پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

حدود 8 هزار خانه هلال در كشور راه‌اندازی شده است+فایل صوتی

مدیركل توسعه دفتر خانه‌های هلال با بیان اینكه امدادرسانی به روستائیان در حوادث از طریق خانه‌های هلال تسریع می‌شود گفت: حدود 8 هزار خانه هلال در كشور راه‌اندازی شده كه نتیجه آن ، كاهش خسارتها، آسیب‌ها و هزینه‌ها است.

1403/03/08
|
12:54
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، عباس احدپور مدیركل توسعه دفتر خانه‌های هلال در گفتگو با برنامه «پل مدیریت» در خصوص خانه‌های هلال گفت: خانه‌های «هلال» وابسته به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است كه با ساختار، امكانات و فعالیت‌های داوطلبانه در سطح محلات شهرستان‌ها و نقاط روستایی با اولویت مناطق حادثه‌خیز تاسیس می‌شوند.

آموزش خانه‌های هلال از روستاها آغاز و به شهرها می‌رسد
او افزود: هدف اصلی از تاسیس این خانه‌ها آموزش همگانی است كه بر عهده هلال احمر است. این آموزش از روستاها شروع و به شهرها می‌رسد. علی الخصوص كه مهاجرت معكوس به روستاها هم بیشتر شده و بازنشستگان كه معمولا دارای تحصیلات هستند و تجربیات خوبی هم دارند و از زندگی شهری به روستا آمده اند.

روستائیان باید بتوانند در مواقع بحران در زمان طلایی مشكلاتشان را رفع كنند
او افزود: در شرایط بحرانی روستائیان باید در زمان طلایی تا 15 دقیقه با تجهیزات ساده(چكش – دیلم – تراكتور، چهارپایان و...) و آموزش‌هایی كه دیده اند در حوادث طبیعی(سیل و زلزله) و غیر طبیعی بتوانند مشكلات خود و دیگران را رفع كنند.

مردم عادی می‌توانند برای تاسیس خانه‌های هلال درخواست بدهند
وی با بیان اینكه حتی مردم عادی هم می‌توانند برای تاسیس خانه‌های هلال درخواست بدهند گفت: معمولا پس از حادثه حاكمیت پاسخگوی مردم است و دهیاری‌ها، بخشداریها، فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها تاسیس این خانه‌ها را بر عهده می‌گیرند اما سمن‌ها و مردم عادی هم اگر امكانات داشته باشند می‌توانند برای راه اندازی خانه‌های هلال درخواست بدهند.

آموزش‌های رایگان و همگانی هلال احمر به روستائیان با هدف افزایش تاب‌آوری صورت می‌گیرد
احدپور با تاكید بر اینكه آموزش‌های رایگان و همگانی هلال احمر با هدف افزایش تاب‌آوری جامعه محلی (در بلایا و حوادث) صورت می‌گیرد گفت: تولید محتوا و تربیت اساتید و مربیان خانه‌های هلال و تجهیزات آموزشی هم بر عهده هلال احمر است.

هدف گذاری سازمان هلال احمر ، ایجاد 120 مركز آموزش‌های اجتماع‌محور روستایی است
وی افزایش تاب‌آوری جوامع محلی با مشاركت مردم را مهمترین وظیفه خانه‌های هلال عنوان كرد گفت: ایجاد زمینه مشاركت واقعی آحاد جامعه در فعالیت‌های اجتماع محور و امدادی دومین هدف راه اندازی این خانه‌ها است. هدف گذاری ما ایجاد 120 مركز آموزش‌های اجتماع‌محور روستایی است كه تا كنون 6 مركز در استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان ایجاد شده و مراكزی هم در دو استان دیگر هم با بودجه صلیب سرخ جهانی در دست انجام است.

خانه‌های هلال بر مبنای حادثه‌خیزی روستاها و تعداد خانوار راه‌اندازی می‌شوند
احدپور در ادامه اظهار داشت: محله محورسازی بر مبنای حادثه‌خیزی از دیگر اهداف تاسیس خانه‌های هلال بر اساس تعداد خانوارهای روستایی است كه می‌تواند به صورت فصلی یا دائمی باشد.

