بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

ارونقی: واردكنندگان نهاده‌های دامی به سیستم دولتی اعتماد ندارند+فایل صوتی

معاون فنی و امور گمركی گمرك ایران درباره مشكلات تامین نهاده‌های دامی و ماندگاری این محصولات در گمركات كشور گفت: كسانی كه نهاده وارد كردند به سیستم دولتی اعتماد ندارند و این عدم اعتماد هم كاملا درست است.

1400/04/14
|
16:15
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمركی گمرك ایران در گفتگو با بازار تهران با اشاره به دپوی كالاهای اساسی در گمركات كشور گفت: در حال حاظر بیش از 7 میلیون تن كالای اساسی در بنادر و گمرك های كشور داریم كه 4 تا 5 میلیون تن این مقدار كالا نهاده های دامی هستند كه در گمرك های كشور از جمله بندر امام خمینی انبار شده اند.

100 هزار تن نهاده های دامی در معرض فساد و نابودی است
وی افزود: با عرض تأسف باید اذعان داشت در بنادر شمالی كشور بیش از 100 هزار تن نهاده های دامی در معرض فساد و نابودی هستند كه بیش از 8 ماه تا 16 ماه در گمرك های كشور انبار شده اند و نهایتا به دلیل اینكه فساد پذیر هستند گمرك مجبور شده است این نهاده ها را در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی قرار دهد و این سازمان هم با توجه به اینكه این مواد مصرف ثانویه پیدا می‌كند نسبت به خروج این كالاها اقدام نكرده است.

ارونقی با اشاره به اینكه ترخیص كالا در گمرگ بندر امام (ره) بیش از 3 میلیون تن كالای تخلیه شده داریم كه 4 تا 5 ماه است كه ماندگاری دارند داریم ولی مقدار بسیار كم است گفت: در حدود 30 تا 40 هزار تن كالا روزانه ترخیص می‌شود.

وی افزود: بروكراسی اداری و مشكلاتی اعم از عدم تخصیص و تأمین ارز ترجیحی برای نهاده ها در انبار این كالا در بنادر كشور تاثیر گذار بوده است.گمرك بدون اخذ مجوز قانونی اجازه ندارد كالاها را ترخیص كند. البته طی تماس تلفنی كه با صاحبان كالاها داشتیم اكثراً بحث عدم تأمین ارز را مشكل اساسی اعلام میكنند.


تا تكلیف ارز ترجیحی مشخص نشود واردكنندگان كالای خود را از بنادر خارج نمی كنند
جمال ارونقی با اشاره به مصوبه ی ستاد تنظیم بازار و ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مبنی بر اینكه تا تأمین ارز این كالاها، صاحبان كالا می‌توانند 90 درصد از كالای خود را از گمرك ترخیص كنند، گفت: این طرح از سوی صاحبان كالا كمی استقبال شد ولی تا زمانی كه تعیین و تكلیف ارز ترجیحی برای این كالاها اتفاق نیفتد صاحب كالا هر كسی باشد نسبت به خروج كامل كالاهای خود اقدام نخواهد كرد.

واردكنندگان به سیستم دولتی اعتماد ندارند
معاون فنی و امور گمركی گمرك ایران با تاكید بر اینكه صاحبانان كالاها اعتمادی به سیستم دولتی ندارد افزود: دولت در آستانه تغییر است. اینكه شخص بیاید كالای خود را به صورت درصدی یا كامل، بدون تضمین دولت خارج كند و با نرخ مصوب در بازار به فروش برساند و سپس ارز ترجیحی هم به او داده نشود صد در صد متضرر می‌شود پس صاحبان كالا سعی می كنند كالای خود را در بنادر نگه ‌دارند.
وی در پاسخ به این پرسش آیا مسئولان به میزان ضرری كه انبار این كالاها به اقتصاد و تولید كشور وارد می‌كند فكر می‌كند یا خیر؟ گفت: صبح تا شب هم ما می‌توانیم فكر كنیم اما تا زمانی كه در عمل و اجرا تصمیم قاطعی گرفته نشود فكر كردن دردی را دوا نمی‌كند.

ارز ترجیحی را به صورت یارانه به مصرف كننده بدهند
جمال ارونقی گفت: وقتی نمی‌توانند ارز ترجیحی را تأمین كنند از ابتدا این ارز را در مرحله نهایی و به صورت یارانه به مصرف كننده اختصاص دهند اینكه كالا 16 ماه در بنادر كشور بماند گمرك به اختیار خود نمی‌تواند كاری كند. گمرك نمی تواند نهاده یك شخص دیگر را در بازار توزیع كند. نهایت كاری كه گمرك می تواند انجام دهد این است كه این كالا را در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی قرار دهد كه با این كار باز هم مشكل بازار حل نمی‌شود. كسانی كه نهاده وارد كردند به سیستم دولتی اعتماد ندارند و این عدم اعتماد هم كاملا درست است.

تكیه بر واردات حداكثری مشكل اصلی تامین نهاده های دامی
در ادامه این گفتگو ایوب فصاحت رییس سازمان جهادكشاورزی به بازار تهران، گفت: ریشه اصلی این موضوع به این برمی‌گردد كه ما در حدود 90 درصد نهاده های كشور وابسته به واردات هستیم و تا زمانی كه اخلالی در روند واردات صورت می‌گیرد ما دچار چنین مشكلاتی می‌شویم.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا از وضعیت دامداران مطلع هستند یا خیر؟ آیا اقدامی برای نهاده های انبار شده در گمرك های كشور انجام خواهند داد یا خیر؟ گفت: در حیطه كاری خودمان نه اینكه بگویم راضی هستم ولی تمام تلاشمان را می كنیم تا شرایط را بهبود ببخشیم ما متأسفانه در حیطه واردات به خصوص تخصیص ارز هیچ اختیاراتی نداریم.
فصاحت گفت: من با وزیر جهاد گفتگو كردم و ایشان عنوان داشتند كه اگر تا روز سه شنبه 15 تیر اقداماتی صورت نگیرد از اختیارات خودمان استفاده می‌كنیم تا بتوانیم به این شرایط خاتمه بدهیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.





دسترسی سریع
بازار تهران