پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

روزانه 11 هزار تماس تلفنی با مركز اورژانس تهران گرفته می‌شود+فایل صوتی

معاون فنی و عملیات اورژانس تهران گفت: از 11 هزار تماس تلفنی با اورژانس تهران؛ 3500 تماس به حضور كارشناسان اورژانس بر بالین بیمار نیاز دارند و از این تعداد هم 800 بیمار معمولا به بیمارستان‌های سطح شهر منتقل می‌شوند.

1402/11/08
|
11:51
|

شماره رایگان 115 اورژانس پیش‌بیمارستانی در خدمت شهروندان است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، اسماعیل فراهانی معاون فنی و عملیات اورژانس تهران در گفتگو با برنامه «پل مدیریت» 7 بهمن با اشاره به اینكه مسئولیت فوریت‌های پزشكی در استان تهران با معاونت فنی و عملیات اورژانس است گفت: شهروندانی كه نیاز به این خدمات دارند باید با شماره رایگان 115 تماس بگیرند.

كارشناسان تلفنی اورژانس، دوره‌های آموزشی ویژه را گذرانده اند
او گفت: كارشناسان پرستاری این حوزه كه دوره‌های آموزشی ویژه را گذرانده اند پس از تست دوره ای بر اساس دستورالعمل‌ها به تماس‌های شهروندان پاسخ می‌دهند.

در مركز اورژانس، پزشكان برای مشاوره حضور دارند
فراهانی گفت: در اداره ارتباطات پزشكان مشاور هم برای راهنمایی دارویی، پزشك متخصص قلب هم حضور دارند تا در صورت نیاز پرستاران حاضر در اورژانس یا كارشناسان حاضر بر بالین بیمار دستورات لازم را از آنها اخذ كنند.

بخشی از تماس‌ها با اورژانس به اعزام نیرو نیاز ندارد
وی افزود: برخی از تماس‌های شهروندان نیاز به اعزام نداشته و با مشاوره همكاران رفع می‌شود اما بخشی دیگر از این تماس‌ها به حضور كارشناسان پزشكی بر بالین بیمار نیاز دارد.
اورژانس از موتورلانس، آمبولانس، اتوبوس آمبولانس و بالگردهای اورژانس هوایی استفاده می‌كند
معاون فنی و عملیات اورژانس تهران گفت: كارشناسان اورژانس با موتورلانس، آمبولانس، اتوبوس آمبولانس و بالگردهای اورژانس هوایی به تناسب نیاز بیمار اعزام می‌شوند كه پس از اقدامات اولیه، برخی بیماران نیاز به انتقال به بیمارستان نخواهند داشت اما برخی از بیماران نیازمند انتقال به بیمارستان‌های سطح شهر برای دریافت خدمات هستند.

سكته‌های حاد قلبی و مغزی، موارد خاص اورژانسی هستند
او افزود: سكته های حاد قلبی(طرح 247) و مغزی(طرح 724) موارد خاصی هستند كه كارشناسان بر اساس علائم آن را تشخیص داده و همكاران برای این موارد خدمات لازم را ارائه می‌دهند.

حوادث و سوانح جاده‌ای از مواردی هستند كه بیشتر به اورژانس نیاز دارند
وی با اشاره به دیگر خدمات اورژانس گفت: تصادفات رانندگی، حوادث و سوانح جاده‌ای ، سوختگی، مسمومیت، كاهش هوشیاری و غرق شدگی از مواردی هستند كه بیشتر ماموریت‌های اورژانس به آنها اختصاص می‌یابد.

روزانه به طور متوسط با مركز ارتباطات اورژانس، 11 هزار تماس گرفته می‌شود
فراهانی با بیان اینكه روزانه به طور متوسط 11 هزار تماس با مركز ارتباطات اورژانس گرفته می‌شود گفت: از این تعداد 3 هزار و 500 تماس به حضور كارشناسان اورژانس بر بالین بیمار نیاز دارند و از این تعداد هم 800 بیمار معمولا به بیمارستان‌های سطح شهر منتقل می شوند.

اورژانس، بیماران بدحال را به اولین مركز درمانی انتقال می‌دهد
معاون فنی و عملیات اورژانس تهران افزود: بیماران بدحال به اولین مركز درمانی فارغ از اینكه دولتی یا خصوصی باشند، منتقل می‌شوند اما اگر شرایط بیمار خیلی وخیم نباشد به مناسب ترین مركز درمانی منتقل خواهد شد. برای مثال بیمارانی كه دچار سوختگی شده به بیمارستان شهید مطهری و بیماران دارای مسمومیت به بیمارستان لقمان منتقل خواهند شد.

