رهگشای كارشناس ارشد اقتصاد كشورمان گفت: دولت باید در بخش درآمدها و هزینهها راهكارهایی را اتخاذ كند تا كمترین فشار بر معیشت مردم وارد شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، میرهادی رهگشای، كارشناس ارشد اقتصاد در خصوص راهكارهای رفع كسر بودجه توسط دولت به برنامه بازار تهران رادیو تهران گفت: كسر بودجه مشكلی مزمن است كه طی سالهای اخیر در اقتصاد كشور بوده و اثرات مخربی دارد. اما به طور كلی دو راهكار عمده سالهاست كه به دولتها پیشنهاد میشود. یكی از این راهكارها افزایش درآمدهای پایدار است كه به طور خاص میتوان به درآمدهای مالیالتی اشاره كرد. دولت باید بتواند مالیات را به صورت عادلانه و بر اساس قانون از فعالان اقتصادی دریافت كند.
وی افزود: در حال حاضر مالیات درآمدهای اشخاص حقیقی و حقوقی عادلانه نیست. مردم عادی، مالیات خود را پرداخت میكنند ولی افراد و شركتهایی كه گردشهای مالی كلان دارند و عموماً در بخش غیر مولد و سوداگری فعالیت میكنند به اذعان مسئولان مالیاتی دولت قبل و دولت وقت حتی پرونده مالیاتی ندارند كه بخواهند آن را پرداخت كنند. این باعث شده سهم درآمدهای مالیاتی دولت از گردش مالی كل اقتصاد كشور در حد یك سوم استاندارد جهانی باشد.
رهگشا تاكید كرد: اگر دولت بتواند نقل و انتقالهای كلان را به صورت سیستمی رصد كند و مالیات عادلانه آن را اخذ كند؛ این روش در كوتاه مدت میتواند بخشی قابل توجه از درآمدهای دولت را تامین كرده و در درازمدت اثر قابل توجهی بر سوداگری و كنترل آن و جلوگیری و افزایش قیمتها داشته باشد. در این حال وابستگی به صادرات نفت و شوكهای احتمالی حاصل از آن هم كاهش مییابد.
وی با اشاره به اینكه دستگاههای مختلف بودجههایی دارند كه بخش عمده ای از آن صرف پرداخت حقوق و مزایا به كاركنان میشود اظهار داشت: با توجه به كسری بودجه ، انتظار میرود دولت به جای جلوگیری از افزایش سالانه حقوق و دستمزد و مزایای كاركنان معمولی به سمت كاركنان دولتی متمایل شود كه دریافتهای كلان و بیش از 20 میلیون تومان دارند و محدودیت این افراد را افزایش دهد. اینكار موجب می شود فشار به عموم مردم وارد نشود بلكه قشری كه درآمدهای كلان دارند با فشار كمی روبرو خواهند شد . این راهكار اقبال عمومی هم خواهد داشت.
رهگشا توصیه كرد: دولت برای مردم توضیح دهد كه درآمدهای حداقلی متناسب با تورم در سال آینده افزایش مییابد و از طرفی دریافتیهای بیش از 25 میلیون تومان نه تنها افزایش نداشته بلكه كمی هم كاهش پیدا میكنند. دولت به دلیل كسربودجه توان پرداختی بیش از این مبلغ را نخواهد داشت چون حدود 80 درصد بودجه عمومی دولت صرف پرداخت حقوق و مزایای كاركنان میشود.
وی خاطرنشان كرد: هزینههای غیر ضروری كه صرف دكوراسیون مدیران میشود باید حذف شود. دولت به دلیل كسری بودجه گسترده، سیاستی انقباضی دارد و برای كاهش فشار روی مردم باید این هزینهها كم شوند.
كارشناس ارشد اقتصاد كشورمان افزود: در عین حال دولت باید بتواند علاوه بر مذاكرات با كشورهای اروپایی و غربی، مذاكراتی دوجانبه را با كشورهای همسو مثل روسیه و چین و كشورهای همسایه كه تمایل دارند تجارت خود با ایران را در شرایط فعلی گسترش دهند؛ داشته باشد تا ضمن خروج از ركود تجارت خارجی، منابع ارزی حاصل از آن از شوك بازار ارزی جلوگیری كرده و معیشت مردم تحت فشار قرار نگیرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.