سعدآباد شنبه تا چهارشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

رادیو تهران

سعدآباد

به خاطر برنامه سعدآباد رادیو تهران؛ بازدید از «كاخ موزه سعدآباد» در روز گردشگری رایگان شد+فایل صوتی

وزیر میراث‌فرهنگی و گردشگری در گفتگویی اختصاصی با «سعدآباد» رادیو تهران گفت: اگرچه بازدید از كاخ موزه «سعدآباد» در روز گردشگری رایگان نیست اما به خاطر این برنامه، گردشگران در روز 5 مهر می‌توانند از این كاخ موزه به صورت رایگان بازدید كنند.

1402/07/04
|
09:09
|

به‌گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سید عزت‌الله ضرغامی دوشنبه 3 مهر 1402 در گفت و گو با برنامه «سعدآباد» رادیو تهران ضمن تبریك بازگشت 3 هزار و 506 لوح هخامنشی به كشور گفت: در 10 روز گذشته دو رویداد بسیار خوب و كم نظیر و ویژه در كشور در حوزه میراث‌فرهنگی رقم خورد كه یكی از آن‌ها ثبت جهانی 54 كاروانسرای تاریخی ایران و دوم بازگشت الواح هخامنشی به كشور است.

ثبت 54 كاروانسرای ایرانی در یونسكو؛ اقدامی كم‌نظیر است
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: درباره رویداد اول این نكته حائز اهمیت است كه 54 كاروانسرا به عنوان 54 پایگاه میراث فرهنگی ایران باهم ثبت جهانی شده‌اند كه در سطح جهانی كم نظیر است.
ضرغامی ادامه داد: این 54 كاروانسرا به لحاظ جغرافیایی و نیز زمانی دارای گستردگی و اهمیت است و 24 استان و از دوره ساسانی تا قاجار را شامل می‌شود كه نشان از تمدن بسیار ارزشمند ایران دارد. كاروانسرا مجموعه‌ای از توانمندی‌ها را برای یك كشور به همراه دارد.
او افزود: بیش از یك سال كارشناسان و ارزیابان یونسكو از این كاروانسراها بازدید كردند و كارشناسان و مدیران میراث‌فرهنگی كه از نیروهای زبده بودند آنها را همراهی می‌كردند و توضیحات لازم به آن‌ها درباره این كاروانسراها ارائه شده است.
او با اشاره به سختگیری كارشناسان یونسكو و اینكه تعداد كاروانسراهایی كه برای ثبت جهانی مد نظر بود بیش از 54 كاروانسرا بود افزود: كارشناسان یونسكو مواضع سختگیرانه ای دارند و به این راحتی اثری را ثبت جهانی نمی‌كنند در مجموع تعدادی از كاروانسراها مورد قبول آنها واقع نشد و 54 اثر ثبت جهانی شدند.

بخشی از الواح مربوط به فیش حقوقی كارگران و اسناد مدیریتی است
ضرغامی درباره بازگشت الواح هخامنشی نیز توضیح داد: باید گفت كه اصل این الواح 30‌ هزار لوح است كه در سال 1311 و هم‌زمان با دوره پهلوی اول در پای یكی از ستون های تخت جمشید كشف و حدود 4 تا 5 سال بعد چون مدعی بودند نمی‌توانند این الواح را خوانده و رمزهای آنها را كشف كنند آنها را به منظور رمزگشایی و مطالعه به موسسه شرق‌شناسی شیكاگو ارسال كردند.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در خصوص اهمیت این الواح افزود: موضوع این الواح مجموعه‌ای از سندهای مدیریتی، اقتصادی،‌ اجتماعی و منابع مختلف و راه‌ها است. یعنی 2 هزار و 500 سال قبل كارگر ایرانی فیش حقوقی داشته است. كسانی كه ادعای تمدن می‌كنند و بدترین شیوه‌های حقوق بشر را امروز در دنیا پیاده می‌كنند و دنبال این هستند كه هویت ما را زیر سوال ببرند، خوب است این حقایق را بدانند. آن هم زمانی كه خود مدعیان امروزی حقوق بشر، از برده‌هایشان برای مصالح استفاده می‌كردند و آنها را می‌كشتند و اجساد را همزمان با تكمیل ساختمان‌های تاریخی لای مصالح ساختمانی خود دفن می كردند.
ضرغامی با تاكید بر كارشكنی‌های متعدد در فرایند بازگشت این الواح تاریخی به ایران در تشریح فرایند استرداد این الواح و تلاش مدیران دوره‌های پیشین گفت: همه این اسناد یك جا كشف شد و قرار بر این بود كه این الواح بعد از مطالعه به ایران بازگردد اما این اتفاق نیفتاد تا این كه پیگیری‌های حقوقی ایران نتیجه داد و خوشبختانه شاهد بازگشت این الواح هستیم.
ضرغامی افزود: در دوره‌های قبل و در دولت‌های گذشته نیز استرداد الواح پیگیری شد و نتیجه‌بخش بود اما این محموله، بزرگترین و مهم‌ترین محموله الواح هخامنشی است كه به ایران بازگشته است. 4 سال هم معطل مانده بود و در پی كارشكنی‌های جدی در حوزه تحریم‌ها بودند اما در نهایت با پیگیری‌های وزارت امور خارجه، بخش حقوقی نهاد ریاست جمهوری و از همه مهم‌تر شخص آقای رئیس جمهور، این الواح به ایران برگشت. ما مجددا مطالعه و تحقیق نهایی را روی این الواح انجام داده و اطلاع‌رسانی لازم را انجام خواهیم داد. این الواح بخشی از هویت و شناسنامه و سابقه تمدنی ارزشمند ایران را نشان می‌دهند.