اورژانس، بیماران بیمه نیروهای مسلح را به بیمارستان‌های نظامی منتقل می‌كند
او اضافه كرد: بیمارانی كه بیمه نیروهای مسلح هستند هم به بیمارستان‌های نیروهای مسلح(نظامی) منتقل می‌شوند. اگر بیمار با بالگرد منتقل شود به بیمارستان‌های دارای پد بالگرد یا مراكزی كه در نزدیكی آنها پد بالگرد وجود دارد، منتقل خواهد شد.

مزاحمت‌های تلفنی از معضلات اساسی اورژانس است
فراهانی با اشاره به مزاحمت‌های تلفنی اورژانس گفت: روزانه بیش از 700 تماس مزاحم تلفنی داریم كه از معضلات اساسی اورژانس است.تلاش می‌كنیم با همكاری دیگر سازمان‌ها آمار این مزاحمت‌ها كاهش یابد چون هر مزاحمت، بیماری كه نیازمند خدمت اورژانس است را پشت خط نگه داشته و چه بسا حیات این بیمار را به خطر بیندازد.

18 پرونده مزاحمت تلفنی اورژانس در دادسرای ناحیه 6 در حال رسیدگی است
وی با اشاره به پیگیری‌های دفتر حقوقی اورژانس استان تهران در خصوص مزاحمت های تلفنی گفت: لیست این تماس‌ها تهیه شده و دستگاه قضایی هم برای پیگیری این تخلفات قول‌های مساعدی داده است. در حال حاضر 18 پرونده مزاحمت تلفنی در دادسرای ناحیه 6 قوه قضاییه در حال رسیدگی است و برای مسدود كردن این خط‌ها دستورات لازم داده شده است.

زمان رسیدن اورژانس به بالین بیمار در شهر تهران 12 دقیقه تعیین شده است
معاون فنی و عملیات اورژانس تهران در پاسخ به اینكه متوسط رسیدن كارشناسان اورژانس بر بالین بیماران در تهران چقدر است؟ گفت: یكی از معیارهای اصلی عملكرد اورژانس؛ شاخص زمان رسیدن است كه این زمان در شهرستان‌های استان تهران 8 ، شهر تهران 12، جاده ها 14 و راه‌های روستایی 20 دقیقه تعیین شده است.

زمان رسیدن اورژانس به بالین بیمار در شهرستان‌های تهران به 8 دقیقه رسیده است
وی افزود: در شهرستان‌های استان تهران در 90 درصد موارد به زمان شاخص 8 دقیقه‌ای رسیده ایم اما منابع و امكانات در اختیار اورژانس در حد استاندارد نیست.
در تهران، زمان متوسط رسیدن موتورلانس به بیمار 12 و آمبولانس 14 دقیقه است
فراهانی گفت: در شهر تهران نزدیك به 50 هزار ماموریت در ماه با موتورلانس و 50 هزار ماموریت دیگر با آمبولانس انجام می‌شود. زمان متوسط رسیدن موتورلانس به بالین بیمار 12 دقیقه و آمبولانس 14 دقیقه است كه سعی می‌كنیم با توسعه ناوگان موتورلانس‌ها بتوانیم هرچه سریعتر بر بالین بیماران حاضر شویم.

دستگاه‌های شوك الكتریكی خودكار، ارسال نوار قلب و اكسیژن در موتورلانس‌ها موجود است
وی در خصوص امكانات موتورلانس‌های موجود در تهران و رضایت بیشتر مردم از عملكرد این ناوگان گفت: نیروی اعزامی كارشناس پرستاری است. كیف دارویی داخل آمبولانس‌ها، دستگاه‌های شوك الكتریكی خودكار و ارسال نوار قلب و اكسیژن، وسایل پانسمان و سوختگی هم در اختیار كارشناس است. در صورت نیاز انتقال بیمار به بیمارستان از آمبولانس‌ها استفاده خواهد شد.مردم از موتورلانس ها 7 درصد بیشتر نسبت به آمبولانس رضایت دارند.

برای بیماران خیلی بدحال؛ موتورلانس و آمبولانس به صورت توامان اعزام می‌شود
وی با تاكید بر اینكه برای بیماران خیلی بدحال مثل مصدومان تصادف؛ موتورلانس و آمبولانس با هم اعزام می‌شوند. با توجه به اینكه موتورلانس سریعتر به بالین بیمار می‌رسد كارشناس اورژانس، كارهای اولیه را پیش از رسیدن آمبولانس انجام می‌دهد تا بیمار با آمبولانس به مراكز درمانی منتقل شود.

