مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: ما خوشحال میشویم دولت ارز ترجیحی را حذف كند و ارز تولیدی محصولات پروتئینی آزاد شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بنابر اظهارات آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی قیمت هر كیلو قزل آلا بعد از شب یلدا با كاهش 2 تا 3 هزارتومانی در عمده فروشی ها به 62 تا 63 هزار تومان رسیده كه این امر بیانگر ورشكستگی تولیدكنندگان است.
این مقام مسئول در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران درخصوص گرانی ماهی، گفت: گرانی ماهی به دلیل سیاست های اشتباه دولت و وزارت جهاد كشاورزی است علی رغم اینكه همواره اعلام می كنند ماهی غذای سلامت است و باید مصرف آن افزایش پیدا كند سیاست گذاری آنها در راستای اظهارنظرهایشان نیست.
وی افزود: مرغ و ماهی در یك سبد كالایی قرار دارند، از تولیدكنندگان مرغ حمایت بیش از حد و بی جا انجام میشود و تمام كشور بسیج شده اند و به دنبال پایین نگه داشتن قیمت مرغ هستند با این رویكرد سایر كالاهایی كه در این سبد غذایی هستند فراموش میشوند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی تصریح كرد: تولیدكنندگان ماهی قزلآلا تنها 5 تا 7 درصد از یارانههای دولتی استفاده میكنند این مساله قیمت تمام شده ماهی را به نسبت مرغ افزایش میدهد. قیمت ماهی براساس نرخ واقعی تنظیم میشود ولی قیمت مرغ بر اساس نرخ دولتی و این اختلاف قیمت باعث میشود مردم با توجه به مزایای اقتصادی كه مرغ می تواند داشته باشد ماهی نخرند. این سیاست غلط دولت باعث شده ماهی از سر سفره مردم حذف شود و مشكلات زیادی برای تولیدكنندگان ماهی ایجاد كرده است.
نبی زاده در پاسخ به این پرسش كه آیا نمیشود تدابیری اندیشید تا ماهی به قیمت كمتری به دست مصرف كننده برسد؟ آیا استفاده از ارز ترجیحی در كاهش این قیمت تاثیری نخواهد داشت؟ تصریح كرد: در بخش تولید ماهیهای سردآبی ارز 4200 تومانی تنها 5 تا 7 درصد برقیمت نهایی تولید ماهی تاثیر میگذارد. تولیدكنندگان ماهی قزل آلا از حذف ارز ترجیحی4200 تومانی استقبال كرده و بسیار خوشحال هستند ما خوشحال میشویم دولت ارز ترجیحی را حذف كند و ارز تولیدی محصولات پروتئینی آزاد شود، فارغ از اثرات روانی این مساله درصورت حذف ارز ترجیحی قیمت واقعی ماهی قزلآلا 10 درصد گران خواهد داشت و قیمت 65 هزار تومان به 70 هزارتومان خواهد رسید.
الویری: از این پس ماهیها فرآوری شده در فروشگاههای سطح كشور عرضه خواهد شد
علی الویری عضو شركت تعاونی ماهی تهران و مدیرعامل اتحادیه شركتهای تعاونی تكثیر و پرورش ماهیان گرم آبی سراسر كشور در ادامه این گفتگو و در پاسخ به این پرسش كه ماهی گرم آبی با ماهی سرد آبی چه تفاوتهایی دارد؟ اظهار داشت: ماهیهای گرمآبی در آب با دمای بیشتر از 15 درجه سانتیگراد زندگی میكنند اما ماهیهای سردآبی در آب با دمای بالای 6 درجه سانتیگراد تا 15 درجه زندگی میكنند. ماهیهای سردآبی ویژه مناطق خنك و كوهستانی هستند و ماهیهای گرمآبی درمناطق كویری و جنوبی و حاشیههای دریا پرورش داده میشوند.
وی با اشاره به اینكه 4 نوع ماهی گرمآبی و یك نوع ماهی سردآبی داریم گفت: قیمت یك نوع از 4 نوع ماهی گرمآبی كه ماهی سفید پرورشی است با ماهی سردآبی قزلآلا برابر است و 3 نوع دیگر كپور، آزاد پرورشی و آزاد سرگنده را با قیمت 25 تا 60 هزار تومان به مراكز بنكداری می فروشیم اینكه در مغازهها با قیمت 50 تا 90 هزار تومان به فروش میرسد بحث دیگری است.
وی با تاكید براینكه ماهی گران نیست گفت: به مردم توصیه میكنیم ماهی را از مزارع و مراكزی كه تولید كننده هستند و اتحادیه آنها را معرفی میكنند بخرند.
الویری با تاكید بر اینكه امسال مرز عراق بسته است و به همین دلیل ماهی مازاد بر مصرف كشور داریم گفت: مراكزی را اعلام كردند كه مردم میتوانند به صورت مستقیم به این مراكز مراجعه كنند و ماهی را با قیمت كمتری بخرند، در استان تهران مزرعه عشق آباد در منطقه شهرری ماهی را با قیمت كمتری عرضه میكند. در فروشگاههای معتبر نیز قیمت ماهی مناسب تر است.
مدیرعامل اتحادیه شركتهای تعاونی تكثیر و پرورش ماهیان گرم آبی سراسر كشور گفت: اتحادیه تكثیر و پرورش ماهیان گرمآبی درحال راهاندازی واحد بازار و فرآوری است و از این پس ماهیها فرآوری شده در فروشگاههای سطح كشور عرضه خواهد شد در اینصورت ممكن است قیمت محصول خیلی مناسبتر باشد. امسال 40 درصد تولید به اینصورت عرضه میشود و در سالهای آینده ممكن است تمام تولید ما به شكل فرآوری شده عرضه شود.
الویری در پاسخ به اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه سال گذشته گزارشی منتشر شد مبنی بر اینكه برای از بین بردن آفات استخرها از سمی استفاده میشود كه بافت ماهیها را آلوده میكند و این مساله در میزان مصرف ماهی تاثیر گذاشته است، گفت: در تولید ماهیهای گرمآبی كه حساسیتی به هرگونه آب ندارند و در استخرهای خاكی تولید میشوند چنین مسالهای صحت ندارد اعتقاد داریم سالمترین غذا امروز در بین ماهیها پرورشی همین ماهیهای گرمآبی و سردآبی هستند.
نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی اظهار داشت: به دنبال گران فروشی نیستیم زیرا میدانیم با گران شدن ماهی این محصول از سفره مردم حذف میشود و بازگرداندن دوباره آن به سفره مردم كار دشواری خواهد بود ولی باید قیمت تمام شده محصول را در نظر بگیریم تا تولیدكننده به ادامه تولید رغبت داشته باشد اگر برای تولیدكننده صرفه اقتصادی نداشته باشد نوع كار خود را تغییر میدهد.
نبی زاده تاكید كرد: شكر جزو كالاهایی است كه برای سلامت مردم مضر است دولت میتواند یارانه واردات این محصول را حذف كند و آن را به كالاهایی كه برای سلامت مردم مهم است اختصاص دهد.دولت اگر میخواهد حمایت كند تخصیص یارانه ها را در بخشهای مختلف اصلاح كند اگر به تولیدكنندگان مرغ یارانه میدهد به تولیدكنندگان ماهیهای سردآبی هم یارانه بدهد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.