مهدی صفری، سفیر سابق ایران در چین و فاطمه مقیمی، كارآفرین و عضو هیئت رئیسه بازرگانی صنعت و معدن در گفتگو با برنامه "بازار تهران" به تشریح سود و زیان قرار داد 25 ساله ایران و چین پرداختند.
سفیر سابق ایران در چین در گفتگو با "بازار تهران" 28 تیرماه درباره قرار داد 25 ساله قرارداد بین ایران و چین كه هنوز قطعی نشده است اظهار داشت: اجرایی شدن این قرار داد بستگی به ما دارد اما نكته حائز اهمیت اینست كه برخلاف صحبتهای برخی غربگرایان در كشورمان باید گفت: این قرارداد یك قرارداد دو طرف برد است.
وی افزود: چینی ها پس از اینكه نسبت به محاصره شدن توسط آمریكایی ها از طریق آب ها احساس خطر كردند، نگاه به غرب را پیشه گرفتند و "شی جین پینگ" نظریه پرداز چینی تئوری one belt, one road را در راستای انتقال تجارت به اروپا مطرح كرد. اما در مورد انرژی، چین كشوری است كه 5 سال پیش حدود 5 میلیون بشكه نفت وارداتی داشت و هم اكنون این رقم به 11 میلیون رسیده است. پس تأمین و امنیت انرژی برای این كشور حائز اهمیت است و این مسئله یكی از موارد قرارداد نامه بین ایران و چین است. پیش بینی شده كه در این قرارداد انرژی این كشور به مدت 25 سال تامین شود. سرمایه گذاری چینی ها در ایران، در خصوص حمل و نقل و زیرساخت ها، میتواند منجر به اتصال مسیر شرق به غرب كشور با قطار های سریعالسیر به اروپا و مسیر شمال به جنوب برای حمل و انتقال كالا شود. اگر این مسیرها به هم متصل شوند، میتواند بسیار در روند كاری و اقتصادی ایران تاثیرگذار باشد.
مقیمی عضو هیئت رئیسه بازرگانی دررباره این قرارداد گفت : در یك تفاهم نامه، تا چهارچوب اصلی كه طرفین مذاكره كننده در نوشتار و تنظیم قرارداد پیش میبرند بصورت رسمی در جامعه اعلام نشده باشد، از نظر بنده اظهار نظر كردن مجاز نیست و نباید به خبر های پراكنده موجود توجه كرد. حتما عقل سلیم و تفكر مستقیم در پشت این تفاهم در حال اجرا وجود دارد و به همین علت تا قبل از اعلام رسمی مقامات در رابطه با استراتژی پیش بری این قرارداد، نمیتوان حرفی زد. اما مسئله دوم منافع ملی یك كشور است كه به مقاماتی بر میگردد كه تمام جوانب سیاسی و اقتصادی یك تفاهم نامه را در نظر میگیرند و اقدام به عملی در راستای منافع كشور میكنند. آن چیزی كه مطرح است خدشه دار نشدن منافع كشور و آینده مردم این جامعه است كه بتوان با استفاده از بهره برداری مناسب این شرایط را فراهم آورد. اما تضمین این قضایا جای تأمل دارد.
مهدی صفری پس از اظهارات خانم مقیمی در مورد میزان پایبندی چینی ها به این قرارداد با توجه به پیشینه نه چندان خوب آنها در روابط كاری و اقتصادی با كشورمان اظهار داشت : همانطور كه ذكر شد این تفاهم نامه دوطرفه است. اما به هر صورت باید طرفین در جهت اجرایی كردن این تفاهم نامه تلاش كنند. چینی ها چنین قرارداد هایی را با عربستان، عمان، عراق و امارات دارند و اجرایی شده است. در حال حاضر ما تعداد زیادی پالایشگاه داریم كه توسط چینی ها ساخته شده است و مواردی كه پروژه های متوقف شده هستند نیاز به بررسی مجدد دارد. اما نكته دیگر بازار چین است كه بستر بسیار مناسبی برای صنایع دستی ما محسوب می شود. همچنین تلاش بر جذب توریست از این كشور نیز بی حاصل نمیماند و این به خودی خود بسیار به اقتصاد كشورمان و اشتغال زایی كمك میكند. باید منصفانه در رابطه با اعمالی كه انجام میدهیم قضاوت كنیم.
و اما مقیمی عضو هیئت رئیسه بازرگانی در انتهای این گفتگوی رادیویی افزود: جناب صفری با توجه به سابقه ای كه در سفارت چین دارند، نگاه شرق به ما را كاملا میشناسند. اما در رسیدن به شرایط ایده آل یا برد دو طرفه و برداشت بهینه از این تعهد نامه، باید جایی را خالی نگذاریم كه چینی ها در اجرای قرارداد كم كاری كنند و تنها كفایت ما بر اقتصاد صنایع دستی نباشد.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360