استان تهران؛ 340 آمبولانس كم دارد
وی در خصوص ناوگان اورژانس استان تهران گفت: استان تهران در حال حاضر 560 آمبولانس در اختیار دارد كه در حالت استاندارد باید 900 آمبولانس باشد.

استان تهران 295 پایگاه اورژانس دارد
او گفت: استان تهران 295 پایگاه اورژانس دارد كه در حالت استاندارد باید 700 پایگاه داشته باشیم.

در حال حاضر 260 دستگاه موتورلانس در اختیار اورژانس استان تهران است
فراهانی همچنین گفت: ما باید 500 دستگاه موتورلانس داشته باشیم كه در حال حاضر 260 دستگاه در اختیار اورژانس استان تهران است.

اتوبوس‌آمبولانس با دو منظور درمانگاه سیار و انتقال تعداد بالای مصدومان استفاده می‌شود
او گفت: ما باید 15 اتوبوس‌آمبولانس داشته باشیم در حالیكه فقط 7 دستگاه اتوبوس‌آمبولانس در اختیار داریم. این ناوگان با دو منظور درمانگاه سیار با خدمات درمان سرپایی و انتقال تعداد بالای مصدومان استفاده می‌شود.

اورژانس تهران برای ناوگان خود باید 4 هزار و 400 نیرو داشته باشد
وی افزود: به 4 هزار و 440 نیرو برای ناوگان اورژانس نیاز داریم كه در حال حاضر با 2 هزار و 600 نیرو به شهروندان خدمات می‌دهیم. همكاران ما با اضافه كار و شیفت‌های طولانی این خدمات را پوشش می‌دهند.

به طور متوسط 60 بیمار در ماه با ناوگان هوایی اورژانس استان تهران جابجا می‌شوند
او در خصوص ناوگان هوایی اورژانس هم اظهار داشت: به طور متوسط، بالگردها در روز 2 پرواز دارند و 60 مصدوم و مادر باردار در ماه توسط بالگردها جابجا می‌شوند. استان تهران 60 پد بالگرد دارد اما ما نیازمند 100 پد بالگرد هستیم. با توجه به اینكه شهریور سال جاری یك فروند بالگرد به ناوگان هوایی اضافه شد؛ در حال حاضر یك فروند بالگرد كم داریم.

تهران از نظر سرانه‌های اورژانس پیش‌بیمارستانی، فقیرترین شهر كشور است
فراهانی با تاكید بر اینكه پایتخت از نظر سرانه فوریت‌های پزشكی، منابع اورژانس و پیش بیمارستانی فقیرترین شهر كشور است گفت: 25 درصد ماموریت اورژانس پیش بیمارستانی كشور در شهر تهران انجام می‌شود درصورتیكه 25 درصد منابع را در اختیار نداریم.

تخلفات نیروهای اورژانس حتی تا منفك شدن آنها از كار پیگیری می‌شود
وی با تاكید بر اینكه در صورت تخلف احتمالی نیروهای اورژانس گفت: تمام تلاش ما خدت به هموطنان و نداشتن تخلف است اما در صورت تخلف احتمالی همكاران ما مردم می‌توانند با سامانه 190 وزارت بهداشت تماس گرفته و شكایت خود را مطرح نمایند. اگر تخلف همكاران اورژانس در كمیته بررسی عملكرد ستاد مركزی اورژانس استان محرز شود در سوابق وی ثبت و متناسب با تخلف با وی برخورد خواهد شد و حتی تا منفك شدن نیرو پیش خواهیم رفت.

مردم می‌توانند برای ثبت شكایات خود به ستاد نواحی 9 گانه استان تهران مراجعه نمایند
او افزود: هموطنان می‌توانند برای ثبت شكایات خود به صورت حضوری به ستاد نواحی 9 گانه استان تهران مراجعه نمایند و پس از بررسی، نتایج به شهروندان مذكور اعلام خواهد شد.

استودیو 115 اورژانس برنامه‌هایی را با موضوع آگاهی بخشی به شهروندان می‌سازد
وی در خصوص دریافت آخرین خبرهای اورژانس گفت: واحد روابط عمومی با رسانه‌ها از جمله صدا و سیما در ارتباط است اما در پایگاه اطلاع رسانی هم آخرین خبرها و اطلاعیه‌ها ثبت می‌شود و در شبكه‌های اجتماعی هم فعال هستیم. در استودیو 115 هم برنامه‌هایی در راستای آگاهی بخشی شهروندان ساخته می‌شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت