سعدآباد شنبه تا چهارشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

رادیو تهران

سعدآباد

ایران؛ اولین پرتاپ‌كننده ماهواره بین كشورهای اسلامی است+فایل صوتی

نماینده سازمان هوافضای كشورمان با بیان اینكه علیرغم مشكلات موجود و تحریم‌ها؛ ایران، اولین پرتاپ‌كننده ماهواره بین كشورهای اسلامی است گفت: سازمان هوافضای وزارت دفاع، چرخه كامل فضایی را در دست دارد.

1402/08/16
|
09:24
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سازمان صنایع هوافضای كشور یك سازمان دولتی زیر مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است كه در سال 78 از ادغام گروه صنایع موشكی و تعدادی از شركت‌های تابعه تشكیل شد اما به طور مستقل تا سال 84 تعریف نشده بود و تولید موشك زیر نظر وزارت دفاع انجام می‌شد . در همین راستا جهانی از مسئولان و نمایندگان سازمان هوافضای وزارت دفاع ضمن گرامیداشت سالروز تشكیل سازمان هوافضا در 13 آبان (1377 هجری خورشیدی) گفت: این سازمان در دهه 80 با هدف طراحی، تولید و پشتیبانی انواع سامانه‌های موشكی مورد نیاز نیروهای مسلح كشور با تجمیع واحدهایی كه پیش از این به طور موردی و غیرمتمركز در حوزه موشكی فعالیت داشتند با مصوبه مجلس تشكیل شد.

او بیان كرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان نظام، همگی در مقابل این حكومت كه خواسته مردم بود با دو هدف ساقط كردن جمهوری اسلامی ایران و تسلط و استعمار بر كشورمان متحد شدند. ایران بواسطه قابلیت‌هایی كه دارد مثل مسیرهای ترانزیتی و منابع انرژی و معدنی دارای موقعیت استراتژیك خاص در منطقه است و دشمنان با طمع به این كشور نگاه می‌كنند و نمی‌خواهند حاكمیت مستقل و با خواست مردم در ایران حاكم باشد.

جهانی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان انواع ترورها و كودتاها و تهدیدات نظامی را بر ما تحمیل كردند تا جلوی پیشرفت ما را بگیرند كه موفق نشدند. آنها كشور عراق را تحریك كردند و جنگ 8 ساله‌ای را علیه كشورمان راه انداختند كه كل دنیا از عراق در این جنگ، پشتیبانی كرد.

نماینده سازمان هوافضای كشورمان با یادآوری زمانی كه شهرهای ما موشك‌باران می‌شد و مردم از مسئولان می‌خواستند پاسخ موشكی به عراق بدهد اما این امكان وجود نداشت گفت: وابسته بودن صنایع نظامی در زمان پهلوی موجب شد تا ایران در آغاز دفاع مقدس، قادر به پاسخ موشكی در سطح بالا نباشد به همین جهت بر مبنای خواسته مردم دستیابی به موشك و سلاح‌های استراتژیك بویژه موشك‌های بالستیك در دستور كار قرار گرفت و پس از آن هم با تاسیس سازمان هوافضا تولید موشك به صورت تخصصی در اختیار این سازمان قرار گرفت.

وی در خصوص جایگاه دفاعی و تسلیحاتی ایران در سطح بین الملل گفت: ایجاد قدرت بازدارنده در منطقه استراتژی است كه آن را مدیون رهنمودهای رهبری هستیم. در وهله اول بر اساس این استراتژی؛ موشك‌های اسرائیل‌زن ساخته شد و با توجه به اینكه در افزایش بُرد مشكل نداشتیم افزایش دقت موشك‌ها و نقطه‌زنی در مرحله بعدی در دستور كار قرار گرفت و ما از سال 94 به موشك‌های نقطه‌زن دسترسی پیدا كردیم كه نمونه آن، موشك‌های ایرانی بود كه به پایگاه عین الاسد اصابت كرد.

جهانی با اشاره به سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در سال 92 گفت: ایشان فرمودند كه دشمنان ما گاهاً ما را تهدید نظامی می‌كنند اما رژیم صهیونیستی بداند اگر بخواهد خطایی انجام دهد تلاویو و حیفا با خاك یكسان خواهد شد و همین امر مبنایی برای ماموریت‌های سازمان هوافضا شد .