خانه‌های هلال با هدف تقویت سرمایه اجتماعی راه اندازی می‌شوند
او با تاكید بر اینكه هلال احمر ثروتمندترین سازمان كشور است كه ثروتش مردم هستند گفت: تقویت سرمایه اجتماعی با توجه به سیاست‌گذاری‌های كلان رئیس جمعیت هلال احمر دكتر كولیوند و دكتر سلیمانی دبیركل جمعیت هلال احمر سومین هدف از تاسیس خانه‌های هلال است. تمام اعضای خانه‌های هلال، مردم هستند.

تحقق اصل داوطلب محوری بر اساس اصول هفتگانه صلیب سرخ از اهداف راه اندازی خانه‌های هلال است
احدپور اظهار داشت: تحقق اصل داوطلب محوری بر اساس اصول هفتگانه صلیب سرخ و تسهیلگری به جای تصدی‌گری از دیگر اهداف ایجاد خانه‌های هلال است. این خانه‌ها حلقه واسطی بین جمعیت هلال احمر و مردم هستند. خانه‌های هلال فرصتی طلایی برای خدمت خالصانه به مردم است.

تاسیس خانه‌های هلال، فصلی نوین در نحوه ارائه خدمات بشردوستانه است
مدیركل توسعه دفتر خانه‌های هلال گفت: امیدبخشی اجتماعی و مدیریت جامعه محور از اهداف دیگر تاسیس خانه‌های هلال محسوب می‌شود كه از طریق خانه‌های هلال عملیاتی شده است. تاسیس این خانه‌ها فصلی نوین در نحوه ارائه خدمات بشردوستانه است.

آگاهی‌بخشی در نزدیكترین مكان حضور مردم از دیگر اهداف راه اندازی خانه‌های هلال است
وی افزود: آگاهی بخشی در نزدیكترین مكان حضور مردم از دیگر اهداف تاسیس خانه‌های هلال است. طبیعی است كه یك روستایی نمی‌تواند در كلاس‌های آموزشی شهری حاضر شود اما این ساختار آموزشی برای روستائیان در امنیت كامل حتی در خانه‌های روستائیان و مساجد انجام می‌شود.

رشد و تعالی و عدالت اجتماعی فقط با آموزش امكان‌پذیر است
احد پور با بیان اینكه رشد و تعالی و عدالت اجتماعی فقط با آموزش امكان‌پذیر است اظهار داشت: تامین آسایش مردم پس از حادثه از وظایف هلال احمر است و ما بیش از مقدار لازم به حادثه دیدگان امكانات می‌دهیم اما باید به این نكته برسیم در حوادث یك خانواده 5 نفره یك چادر برای 10 نفره می گیرد و بهتر است بقیه هم بتوانند از امكانات استفاده كنند. باید بتوانیم عدالت اجتماعی را بین خودمان رعایت كنیم كه با آموزش و آگاهی بخشی میسر می‌شود.

دیده بانی در حوادث از جمله وظایف خانه‌های هلال در حوزه‌های عملیاتی است
مدیركل توسعه دفتر خانه‌های هلال در ادامه گفت: دیده‌بانی از جمله وظایف خانه‌های هلال است كه معمولا اگر جایی حادثه ای رخ بدهد جمعیت هلال احمر با نیرو و تجهیزات به محلات اعزام می‌شود اما اینكه چه حادثه ای با چه گستره و عمق رخ داده است؟، مردم به چه چیزی نیاز دارند، و حتی مسیر(محل اعزام تا نقطه حادثه) چگونه است؟ كاری است كه افراد حاضر در منطقه حادثه با اطلاع رسانی صحیح به پلیس 110، آتش نشانی 125، 112 امداد و نجات، اورژانس 115 و ...موجب خدمات بهتر می‌شوند.