كارشناسان وزارت میراث‌فرهنگی برای صحت‌سنجی بقیه الواح هخامنشی؛ آبانماه به آمریكا سفر می‌كنند
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره روند بازگشت بقیه الواح گفت: زمینه برای برگشت باقی الواح هم ایجاد شده و قرار است طبق توافقی كه با آمریكایی‌ها انجام گرفته، در آبان ماه كارشناسان ما به این كشور بروند و مابقی الواح را صحت‌سنجی كنند و پس از آن آرام آرام باقی الواح هم به ایران بازخواهند گشت.صحت سنجی و حتی بسته‌بندی این الواح زمان‌بر است.
او با بیان این كه این الواح هخامنشی به مخازن امن موزه ملی ایران منتقل شده‌اند، اضافه كرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها به دنبال این هستیم تا پس از انجام مطالعات اولیه، بخشی از این الواح برای عموم مردم در معرض نمایش قرار گیرد.

در هفته گردشگری؛ 180 هتل و مركز اقامتی به بهره‌برداری می‌رسد
مهندس ضرغامی در ادامه صحبت‌های خود به روز جهانی و هفته گردشگری نیز اشاره كرد و افزود: هفته گردشگری از روز چهارشنبه 5 مهرماه آغاز می‌شود. ما برنامه‌های متعددی را برای حوزه گردشگری داریم. به‌عنوان مثال هم زمان با فرا رسیدن روز جهانی گردشگری، 180 هتل و مركز اقامتی با اعتبار 9 هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری خواهد رسید.

اولین گروه گردشگر ایرانی، بدون روادید به كشور روسیه اعزام شدند
او با اشاره به اهمیت گردشگری برای كشور افزود: نظام مسائل گردشگری را جمع‌آوری كرده ایم. برای رونق گردشگری كارهای بیشتری باید انجام شده و موانع برطرف شوند. یكی از چالش‌های حوزه گردشگری ورودی، موضوع لغو روادید با كشورهای مختلف است كه دو ماه پیش مطرح كردم كه با روسیه این لغو روادید اجرایی شده و اولین گروه گردشگر، بدون روادید به كشور روسیه اعزام شدند.

گردشگران خارجی باید بتوانند به راحتی با كشور خود ارتباط برقرار كنند
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین با تاكید بر اینكه گردشگران باید از حداقل خدمات در كشورمان برخوردار باشند به اهمیت موضوع سامان‌دهی سرویس‌های بهداشتی اشاره كرد و گفت: این موضوع را با جدیت، شخصاً دنبال می‌كنم. حتی گاهی برخی از دوستان به من می‌گویند بهتر است شما به‌عنوان وزیر درباره این موضوع خیلی صحبت نكنید! اما به خاطر نوكری مردم ایرادی ندارد. گزارش‌های زیادی به دست ما رسیده كه گردشگران اروپایی به كشورمان آمده اند اما سرویس بهداشتی مناسبی وجود نداشته و آنها با رفتارهای بدی هم مواجه شده اند كه حتما تاثیر بدی در روند گردشگری ما خواهد داشت. ضمن اینكه گردشگر باید بتواند به راحتی با كشور خود ارتباط برقرار كند. گردشگران باید این امكان را داشته باشند به راحتی تصاویر خود را برای خانواده ارسال كنند. سكوهای داخلی ما ان شاء الله در آینده به سكوهای بین المللی تبدیل خواهند شد و من هم به عنوان عضو شورای فضای مجازی از این روند استقبال كرده و مبلغ آن هستم. اما فعلا برای اینكه گردشگری آسیب نبیند باید به دنبال راهكاری مثل سیم كارت‌های بدون فیلتر برای گردشگران باشیم كه نیازمند فرایند قانونی است.

بازدید از كاخ موزه سعدآباد به خاطر برنامه سعدآباد رادیو تهران رایگان شد
وی در پاسخ به اینكه در برنامه «سعدآباد» چه خبر خوبی برای مردم دارید گفت: سعدآباد كاخ موزه ای دیدنی در شمال تهران با 100 هكتار وسعت است و پیشنهاد می كنم افرادی كه این كاخ موزه را ندیده اند حتما به بازدید بروند. پاییز در سعدآباد مناظر بی بدیلی را به وجود می‌آورد كه گردشگران زیادی برای عكس گرفتن به این مكان می‌آیند.
وی در پاسخ به پیشنهاد یگانه مجری «سعدآباد» مبنی بر اینكه می توانید بازدید از كاخ موزه سعدآباد را به خاطر برنامه «سعدآباد» رادیو تهران رایگان اعلام كنید گفت: در روز گردشگری بازدید از سعدآباد رایگان نیست اما به خاطر برنامه سعدآباد بازدید از این كاخ موزه در 5 مهرماه (روز گردشگری) برای عموم گردشگران رایگان خواهد بود.
ضرغامی به تمامی گردشگران پیشنهاد داد از تمامی قسمت های این كاخ بازدید كنند و اطلاعات سیاسی و تاریخی خود را افزایش دهند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
سعدآباد