاصل از این تولید برای باغداران مناسب و بهصرفه باشد.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360