امنیت در حادثه یكی از موارد مهمی است كه باید وجود داشته باشد
وی در ادامه گفت: با فرض اینكه در نقطه ای خانه هلال نداریم . آیا وظیفه حوزه ای حاكمیتی امدادرسانی هست یا نه؟ امنیت در حادثه یكی از موارد مهمی است كه باید وجود داشته باشد. خانه‌های هلال در این بین می‌توانند نقش دیده‌بان را در همه حوزه‌های عملیاتی ایفا كنند.

باید قبل از پیشگیری بتوانیم نرخ حوادث، آسیب، خسارت و در نتیجه نرخ هزینه را كاهش بدهیم
احدپور تاكید كرد: ما باید قبل از پیشگیری بتوانیم نرخ حوادث، آسیب، خسارت و در نتیجه نرخ هزینه را كاهش بدهیم در اینصورت هلال احمر می‌تواند در خصوص فرمان مقام معظم رهبری در خصوص مشاركت مردم در اقتصاد موثر باشد.

در 9 سال اخیر حدود 8 هزار خانه هلال در كشور راه اندازی شده است
او با بیان اینكه در 9 سال اخیر حدود 8 هزار خانه هلال در كشور راه اندازی شده است گفت: با توجه به اینكه 37 هزار دهیاری در كشور داریم هدف ما هم راه اندازی 37 هزار خانه هلال است كه به تنهایی توسط هلال احمر میسر نیست بلكه مردم، حوزه‌های حاكمیتی(استانداران، فرمانداران، بخشداران، دهیاران و شهرداران)، سمن‌ها می‌توانند نقش موثری در این بین داشته باشند تا بتوانیم در 5 سال نقطه هدفما محقق شود.

در زیر آوار 5 ثانیه تا 30 ثانیه اگر به فرد هوا نرسد زنده نخواهد ماند
وی در پایان این گفتگو در خصوص آموزش مردم در خانه‌های هلال گفت: آموزش‌های خانه‌های هلال ابتدا به صورت اولیه ارائه می‌شود اما در صورت توانایی لازم برای فراگیری آموزش‌های تخصصی با تجهیزات در اختیار اعضا قرار می‌گیرد. در بخش آموزش اقتصاد نحوه نجات افراد و استفاده از ساده‌ترین ابزار به اقتصاد كمك خواهد كرد. در زلزله 5 ثانیه تا 30 ثانیه اگر به فرد هوا نرسد زنده نخواهد ماند بنابراین باید در این فرصت برای نجات افراد عمل كرد.

بانك امانات تجهیزات پزشكی مورد نیاز سالمندان در خانه‌های هلال وجود دارد
مدیركل توسعه دفتر خانه‌های هلال گفت : بانك اماناتی هم برای تجهیزات پزشكی مثل ویلچر و واكر مورد نیاز سالمندان در خانه‌های هلال وجود دارد كه عموما از طرف خیریان همان شهر و روستا پشتیبانی می‌شوند.

تیم‌های آموزش دادرس برای آموزش قوانین از دبستان تا دانشگاه در روستاها فعال هستند
او افزود: بسته‌های معیشتی هم به وسیله سازمان داوطلبان تهیه و در اختیار نیازمندان روستایی قرار می‌گیرد. همچنین تیم‌های سحاب (سامانه حركت های امدادی و بشردوستانه) و روانشناسی برای مشاوره پس از حادثه اعضای سازمان جوانان به مناطق اعزام می‌شوند. تیم‌های آموزش دادرس برای آموزش قوانین از دبستان تا دانشگاه فعال هستند و خدمات خود را به روستائیان ارائه می‌دهند.

كاروان‌های سلامت هلال احمر به روستائیان و عشایر خدمات رایگان می‌دهند
وی در پایان گفت: كاروان‌های سلامت با مشاركت معاونت درمان و توانبخشی هلال احمر، وزارت بهداشت و سازمان داوطلبان خدمات رایگان را به روستائیان و عشایر ارائه می‌دهند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.







دسترسی سریع
پل مدیریت