سعدآباد شنبه تا چهارشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

رادیو تهران

سعدآباد

سازمان ملل در افكار عمومی، آبرویی ندارد+فایل صوتی

یك كارشناس مسائل سیاسی كشورمان گفت: سازمان ملل در افكار عمومی؛ آبرویی ندارد. بسیاری از كشورهای جهان خواستار تغییرات ساختاری در سازمان ملل متحد هستند. با تغییرات جهانی و ضعیف شدن قدرت‌های بزرگ، این اصلاحات امكان‌پذیر خواهد بود.

1402/08/07
|
12:43
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ نسل كشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و واكنش سازمان ملل در روزهای اخیر نشان داد این سازمان در عمل به منشور خود كه فلسفه وجودی آن، ایجاد و پاسداشت صلح جهانی است عمل نمی‌كند. در همین راستا قنادباشی كارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با برنامه «سعدآباد» در توضیح دلایل تأسیس سازمان ملل متحد و وظایف این سازمان اظهار داشت: منشور سازمان ملل همان شناسنامه، مرام‌نامه یا سندی است كه بر اساس آن سازمان ملل تشكیل شد. این منشور را حقوقدان‌ها و افراد مطلع تنظیم كردند اما هدف دولت‌هایی كه خواستار تشكیل سازمان ملل متحد مسئله دیگری بود و از سازمان ملل در قالب یك پوشش استفاده شد.

قنادباشی تاكید كرد: منشور سازمان ملل در سالهای آینده هم بسیار مورد قبول، منطقی و منطبق با خواست ملت‌ها خواهد بود . پس از پایان جنگ جهانی دوم آمریكایی‌ها پیروز صحنه بودند و شوروی سابق هم به گونه‌ای دیگر. پس از جنگ، اروپا شكسته و ضعیف شده بود و انگلستان و فرانسه هم كه حق وتو گرفتند به خاطر مستعمرات زیاد آنها در قاره های دیگر بود. به طوریكه انگلستان در قاره اروپا دارای 20 مستعمره و فرانسه دارای 20 مستعمره بود.

كارشناس مسائل سیاسی كشورمان افزود: نفوذ انگلستان و فرانسه به گونه ای بود كه در گروه 5 كشور دارای حق وتو قرار گرفتند. البته آمریكایی‌ها برنده كار بودند. پیش از این، جامعه ملل در ژنو تشكیل شد اما آمریكایی‌ها توانستند این سازمان را به كشور خودشان (نیویورك) انتقال دهند. ضمن اینكه زمینی كه برای سازمان ملل در نظر گرفته شد متعلق به یك یهودی بود و طبیعی است كه بتوان درباره بهره برداری صهیونیست‌ها در این زمینه فكر كرد. برخی می‌گویند حتی سازمان ملل را تشكیل دادند كه اسرائیل را تشكیل دهند. در واقع یك به یك غاصب، سند دادند.

قنادباشی در پاسخ به اظهارات بوجاریان كارشناس مجری سعدآباد مبنی بر اینكه یكی از اركان اصلی تشكیل سازمان ملل ایجاد صلح جهانی و پاسداشت است در حالیكه سازمان ملل خودش ناكام‌ترین سازمان در حفظ صلح و امنیت جهانی بوده است اظهار داشت: اكثریت دولت‌های قدرتمند و استعماری و دست‌نشانده در این سازمان هستند. حدود 50 كشور همچنان هم‌سود و دست‌نشانده انگلستان هستند كه در این سازمان حضور پیدا می‌كنند. كشورهای فرانسوی زبان هم همینطور. 14 كشور آفریقایی همچنان واحد پول فرانسه(فرانك) را به رسمیت می‌شناسند.

وی تاكید كرد: سازمان ملل در قالب یك پوشش تشكیل شد. آنها نیامده بودند صلح ایجاد كنند بلكه می‌خواستند از صلحی پاسداری كنند كه به نفع خودشان باشد و جلوی كسانی كه خواستار بر هم زدن اوضاع به نفع ملت‌ها بود، ایستادند.

قنادباشی در خصوص لزوم اصلاحات در سازمان ملل گفت: مدت‌ها است كه برخی كشورها همصدا با ما این اصلاحات، اعم از كشورهایی كه می‌توانند دارای حق وتو باشند و حتی درباره كشورهایی كه در شورای امنیت(15 كشور) حضور دارند را خواستار شدند. حتی كشورها خواستار این شده اند كه یك كشور اسلامی حق وتو داشته باشد و یا آفریقایی‌ها هم خواستار حضور یك كشور از خودشان هستند كه حق وتو داشته باشد. سازمان ملل در دید هیچ كسی جایگاه و اعتبار ندارد چون در عرصه عمل كاملا خلاف آنچه در منشور آمده عمل می‌كند. بنابراین یكی از ابعاد تغییر معادلات جهانی تغییر در سازمان بین الملل است و قاعدتا هم اینگونه خواهد شد.

كارشناس سیاسی كشورمان با تاكید بر اینكه بسیاری از زیر مجموعه‌های سازمان ملل مثل یونسكو از سیطره قدرت‌های بزرگ خارج شده اند گفت: این سازمان در بسیاری موارد به ما رأی داد. امروز شاهد تغییرات جهانی و ضعیف شدن قدرت‌های بزرگ هستیم و طبیعتا این اصلاحات امكان‌پذیر خواهد بود.

وی در خصوص سرانجام سازمان ملل در افكار عمومی گفت: افكار عمومی با رسانه‌ها سر و كار دارد و خبرهای جهانی را دنبال می‌كند. سازمان ملل در افكار عمومی آبرویی ندارد. چون اگر به كارنامه تمامی وقایع جهانی و حتی انتخاب دبیركل این سازمان بازگردیم سازمان ملل طبق منشور عمل نكرده است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
سعدآباد