پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

به زودی؛ موشك 300 كیلومتری "باور 373 "وارد چرخه عملیاتی پدافند هوایی ارتش می‌شود

جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اعلام این خبر كه به زودی؛ موشك 300 كیلومتری "باور 373 "وارد چرخه عملیاتی پدافند هوایی ارتش می‌شود گفت:برنامه نیروی پدافند هوایی ارتش؛ افزایش بُرد موشكی "صیاد تاكتیكی" به 120 كیلومتر است.

1401/07/07
|
21:09
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، به مناسبت هفته دفاع مقدس امیر سرتیپ علیرضا الهامی جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران با برنامه پل مدیریت 4 مهرماه گفت و گو كرد.

عمده حملات جنگ‌های اخیر در منطقه از راه هوایی صورت می‌گیرد
امیر سرتیپ علیرضا الهامی درباره نقش مهم پدافند هوایی و تاكید رهبر انقلاب بر این امر گفت: فرمایش رهبر معظم انقلاب یكی از حدود 600 فرمان ایشان درباره پدافند هوایی و اهمیت آن در نظام دفاعی كشور است. برداشت من از این ماموریت و تكلیف سنگینی كه رهبری بر دوش نیروهای پدافند هوایی گذاشته اند این است كه در جنگ های اخیر به ویژه منطقه ای اثبات شده عمده حملات از راه هوا خواهد بود. لذا ایشان از پدافند هوایی به نام "خط دفاع مقدم از كشور" نام برده اند تا نقش این پدافند به سربازان و مسئولان گوشزد شود.

اولین سلام و خوشامدگویی به امام خمینی(ره) در بدو ورود به وطن توسط پدافند هوایی ارتش انجام شد
وی در پاسخ به اینكه با خارج كردن تجهیزات پدافند هوایی توسط خارجی ها از كشور با پیروزی انقلاب اسلامی، تصور دشمن از 8 سال دفاع مقدس این بود كه پدافند هوایی ما چون تجهیزات خارجی ندارد نمی‌تواند ایستادگی لازم را داشته باشد گفت: این برهه بسیار حساس و خاص بود. ما افتخار داریم كه در بدو پیروزی انقلاب اسلامی اولین سلام و خوش آمد به امام خمینی(ره) قبل از اینكه به كشور برسند را به نمایندگی از مردم ایران توسط رادار تبریز تقدیم كردیم.

با همه حملات سنگین دشمن در 8 سال دفاع مقدس، صادرات نفت كشور یك لحظه هم قطع نشد
امیر الهامی تاكید كرد: در این زمان مستشاران نظامی از ایران رفته بودند. پدافند هوایی اساساً مكانیزم تكنولوژیك و تجهیزات محور دارد به همین جهت با رفتن مستشاران كار برای ما سخت شد. اما آنچه دشمن روی آن حساب نكرد غیرت ایرانی و توكل به خداوند بود. اما جوانان ما با غیرت و دانش خود خلأ مستشاران خارجی را پر كردند و در سالهای دفاع مقدس هم ضربه اثرگذاری به پیكره جمهوری اسلامی ایران وارد نشد. با همه حملات سنگین دشمن، صادرات نفت كشور یك لحظه قطع نشد و به جز چندروزی كه فرودگاه آبادان به دلیل برقراری ایمنی پروازها بسته شد هیچ یك از فرودگاه های كشور بر روی هواپیماهای تجاری حتی برای یك روز بسته نشدند. متخصصان ما اجازه ندادند حتی یك لحظه رادارها از كار بیفتند.

دفاع مستمر؛ منسجم و پایدار از كشور، وظیفه نیروی پدافند هوایی است
وی با بیان اینكه دفاع مستمر؛ منسجم و پایدار از آسمان جمهوری اسلامی ایران وظیفه پدافند هوایی است گفت: مستمر یعنی بدون تعطیلی وقفه باید اشراف راداری ما تا كیلومترها فراتر از مرزها وجود داشته باشد.

نقش مهم پدافند هوایی كشور؛ موجب استقلال آن از بدنه نیروهی هوایی ارتش شد
امیر سرتیپ علیرضا الهامی با تاكید بر اینكه جدا شدن و استقلال هوایی از نیروی هوایی الهی جزو تدابیر فرمانده معظم كل قوا بود و موجب ارتقاء و قدرتمندتر شدن پدافند هوایی بود گفت: اهمیت و نقش مهم پدافند هوایی موجب ساختار جدید و استقلال آن از بدنه نیروهی هوایی ارتش شد. ایجاد آسمان امن و حراست و صیانت از مرزهای هوایی پس از دفاع مقدس به صراحت از طرف رهبری به پدافند هوایی در راستای دفاع منسجم، یكپارچه و نفوذناپذیر هوایی واگذار شد. در سال 87 پدافند هوایی از نیروی هوایی ارتش جدا و در سال 88 ساختاری تحت عنوان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) پیدا كرد تا در دل ارتش و تحت فرماندهی ارتش انجام وظیفه كند اما "قرارگاه" شد تا بتواند از تمام ظرفیت های هوایی كشور در سپاه، فراجا و نهادهای نظامی كشور مثل سازمان هواپیمای كشوری و شركت فرودگاه‌ها تحت امر ارتش استفاده كند. بیش از 10 سال این ساختار فعال بود اما مجددا با تدبیر رهبری و سیاست ستاد كل نیروهای مسلح، قرارگاه پدافند هوایی به دو بخش "نظارتی و سیاستگذاری كلان" و "اجرایی و عملیاتی صرف" تقسیم و نیروی پدافند هوایی از قرارگاه پدافند هوایی جدا شد اما همچنان تحت امر فرمانده ارتش خدمت می كنند.

اعتماد رهبر به سربازان ارتش و دانش تخصصی و خودباوری نیروها، رمز موفقیت ما در دفاع مقدس بود
وی در پاسخ به اینكه در سالهایی كه مستشاران نظامی از ایران رفتند و تجهیزات را هم با خود بردند چگونه جوانان ما ایستادند و وطنشان را نجات دادند؟ گفت: عوامل معنایی و ذاتی و عواملی مادی و ملموس در آن سالها وجود داشت كه البته در حال حاضر هم وجود دارد. عامل معنایی آن رهبری، غیرت، خودباوری و دانش تخصصی بود. اگر اعتماد رهبر به سربازان ما در ارتش نبود و دانش تخصصی و خودباوری همكاران ما نبود این توفیقات حاصل نمی‌شد. در عملیات والفجر 8 بیش از 70 فروند از هواپیماهای دشمن بعثی ساقط شد. در آن روزها باید پاسخگوی نیروهای سطحی بودیم تا با اطمینان خاطر عملیات زمینی انجام دهند و باید از مراكز حساس و زیربنایی كشور در مقابل حملات هوایی دشمن دفاع می كردیم ضمن اینكه باید عملیات برون مرزی نیروی هوایی را پشتیبانی كرده و به آن سمت و سو می‌دادیم و آسمان امنی را هم برای عبور و مرور هواپیماهای تجاری و مسافربری فراهم می‌كردیم.

پدافند هوایی از نیروی هوایی در عملیات‌های بسیار اثرگذار مثلH3 و كمان 99 پشتیبانی كرد
جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: پدافند هوایی از نیروی هوایی در عملیات‌های بسیار اثرگذار مثلH3 و كمان 99 با تجهیزاتی كه توسط متخصصان ایرانی تامین می‌شد، پشتیبانی كرد.در اواخر دفاع مقدس دشمن به هواپیمایی با بُرد بسیار بالاتر از تجهیزات ما دست پیدا كرد اما فعالیت متخصصان ما در پدافند هوایی ارتش موجب شد تا یكی از این هواپیماها را نزدیك جزیره خارك بزنیم.

شبكه فرماندهی پیامبر اعظم(ص) ،گسترده ترین شبكه كنترل در حوزه‌های نظامی و غیرنظامی كشور است
وی در ادامه این گفتگو با اشاره به دانش فنی متخصصان درباره ساخت زیرساخت های مود نیاز ارتش گفت: نیروهای پدافند هوایی امروز صاحب تجهیزاتی هستند كه بدون وابستگی به هیچ كشور خارجی و فقط با اتكا به تجربه و دانش ایرانی ساخته شده است. ما از چندسال پیش تا كنون فقط از تجهیزات 100 درصد ایرانی استفاده كرده و صاحب شبكه فرماندهی كنترل كاملا ایرانی به نام شبكه پیامبر اعظم(ص)هستیم كه گسترده‌ترین و پویاترین شبكه كنترل در حوزه‌های نظامی و غیرنظامی كشور است. خارجی هایی كه از تجهیزات ما بازدید كردند، باور نمی‌كردند ایران توانسته باشد شبكه ای بومی برای خود ساخته باشد.

ایران؛به زودی صاحب رادار ماوراء افق سپهر خواهد شد
سرتیپ الهامی با اشاره به اینكه ما در منطقه و در بعضی حوزه ها جزو 10 قدرت برتر دنیا هستیم. به زودی صاحب رادار ماوراء افق خواهیم شد كه كشورهای اندكی آن را در اختیار دارند و از این تعداد هم كمتر از 5 كشور دانش فنی تولید آن را دارند. این رادار ماوراء افق، سپهر نام دارد و به زودی با بُرد 3 هزار كیلومتر به چرخه عملیاتی اضافه خواهد شد و اشراف اطلاعاتی را برای پرنده‌های مختلف مثل پرنده‌های تجاری، جنگنده ها، ریزپرنده‌ها و پهبادها و هواپیماهای فرماندهی كنترل و رله ارتباطی را فراهم می‌كند.


به زودی؛ موشك 300 كیلومتری "باور 373 "وارد چرخه عملیاتی پدافند هوایی ارتش می‌شود
جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره سامانه موشكی زمین به هوای باور 373 گفت: هر روز این سامانه بروزرسانی شده و ارتقاء می‌یابد. اخیرا بُرد موشك آن ارتقاء پیدا كرده و به زودی موشك با بُرد 300 كیلومتری "باور 373 "وارد چرخه عملیاتی پدافند هوایی ارتش خواهد شد. برای اولین بار در تاریخ ایران، پهباد پدافند هوایی ارتش تا ارتفاع 47 هزار پایی پرواز كرده است.

برنامه نیروی پدافند هوایی ارتش؛ افزایش بُرد موشكی"صیاد تاكتیكی" به 120 كیلومتر است
وی درباره سامانه موشكی صیاد تاكتیكی گفت: ساخت این سامانه در 8 سال پیش با همكاری وزارت دفاع و نیروی پدافند هوایی كلید خورد. نمونه اولیه آن با برد 60 كیلومتر ساخته شد .اما با توجه به اینكه جنگ های دنیا در عصر حاضر، سامانه های تاكتیكی تر ، متحرك تر با نیروی انسانی كمتر را می‌طلبند "صیاد تاكتیكی" با بُرد موشكی 80 كیلومتر ارتقاء پیدا كرده و در دستور كار است كه بُرد موشك‌های سامانه صیاد به 120 كیلومتر هم برسد. تعداد كاربران و خودروهای این سامانه كمتر و توان تحرك آن بسیار بالاتر است.

وی در پایان این گفت و گوی رادیویی یاد و خاطره شهدای كشور را گرامی داشت و از 48 هزار شهید ارتش یاد كرد و از حماسه شهدای سایت رادار سوباشی در مرداد سال 67 شهدای جزیره خارك كه با وجود حمله هوایی ارتش سایت خود را ترك نكردند و شهدای سایت آبادانان و دیگر شهدای ارتش تقدیر كرد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.










دسترسی سریع
پل مدیریت