وی افزود: سازمان هوافضا در دو حوزه دفاعی و فضایی محصولات خود را تولید می‌كند. در محصولات دفاعی انواع موشك‌های بالستیك سوخت مایع(شهاب، قدر، قیام ، عماد و خرمشهر) ، بالستیك سوخت جامد(راكتهای فجر و زلزال و فاتح و سجّیل و موشك حاج قاسم سلیمانی)، موشك كروز(قادر، قدیر، نصیر ،ظفر و ابومهدی)، سامانه‌های پدافندی و راداری(مرصاد، صیاد، 15 خرداد، باور 373) و سامانه‌های هواپایه و زمین پایه كه به نام شهید آرمان علی‌وردی در آینده رونمایی خواهد شد و در حوزه فضایی هم محصولات ماهواره‌بر سفیر، سیمرغ، ذوالجناح و ماهواره‌بر سریع، بخش كوچكی از سبد محصولات بسیار متنوع كشور هستند كه تاكنون رسانه‌ای شده اند و در سطح خودشان قابلیت‌های بسیار بالایی دارند.

این مقام مسئول سازمان هوافضای كشور متذكر شد: ماهواره‌بر سفیر پس از اینكه 4 ماهواره را در مدار قرار داد بازنشسته شده است و هم اكنون پروژه‌های سیمرغ و ذوالجناح در انتهای مرحله تحقیقاتی هستند و به زودی عملیاتی خواهند شد و ماهواره‌بَر سعید هم در دست طراحی است.

جهانی با بیان اینكه بهره‌بردار محصولات دفاعی، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هستند اظهار داشت: فارغ از ایجاد قدرت بازدارندگی و تولید قدرت؛ سر ریزهای فناوری در حوزه دفاعی و سایر حوزه‌ها در صنایع استفاده شده كه به پیشرفت كشور كمك كرده است. یكی از این سرریزها بخش فضایی است كه در سازمان هوافضا هم از آن استفاده شده است.

او افزود: درست است كه ما با سرعت كمتری نسبت به منطقه حركت كردیم. اما سازمان هوافضای ایران اولین پرتاپ‌كننده ماهواره بین كشورهای اسلامی است كه چرخه كامل فضایی را در دست دارد. جمهوری اسلامی ایران توانست در سال 87 ماهواره امید را با ماهواره بر سفیر به فضا پرتاب كند. ما اولین چرخه كامل فضایی(ماهواره‌بَر، ماهواره، پایگاه پرتاب و ایستگاه‌های ارتباطی بین ماهواره) را در اختیار داریم.

این مقام مسئول در سازمان هوافضا با بیان اینكه طی این سالها به چند دلیل از جمله كافی نبودن حمایت‌های دولتی نتوانستیم مسیر پر شتابی داشته باشیم گفت: با حمایت دولت سیزدهم در تلاشیم صنعت فضایی كشور را احیاء كنیم و دوم اینكه متخصصان ما به دلیل تحریم‌های موجود و نبود دسترسی به سایر مراكز علمی و تحقیقاتی باید همه چیز را تجربه كنند و با هر تست، درس جدیدی بیاموزند. اگر ما هم می‌توانستیم با دیگر كشورها در مراكز بزرگ دنیا در حوزه‌های علمی، فناوری و صنعتی مشاركت داشته باشیم سرعتمان بیشتر می‌شد.

او تاكید كرد: بحث فضایی یكی از مولفه‌های اقتدار است و ایران قوی فضایی برای دشمنان یك تهدید است بنابراین آنها سعی می‌كنند برنامه‌های ما را ناكام بگذارند. ما جدا از موضوعات فنی به شدت در حوزه‌های فضایی و دفاعی درگیر خرابكاری‌های صنعتی و موارد صیانتی هستیم.

جهانی با اشاره به نسل‌كُشی اسرائیل در غزه گفت: مردم كشورهای اسلامی و غیر اسلامی در مقابل این جنایات ساكت نمانده و تظاهرات متعددی را در حمایت مردم غزه برگزار می‌كنند كه حتی حاكمان كشورشان انتظار این سطح حمایت از مردم غزه را نداشته اند.

او دلیل بی توجهی حاكمان كشورهای عربی و اسلامی به مردم غزه را نداشتن استقلال و اراده عنوان كرد و اظهار داشت: آنها از منافع مستكبران و ظالمان حمایت می‌كنند و خواست مردم، مورد قبول این حاكمیت‌ها نیست.

جهانی نماینده سازمان هوافضای جمهوری اسلامی ایران در پایان این گفتگوی رادیویی با تقدیر از تلاش تمامی نیروهای سازمان هوافضای جمهوری اسلامی ایران گفت: همكاران ما در سازمان هوافضا با تمام مشكلات موجود، تمام‌قد پایِ كار ایستاده اند و برای امنیت كشور تلاش می‌كنند. از مردم می‌خواهیم برای ما دعا كنند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعدآباد