پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

زمان ثبت نام واحدهای تولیدی برای انتخاب واحد نمونه تا دهم تیرماه تمدید شده است+فایل صوتی

رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد اداره كل استاندارد استان تهران با اعلام شرایط و ضوابط انتخاب واحدهای تولیدی نمونه در سال جاری گفت: زمان ثبت نام واحدهای تولیدی برای انتخاب واحد نمونه تا دهم تیرماه تمدید شده است.

1402/04/10
|
08:50
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ مهرداد احمدی رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد اداره كل استاندارد استان تهران در گفت و گو با برنامه «پل مدیریت» 3 تیرماه با اشاره بر اینكه اصلی ترین وظیفه اداره نظارت بر اجرا؛ كنترل و نظارت بر واحدهای تولیدی استان است كه محصولات مشمول مقررات استاندارد اجباری را تولید می‌كنند گفت: علاوه بر این صدور پروانه‌های دانش‌بنیان و حلال ، حد مجاز آلاینده‌ها و صدور نشان محصولات ارگانیك را بر عهده دارد.
وی گفت: محصولاتی در بازار عرضه می‌شود كه مشمول مقررات استاندارد اجباری است اما متاسفانه عرضه كنندگان یا اطلاعات ندارند و یا اینكه رعایت نمی‌كنند؛ محصولاتی غیر استاندارد را از تولیدكنندگان و توزیع‌كنندگان می‌خرند كه مشمول استاندارد اجباری است اما استاندارد ملی ندارند.

سال گذشته؛ 804 پروانه استاندارد واحدهای تولیدی استان تهران، باطل و 453 پروانه تعلیق شد
احمدی با بیان اینكه بیشتر وظایف ما به واحدهای تولیدی و كنترل و نظارت بر آنها بازمی‌گردد اظهار داشت: سال گذشته اداره نظارت بر اجرای استاندارد استان تهران، 1 هزار و 722 بازرسی از مراكز عرضه صنایع استان تهران داشت؛ 9 هزار و 983 بازرسی از واحدهای تولیدی انجام شد كه 14 هزار و 993 نمونه‌برداری از محصولات انجام شد. 804 پروانه استاندارد در طی این بازرسی‌ها باطل و 453 پروانه تعلیق شد.ضمن اینكه 601 پروانه اجباری و 101 پروانه تشویقی صادر شد و 1 هزار و 817 پروانه هم تمدید شد. اگر واحد تولیدی امتیاز منفی 60 بگیرد به كمیسیون ماده 42 ارجاع می شود و در این كمیسیون به تخلفات واحد رسیدگی می‌شود.

اسامی فرآورده‌هایی كه استاندارد اجباری دارند در سایت سازمان استاندارد موجود است
او افزود» طبق ماده 15 قانون تقویت توسعه نظام استاندارد مصوب سال 96 ؛ وقتی محصولی مشمول استاندارد اجباری می‌شود؛ تولید و توزیع و تمركز بر آن، بدون داشتن نشان استاندارد ممنوع است. به جز واحدهای تولیدی كه بر آن نظارت داریم از طریق گزارش‌های دریافتی بر واحدهای تولیدی كه بدون نشان استاندارد هستند و كالا تولید می‌كنند هم نظارت داریم كه به پلمپ خط تولید و ارجاع به مراجع قضایی ختم می‌شود. اسامی فرآورده‌هایی كه شامل استاندارد اجباری هستند در سایت سازمان استاندارد موجود است.

زمان ثبت نام واحدهای تولیدی برای انتخاب واحد نمونه تا دهم تیرماه تمدید شده است
او درباره فرآیند انتخاب واحدهای تولیدی نمونه تصریح كرد: هر سال بر اساس دستورالعمل؛ ادارات كل موظف هستند تا پایان اسفندماه شرایط احراز و شاخص‌های ارزیابی واحدهای تولیدی را از طریق صدا و سیما و پورتال اداره كل استاندارد به همراه نامه مكتوب به واحدهای تولید استان را اعلام نمایند.پس از آن؛ واحدهای تولیدی از اول تا آخر خرداد باید مدارك مورد نیاز شاخص ای ارزیابی را در سامانه نظارت بر اجرای استاندارد بارگذاری كنند. امسال با توجه به استقبال زیاد واحدهای تولید؛ بازه بارگزاری مدارك تا 10 تیرماه تمدید شده است و احدها باید تا ساعت 24 دهم تیر مدارك خود را بارگزاری نمایند تا همكاران ما تا پایان تیرماه ممیزی مدارك را انجام دهند. پس از آن دفاتر تخصصی ستاد تا پایان مرداد مدارك را بررسی می‌كنند و پرونده نهایی به كمیته تخصصی شامل معاون ارزیابی و انطباق كالا و نظارت بر اجرای استاندارد، مدیران كل دفاتر تخصصی، مدیركل حوزه ریاست و هماهنگی امور استان‌ها، رئیس مركز حراست و مدیركل دفتر حقوقی و مجلس، واحدهای تولیدی نمونه را انتخاب می‌كنند و در روز 22 مهرماه روز جهانی استاندارد از آنها تجلیل می‌شوند.

واحدهای تولیدی برای شركت در فرایند انتخاب واحد نمونه باید 7 شرط را داشته باشند
رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد اداره كل استاندارد استان تهران با تاكید بر اینكه برای ورود به فرآیند انتخاب واحدهای نمونه 7 شرط مورد نیاز است گفت: فرآورده مشمول استاندارد اجباری باید استاندارد داشته باشد. یك سال از اخذ پروانه واحد گذشته باشد. در سال ارزیابی عدم انطباق بحرانی و كاربردی نداشته باشد. بازرسی از واحد تولیدی بدون نقص باشد. دو مورد بازرسی فنی و نتیجه آزمون در سال داشته باشد . واحدهای مشمول مقررات اجرای استاندارد در فرایندها و سامانه‌های انرژی مثل تولید سیمان بر باید مقررات مربوطه را داشته باشند. اگر واحد تولیدی تجهیزات انرژی بر مثل آبگرمكن تولید می‌كند باید تولیدات آن جزو 3 رتبه برتر مصرف انرژی طبق استاندارد ملی باشند.

واحدهای تولیدی برای دریافت گواهینامه واحد نمونه باید شاخص‌های ارزیابی را دارا باشند
وی افزود: استمرار حفظ پروانه؛ دارا بودن آزمایشگاه، صادرات كالا، داشتن گواهینامه ایزو، گواهینامه دانش‌بنیان، امتیاز مدیران كنترل كیفیت و حضور مستمر آنها در واحد تولیدی؛ مشاركت در دبیری تدوین استانداردهای ملی و مشاركت در تدوین استانداردهای بین المللی، دارابودن پروانه‌های تشویقی و مدارك تحقیقی و چاپ كتاب، گواهینامه دانش نماد، امتیاز تحقیق و توسعهR&D، قرارداد با مراكز علمی و پژوهشی، دارابودن گواهینامه نشان حلال و حد آلاینده ها، استاندارد اجباری خدمات پس از فروش 13629، داشتن پروانه خدمات پس از فروش برای واحدهای دارای خدمات، استقرار و فعال بودن سامانه صدای مشتری از مواردی هستند كه جزو شاخص‌های ارزیابی هستند. در مجموع شاخص‌های ارزیابی 120 امتیاز دارند و واحدهایی كه بیشترین امتیاز را داشته باشند به عنوان واحد نمونه معرفی می‌شوند.

تنها مرجع اعطای نشان حلال در ایران، سازمان ملی استاندارد است
وی در توضیح نشان حلال گفت: نشان حلال به فرآورده‌هایی اختصاص دارد كه تولید، نگهداری و بسته‌بندی آنها بر اساس موازین اسلامی باشد و تنها مرجع اعطای آن در ایران، سازمان ملی استاندارد است. واحدهای تولیدی می‌توانند برای دریافت نشان حلال به پرتال اداره كل استاندارد یا به صورت حضوری به بخش غذایی و كشاورزی اداره كل مراجعه نمایند.امسال پس از تاكید رئیس سازمان استاندارد، 175 نشان حلال توسط اداره كل سازمان استاندارد استان تهران صادر شده و نشان حلال 100 فرآورده هم تا 45 روز آینده صادر خواهند شد.

واحدهای تولیدی برای دریافت نشان حلال باید شرایط لازم را داشته باشند
وی با تاكید بر اینكه واحدهای تولید برای دریافت نشان حلال باید شرایطی را احراز نمایند گفت: درخواست صدور نشان حلال توسط واحد تولیدی با تكمیل فرم وارسال آن به اداره كل، آگهی ثبت شركت، پروانه بهره‌برداری، گواهی كد نظارت شرعی برای كشتارگاه‌ها ، اظهاریه و تعهدنامه انطباق حلیت محصول، تكمیل فرم مشخصات محصول و دارا بودن نشان استاندارد و گذراندن دوره‌های آموزشی توسط مدیران كنترل كیفیت و در نهایت بازرسی از واحد تولیدی توسط فقیه انجام می‌شود. در صورتیكه مدارك كامل باشد و واحد تولیدی بدون نقص باشد نشان حلال را دریافت خواهد كرد.

واحدهای دانش‌بنیان توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به سازمان استاندارد معرفی می‌شوند
احمدی در خصوصو شركت های دانش بنیان هم گفت: واحدهای دانش بنیان توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به سازمان استاندارد معرفی می‌شوند. كارشناسان بخش دانش بنیان، فراورده اداره كل واحد تولید مذكور را بررسی می كنند. اگر این واحدها استاندارد ملی تشویقی داشته باشند پس از تایید، گواهینامه دانش‌نماد می‌گیرند و اگر استاندارد بین المللی داشته باشند گواهی انطباق( COC) می‌گیرند و اگر هم استاندارد بین المللی نداشته باشند طبق اظهار واحد تولید با تست محصولات توسط كارشناسان گواهینامه محصول(COP) به این واحدها اعطا می‌شود.

واحدهای تولیدی در صورت موافقت اعضای كمیته بدون علائم، پروانه استاندارد می‌گیرند
وی در خصوص شرایط مورد نیاز دریافت پروانه استاندارد گفت: دبیرخانه مركزی كمیته علائم به صورت رایگان برای واحدهای تولیدی پرونده تشكیل می‌دهد. مهمترین مدرك مجوز تولید واحد متقاضی است.فرم هایی باید تكمیل شوند. پس از آن پرونده به كارشناس ارجاع و بازرسی اولیه انجام و نمونه به آزمایشگاه ارسال می‌شود. در صورت تایید نتیجه آزمون و تكمیل مدارك و بازرسی بدون نقص در صورت موافقت اعضای كمیته بدون علائم، پروانه استاندارد صادر می‌شود.

با ارسال كد رهگیری روی محصولات به 10001517؛ از صحت و سلامت محصول مطمئن شوید
وی افزود: مردم برای خرید باید به علامت استاندارد بر روی محصول توجه داشته باشند. كد رهگیری 10 رقمی ذیل علامت استاندارد وجود دارد كه در صورت ارسال به سامانه پیامكی 10001517 جواب استعلام و وضعیت واحد تولیدی و فرآورده تولیدی و نشانی و اعتبار پروانه واحد را دریافت نمایند.

انتظار می‌رود؛ امسال، واحدهای تولیدی نمونه استان تهران افزایش یابند
احمدی در پایان این گفتگوی رادیویی اظهار داشت: سال گذشته 14 واحد تولیدی نمونه استان تهران معرفی شدند و امسال 25 واحد تولیدی درخواست داده اند و انتظار می‌رود تعداد واحدهای نمونه افزایش یابد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.




دسترسی سریع
پل مدیریت